Nu är det jul igen..

Ho ho ho!

Jag har nu anlänt till Gotland för att fira julen med min kära familj.
Har varit lite dålig på att uppdatera bloggen men det är för att jag varit busy med flytten den senaste tiden.
Har alltså numera min fasta punkt i Göteborg, flyttade in i lägenheten för en vecka sedan och allt känns kul och spännande!
Lägenheten är stor och mysig och det lilla jag sett av staden hittills verkar toppen.

Jag har 15 minuters gåavstånd till Liseberg så gissa vem som kommer vara stammis i bergodalbane-kön så fort de öppnar för säsongen! Yeah!
Jag och Daniel har redan varit där två gånger nu på en veckas tid, senast i lördags sprang vi i spökhuset, åkte rallybilar och tog en tur i sagotunnelen (man blir aldrig för gammal och nej vi trängde oss inte i kön).

Jaa kompisar, nu är det 25 timmar kvar till julafton! Mätaren visar 7 plusgrader, det är är regnrusk ute och just nu är väl iallafall min julkänsla näst intill obefintlig trots all julmusik som ljuder i högtalarna. Men den rätta feelingen kommer med all säkerhet infinna sig imorgon när det bakas och pyntas på riktigt och doften från knäck och köttbullar fyller hela huset.

Idag har vi varit på Maxi Stormarknad och inhandlat all julmat, jääädrar va folk det var! Det var högerregeln som gällde för att komma fram med sin vagn. Pappa som sällan ser så mycket folk på ett och samma ställe bara stod där helt svettig vid ingången med ena handen i ett krampaktigt tag i kundvagnen och i den andra darrade inköpslistan.

"Naaj fan hella, kum ungar, vi drar ti ICA i Lärbro istället, graved lax och inlagd sill är väl int så jävla viktigt och en tjuga hit ella dit spela mi ingen roll!".


Nix vi åkte inte till Lärbro, istället gjorde vi upp en plan. Rickard och jag vässade armbågarna och prejade oss igenom folkmassorna i jakt efter brysselkål, lutfisk, ägg, sill och allt det andra som hör julen till medans pappa stod och försökte hålla i kundvagnen och samtidigt bocka av varorna som vi slängde ner i vagnen. Det gick ändå rätt smidigt och efter nån timme var vi klara för avfärd, 1534 kronor fattigare men guud va mycket gott vi skall frossa i under juldagarna!

Klockan närmar sig 23 och pappa har inte slutat julstäda ännu, han står fortfarande och skrubbar bort fettet från köksfläkten och försöker sig på en imitation av Jan Malmsjö`s gamla slagdänga Oh Helga Natt. Går väl sådär.
Jag har gett upp julstöket för idag och satsar helhjärtat på morgondagen. 


                                
Vi brukar faktiskt lyckas med knäcken i vår familj, iallafall vart tredje år typ.

Imorgon kommer mamma till Gotland för att fira julen med oss. Trots att de skilde sig för flera år sedan så firar vi alltid julen tillsammans ändå, det är riktigt kul att det fortfarande fungerar och jag känner mig lyckligt lottad som får ha båda mina föräldrar i samma hus på julafton, det är inte alla förunnat!

"Har du några fler elektroniska prylar du kan använda samtidigt för jag tror nämligen inte du får tillräckligt med strålning i dig just nu", sa pappa för en stund sedan när jag satt med både mobilen och datorn framför mig. Han är lite rädd för att jag en dag skall bli självlysande.

Nej nu skall jag fälla in hovarna för kvällen som Carina Berg säger och krypa i säng så jag orkar rulla köttbullar imorgon.
 
Nu när Rille också är hemma så sover vi båda två ute i den 10 kvadratmeter stora boden på gården. I nättras kom jag hem så sent så vi la oss skavfötters i nittiosängen vilket inte blir aktuellt denna natt. När man både får somna in och vakna upp med en dånande fis i ansiktshöjd så är måttet rågat, ikväll blir det madrass på golvet. För hans del alltså. 

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR allesammans!
Frossa nu ordentligt i juldagarna, det tränar vi bort 2009.





Puss och kram Lisen

 

Flytt med flyt ???

