Nöffi nöff

Hallå!

Idag har jag varit på barnmorskemottagningen.. Nej nej nej, lugn i stormen vi väntar inte smått. Jag var där för att ta sånt där cellprov för livmoderhalscancer som vi kvinnor blir erbjudna vart tredje år. Och när jag stiger in genom dörren till mottagningen så möts jag utav en stor skylt där det står "Här tar vi inte i hand pga svininfluensan!". Så med en lätt nickning presenterar jag mig för den okända kvinnan som jag inom kort skall fläka ut mig inför i den där hemska V-stolen med den där hemska strålkastaren. Jag vet inte om det är jag som inte riktigt insett allvaret med denna eventuella pandemi, men skall vi inte ens kunna hälsa på folk längre även om man spritar händerna?

Antagligen är det så att jag måste inse allvaret nu på riktigt och sluta tro att hela grejen är uppshosat. Jag förstår ju att man måste ta alla säkerhektsrisker som är nödvändiga och speciellt inom vårdsektorn, men detta kändes så påtagligt opersonligt och faktiskt lite skrämmande. Antar att jag fick upp ögonen där och då, svininfluensan skojar man inte bort. Nu skall jag gå och köpa handsprit som resten av befolkningen redan gjort.

Kramar Lisen



I Karlskrona

Här kommer lite bilder från förra helgens bravader i Karlskrona.















Buggarkungen..














Daniel och Rickard kl 04.00, efterfesten dog ut..



Ojdå..

Hej vänner!

Har fått klagomål över den otroligt dåliga uppdateringen som blivit nu sedan jag och pappa blev sambos (inte med varann) och kan inte annat än att hålla med er. Jag skall härmed försöka lova er en förbättring, men ibland är det bara så att inspirationen tryter och livet rullar på utan att det händer så speciellt mycket.

I veckan har Dannemannen legat sjuk och varit hemma från jobbet, han känner sig dock kry nu och vi har  gått en härlig promenad nu ikväll i det fina höstvädret som vi avslutade med att avnjuta en paj och en ta-med-kaffe från Mc.Donalds medan solen gick ner över båtarna i hamnen.

Sjuklingen









Gissa vad tjuckisarna skall göra nu..



Puss Lisen

Ny design

Varken jag eller pappsen är något datasnille så nu frågar vi allmänheten därute om det är någon som vill offra sig för oss och ordna en ny bloggdesign? Vi bjuder på...hmm...rökta flundror om ni tar svängen förbi Gotland nästa sommar? Någon som är sugen?





              

Veckan som gått

Hej hej!

Veckan har gått och vi har som sagt haft mamsen på besök här i några dagar, det har varit mysigt. Medans Daniel har slitit hund har vi sovit länge, ätit frukost framför Malou von Sivers, gått långpromenad, varit i Lysekil, fikat, varit på loppis och besökt en inredningsbutik. På kvällarna har vi sett Idol, varit på bio och ätit skaldjur. Mamma blev så imponerad av den annorlunda smaken på räkorna och kräftorna att hon nu vill leta hus på västkusten, DÅ är skaldjuren goda.













Igår inhandlade vi ett matsalsbord med sex stolar på MIO och kvällen gick åt till att skruva ihop alltsammans. Jag som trodde att Daniel hade dåligare tålamod än jag, men tji fick jag! När jag febrilt försökte få ihop benen på min första stol hade han redan klappat ihop två stycken. Medans jag vände och vred, spottade och svor över beskrivningen så satte han den tredje färdiga stolen på plats och blinkade till mig med ena ögat. När jag efter lång tid äntligen fick ihop min andra stol så upptäckte jag till min fasa att jag hade glömt två viktiga pinnar och var därför tvungen att skruva isär allt igen. När Daniel då la huvudet på sne och sa "du är duktig älskling" så rann bägaren över och min käre sambo fick fortsätta skruvandet själv.














Nu välkomnar vi helgen! Kramkram Lisen

Gräsänkling

Min sambo har rest till Thajland på en månad,
trots detta fortsätter jag att
tvätta händerna ofta,
rakar mig ofta,
tar av mig skorna,
och går ej isängs med en
ekorrbinda under läppen.
Och så säger dom att det inte går
att lära gamla hundar att sitta.

Har tänkt att skaffa en sån där Face Book
men så fick jag höra på TV att det kan
skapa ett beroende, så det får vara.
Det får räcka med snus.

På tal om beroende så sa våran biskop
inför kyrkovalet att kyrkan är bättre än knark.
Hur fan vet han det???

         Jag måste sluta nu annars bränner 
         jag radhusbiffen.

                                  Klem fra GÖRAN  



On the road

Hej kära läsare!

