Val till middag
Hej Sverige!
Ikväll har vi tillagat och ätit val, just nu sitter vi båda i ett hörn och darrar som asplöv i rädsla att Greenpeace-anhängare skall kasta in bomber och spraylackera vår lägenhet inatt. Nejdå, vi håller tummarna för att det inte bor några farliga djurrättsaktivister på den här ön och tröstar oss med att vi i praktiken inte deltagit aktivt i valfångsten och att valstackaren faktiskt redan var död.
Ingredienserna
En livlig diskussion uppstod när vi skulle köpa buljong i affären, använder man kött- eller fiskbuljong vid tillagning av val? Jag ansåg att val är en fisk och därav fiskbuljong men chefen i hushållet gjorde noga klart för mig att "En vaal Louise...är ett däggdjur, föder alltså levande ungar". Det blev med andra ord köttbuljong. Vad anser ni?
Karin var väldigt skeptisk och sa redan innan hon lastat upp maten på tallriken att hon minsann tänkte knata till Coop och köpa en pizza istället.
Men redan efter andra tuggan var pizzan glömd och hon gick snart in på portion nummer två. Mums.
Galten nedan äter allt hon kommer åt så här var det bara glada miner från första tuggan.
Såhär ser en aning överstekt valkött ut, lite blodigare skall det egentligen vara.
Till efterrätt blev det jordgubbar och glass.
Som ni ser har vi det bara bra här i Norge. Hoppas ni också mår bra och inte regnar bort därhemma.
Stora kramar Lisen
Hörredu galten! Du måste ju beskriva HUR det smakade fattar du väl!
Haha glömde jag det? Det smakade gott, tror inte vi tillagade det riktigt som man skulle men jag tyckte det påminde om viltkött. Gott gott.