Ja Lisen har nu flyttat till Götet. Packningen började i onsdags, i sista minuten som vanligt. Ja hon fyllde
vardagsrummet med allsköns bråte så pass att jag o hunden satt instända i ett hörn i flera timmar.
På avstånd såg jag hur unga fröken prova alla klädesplagg hon skulle packa, varje parfymflaska skulle
provluktas, alla papper skulle läsas.alla gamla foton skulle hånskrattas åt, iallafall på dom
som undertecknad figurerade på.
Kvart i sex på morgonen efter skulle vi åka till färjan bestämde vi innan vi gick o knöt oss.
Pyttsan vid den tiden gick ännu fröken med skallen inlindad med handdukar.
Ja vi kom ju iväg till slut i regn o rusk med bilens innerbelysning med fullt sken pga Lisens
ögonlock skulle ha en påmålning.
Min gamla Cittra fick gå på två hjul genom rondellerna för att sedan  med bredsladd svänga in till
terminalen och med en tvärnit stanna 2 m från rulltrappan.
På bryggan stod kapten Wassberg o pekade på klockan med en huvudskakning.



I övrigt måste jag gratta sorken Rickard för att han klarade det stora provet
med endast ett fåtal fel.
Och detta utan att tjyvringa till pappa o fråga om dom rätta svaren.


Kära läsare ni får ursäkta ev stavfel mm pga att jag vet inte hur man suddar.
Hittar ingen tangent med suddgummi på.
Ja det är kanske omodernt, men det kunde ju stå TipX.

Igår tyckte jag synd om dom som har det så knapert att dom måste ta smslån.
Idag har tyckt synd om dom är så fattiga att dom inte kan köpa en mobiltelefon,
för då kan dom inte ta smslån.

Nog med svammel för denna gång. HA DET GUTT.   Göran.

Stolt syster

GRATTIS RILLE som idag klarade humanbiologi-tentan! Endast nio fel på den stora tentan är verkligen bra jobbat! Jag kommer inte ihåg hur många fel jag hade men det var måånga, och jag fick till och med ha böcker med på tentan!
Om Rickard är smartare än jag?! Ehh nej, jag pluggade ju inte förrän sista kvällen....typ.

Längtar till den 20 dec då syskonen O kommer hem för att baka köttbullar, knäck och lussekatter med Christer Sjögrens ripiga julskiva på högsta volym.

Over and out!


Ett glas rött..

Pappa har verkligen blivit en flitig bloggare, jag lyckades få den gamla hästen att sitta trots allt. Nu råkar det tillochmed vara så att han har fått dubbelt så många kommentarer som jag och detta får jag höra minst 67 gånger per dag vilket börjar bli milt sagt lite slitsamt.
"Har du varit inne och kollat dina kommentarer eller, muhaha?" . "Såg du att jag fått fyra stycken kommentarer på mitt förra inlägg?" . Smockan hänger liksom i luften. Så är det någon snäll läsare där ute som vill offra en kommentar till mig bara för att få ner hans självförtroende på en rimligen normal nivå, så tackar jag så mycket på förhand.

Ett glas rött, ja det har jag tagit ikväll trots att det bara är en helt vanlig tisdag! Ååh va skönt att vara hemma igen!
Jag landade på fast, svensk mark igår med hälsan i behåll. Har inte sett skymten av några isbjörnar, ingen rysk maffia har kidnappat mig, jag har inte fått några frostskador och inte heller blivit överkörd av något renspann eller strimlad av nån på spark. 

Dagen idag har gått åt till att planera flytten. Har varit ute i boden och rivit i en massa gamla kartonger för att hitta bland annat mitt duschdraperi och alla handdukar. Flyttlasset går på torsdag så det är jalla jalla hurry curry som gäller.
De som känner mig väl vet ju att `jalla jalla` inte alltid är något som ingår i min vokabulär, så idag har jag hittat mitt duschdraperi och fått i en maskin tvätt, det är väl det. Imorgon blir det hårdkörning.

Efter maten ikväll bestämde jag mig för att sortera alla smycken och dylikt som jag bara har slängt ner i olika necissärer och påsar. Det måste ju också göras någon gång, tänkte jag, om det var rätt tid just ikväll när jag egentligen borde göra såå mycket annat är en annan femma. 

Iallafall "tryckte jag ut" (som man säger när det är dunkvin) varsitt glas rött till mig och pappa och sen hällde jag ut allt innehåll i alla necissärerna på köksbordet. Herre min guud va grejer man samlar på sig!
Nagelsaxar, en miljard hårspännen, tamponger, intorkade nagellack, trasiga örhängen, salvor till gud vet vart, tre nässprayer, solcremer, vårtmedel, plåster, tandkräm (bäst före -05) och tillochmed tandproteslim!! What?!

Pappa satte fyra hårklämmor i mitt hår och sen gav han upp och gick in till Äntligen hemma. En timme tog det att sortera allt, men nu har jag på gränsen till pedantisk ordning! Nittio procent hamnade rakt i sophinken.

Hällde precis upp mitt tredje glas vin och hörde att pappa mumlade något om Gudrun Schyman när jag gick förbi. Jag stängde av det örat men antar att det var en kommentar om mina dryckesvanor.

Pratade med Daniel för en stund sen och vi kanske skall hugga gran till hans hus och baka lussebullar på fredag, åh så mysigt!

Jag tror pappa har saknat mig när jag varit borta, han hämtade mig vid båten klockan 00.30 inatt och när vi kom hem drack vi te och åt varma mackor fram till klockan två, så länge har han nog inte varit uppe sen milleniumskiftet.

När vi körde in på infarten till huset inatt möttes jag av en 1x1 meter stor tomte på motorcykel som lyste upp ena carportväggen! Jag stirrade på tomten och såg sen på pappa som satt där och begrundade sin nyligen uppspikade juldekoration med ett förnöjt smil på läpparna. För ett par dagar sen var han på shoppingrunda på Rusta och hittade detta fantastiska fynd som han är mäkta stolt över. " Den har en timer sårru, tänds kl.16 och släcks kl.00! ".  
Ja den var häftig, det är inte det, men om jag hade valt att pryda min carportsvägg med en lysande tomte på MC låter jag vara osagt.

Nej nu är klockan snart 22 och jag skall ännu blondera min råttfärgade utväxt. Tänkte be pappa om hjälp men med en andra eftertanke väljer jag att fixa biffen på egen hand.



Sov gott mina vänner.

Stor kram från Lisen  

Torskfisket

På begäran skall jag skriva en gammal historia som jag har haft liggandes länge nu.

Detta hände sig vid den tiden då torsken började försvinna från Östersjön.
Jag hade inte fått någon torskfilè i frysen inför den kommande vintern, så nu var goda råd dyra.
Jag letade fram mina anglar, dessa betades en vacker höstdag. Nu skulle frysen fyllas.

Jag styrde båten mot en sjunkande sol och en rodnande himmel. Djupt skulle anglarna sättas tänkte jag, för där gick de stora fiskarna.
När den sista vaden skulle i räckte inte repet, med ett ryck åkte livremmen ur sina hälor. När jag fick skarva med den och överdelen till en bikini som låg kvarglömd i båten, räckte tåget till.

Jag gick till nattens vila i sjöboden för att vid sextiden nästa morgon väckas av ett par skränande måsar som slogs om en död simpa. En nyss uppkommen sol lyste mig i ögonen när jag ryckte igång fyrahärstarn och styrde ut på ett glittrande hav.

Anglarna drogs snabbt och utan missöden. Resultatet blev tolv halvstora sprattlande torskar i båten. Korv är inte heller så dumt, var min tanke när jag filèade min fångst.

Väl hemma i Lärbro, där jag då bodde, ställde jag angellådan på terassen och gick in och åt frukost med familjen. Barnen som då var cirka två och tre år gamla hade nyss vaknat.

Jag såg fram emot en härlig dag. Jag skulle stå i solen på terassen och reda anglar, barnen skulle leka i sandlådan, hunden skulle skutta runt i gräset och jaga sommarens sista fjärilar.

Ungarna stack ut före, gud vet vart, dock inte till sandlådan. När jag anlände till terassen upptäckte jag anglarna i en enda röra och i ena änden satt grannens katt med en krok i ena mungipan.

En sax hämtades och tafsen klipptes av. 250 krok bestod nu av 249. Med en katt på 9-10 kilo tågade jag till köksbordet, placerade katten mitt på bordet och tände lampan däröver. Jag kände mig som en kirurg i en sjukhusroman. Med ett snabbt ryck åkte kroken ut, utan att den kom till skada.

Katten då? Undrar ni säkert. Den gjorde en rivstart så sockerskålen åkte i golvet och drog ut genom ett fönster tillsammans med två blomkrukor och en porslinsfigur.

I samma stund kom lillgrabben in för att gå på toa, i sista minuten som vanligt. Med junior på ena armen och med tummen i byxlinningen för att snabbt få ner brallorna vid framkomsten till muggen, hände det. En välbekant odör nådde mina näsborrar, min tumme förvandlades till något som liknade en murkla och grabbens mjukisbrallor spändes upp som ett spinnakersegel. I samma stund ringer telefonen. Det var änkan Zetterqvist som upplyser mig om att min hund är där och i full gång med att förföra hennen pudel.

- Jag kommer strax och hämtar den, lovade jag. I detsamma ringer dörrklockan och utanför står en man med utländsk härkomst, som med all sin förmåga försöker få mig att köpa en tavla som hör och häpna, föreställer en katt. Vad den stackaren fick utstå för ordalag från mig kan jag inte stava till här och nu.

Det blev inget mer fiske den hösten.
Sonen lärde sig dock att gå på toaletten i tid.
Tavelförsäljaren slutade att göra hembesök.
Grannens katt gick över till råkost och änkans pudel fick inte sin mens.



Håll till godo! Med vänliga hälsningar pappa Göran


Fotsvett

Hoo hoo!



Två dagar kvar till hemresa!
Jag har jobbat som ett djur hela veckan, fem dubbelpass (7-22.30) har jag lyckats med och min arma kropp ær helt utmattad, vågen visade minus 2 kilo idag men som tur var hade man ju bunkrat upp lite flæsk till vintern som man hade att ta av.

Jag har varit avdelningsledare hela veckan och haft ronderna med lækaren och styrt med medicinændringar, hemresor och inlæggelser. Det har inte ens funnits tid till att sitta ner och kasta i sig en macka førræn runt tretiden på dagarna. Men det har varit vært allt slit før jag har tjænat kosing och fick till och med berøm av sjukstugechefen och sjælvaste doktorn idag trots att jag spillde ut en hel kopp kaffe øver hans vita rock i torsdags, det ær inte så illa pinkat! Kænns bra att knæppa de dær gamla nuckorna som gått dær i 25 år på næsan och visa att den hær lilla snærtan från Sverige kan hon också!
Två patienter har blivit akut sjuka under mina pass och blivit sænda ambulansflyg till sjukhuset, gud jag trodde aldrig jag skulle få va med o såhær mycket action uppe på en sjukstuga bland fjælltopparna!

Ikvæll fick jag ledigt och har precis satt i mig en dundergod pizza och en stor cola. Gick en tur på torget dær de sålde røkt korv, renskinn, sameskor och karameller i stånden, verkligen mysigt!

Igår fick vi in 50-årig man med svår huvudskada, han hade tagit några groggar før mycket och ramlat i en stentrappa. Han opererades før tre veckor sedan och ær hos oss på observation nu. Han ær långt ifrån återstælld och ganska førvirrad och snackar stundtals upp mot væggarna. Idag satt jag och pratade med honom och helt pløtsligt børjade han snacka flytande svenska, blev helt paff!
Han har haft problem med att kissa och nær jag tog upp problemet svarade han: "Jo jag har ju haft lite svårt med vattenkastningen, men så har jag en kompis vars hund också har haft det, och vi førsøker ju få våra hundar till att kissa samtidigt før det hade ju varit det bæsta i nulæget".
Uppmaning! Ta det lugnt med spriten i helgen kompisar och ramla inte i några stentrappor!
 
Shit vilken fotsvett jag får i mina jobbarskor, glømde mina tofflor hemma så jag får ha mina svarta gympadojjor. Aldrig mer sæger jag, nær man gått ett 15-timmars pass så håller man på att dåna baklænges nær man tar av sig pjuxen nere i omklædningsrummet! Odøren får jobbarkompisarna att byta om på under 30-sekundersregeln. Kan man søka før fotsvett?

Næsta vecka flyttar jag till Gøteborg, åh va kul! Har sett bilder på lægenheten och den ser jættemysig ut. Jag har badkar, balkong och gåavstånd till Liseberg. Men bæst av allt ær ændå att det bara ær en timme från Daniel och inte en hel dagstur som nu!

Dags att bege mig ner på rummet och tvætta upp lite strumpor i handfatet till morgondagens arbetspass, på med handskarna, urk!



Ta hand om er och kør førsiktigt!

Pussokram Lisen!

RSS 2.0