Jahapp, då var helgens bravader över och vi sitter åter i bilen den långa vägen hem till Uddevalla igen. Släktträffen blev över förväntan och jag har nu träffat en hel drös med nya släktingar. Med framsträckt hand stövlade jag fram tilll var och en av dom och presenterade mig som A-kusin tills det slog mig att A-kusin är något vi bara säger på Gotland, det heter ju syssling på fastlandet!
 Jag bröt ut i skratt när Daniel sa att steget efter syssling blir pyssling. "Haha nu fick du till det!", sa jag uppmuntrande och och klappade honom på axeln tills det visade sig att det faktiskt var sanning. Jag önskar jag hade en pyssling som hette Nils Karlsson.

Eftersom Karlskrona är min gamla pluggarstad samlade vi igår ihop några studiekompisar och ställde till med en återträffsfest som slutade med att vi inte kom i säng förrän klockan 05. Trots lite molande huvudvärk åker jag idag hem med ett leende på läpparna över att ha fått träffa en massa nya släktingar och även fått återse mina tjejer.

Ikväll blir det planläge i soffan med en film, kaaaanske vi klämmer några räkor också. Mamma kommer besök i veckan och det skall bli kul att visa henne runt på västsidan.

Här kommer en liten karta över södra Sverige där jag med fet pil ringat in Uddevalla för er som inte vet vart jag befinner mig i landet. Mest för Rickards skull som inte ens visste vart Göteborg låg.







Puss och kram från Lisen

Släktträff

Hej kompisar!

Jag har dragit med Daniel på släktträff ikväll som äger rum i Blekinge, närmate bestämt Hasslö. Så just nu sitter vi i bilen och har 5 timmars färd framför oss innan vi når bygdegården där nästan hela min släkt på mammas sida väntar. De flesta har jag inte sett sedan jag var liten knodd så det skall bli kul att se dom igen.

Vi har bara kört i en kvart men spanar redan efter första bästa Mc.Donalds. Det var som när vi skulle åka till Gotland i somras och hade gjort iordning en riktig smaskig matsäck med tunnbrödsrullar och grejer, innan vi hade kommit ut på stora vägen (tänk er en sträcka på 1 km), hade vi redan satt i oss hälften. Det är skönt att ha mött sin tvillingsjäl vad det gäller bordskick. När alla andra precis skall hugga in på den delikata middagen har Daniel och jag redan inhalerat maten, tömt glasen och slickat tallriken.

Hoppas ni får en skön helg! Kramis


Fusk?

Med matlagningsgrädde i bägaren och färdig kryddblandning i locket har Arla-Köket nu blivit min bäste vän, vilken grej asså!
 


I soffan

- Jag älskar dig.
- Hur mycket då?
- Lika mycket som...fogmassa som tränger ut från fönstret och väggen.
- ....ok.



Patrick Swayze

Mina drömmars man förlorade inatt sin svåra kamp mot cancern.


PHO-09Jan15-146034.jpg picture by BatmanFFS

Klicka in på länken och njut.


http://www.youtube.com/watch?v=gKrvO3QbEWM


En härlig helg

Hej på er!

Helgerna bara rusar fram. Lördagskvällen spenderade vi i Göteborg hos Niklas och Frida som bjöd på god mat och dricka, och fram mot natten skakade vi våra lurviga i discokulans sken på Hard Rock cafè.

Söndagen gick i skogens tecken där vi plockade över femtio liter svamp, jag har aldrig nånsin sett så mycket svamp på ett och samma ställe, dunge efter dunge öppnade sig och lyste gul och vi plockade tills spannen var så överfulla att vi fick ta till tröjor som bärkasse. Att hänga med två jägar i skogen i tre timmar är inte en lätt match för en otränad, jag trodde jag skulle svimma där ett tag när jag försökte hänga med i deras tempo över stock, sten, berg, ljung och träsk med mitt överfulla tolv-liters-spann. Eftersom vi skulle jaga bock efter svampplockningen så hade Daniel dessutom klätt upp mig från topp till tå i jaktkläder och det blev riktigt svettigt efter nån timme. Men det var en riktigt skön eftermiddag och nu har vi faktiskt svamp i frysen hela detta året och förutom svamp plockade jag därmed ytterligare ett vuxenpoäng.














Daniel och svärfar tar en välförtjänt kaffepaus innan vi länsar andra sidan av skogen på kantareller.



Jisses, kolla in mullen! Utrustad med hängslen, kniv och kikare.






Här spanar jag in en bock som bara är hundra meter från oss. Känner mig cool.









Det blev smörstekta kantareller på macka som nattamat.



Nu skall jag söka ett jobb som jag hittat och sen sätta mig ner och rensa svamp.
Trevlig måndag! Kramar Lisen


110909

Hej kompisar!

Helgen är äntligen här och vädergudarna skall enligt prognoserna vara på glatt humör hela helgen. Idag är det elfte september, ett händelserikt datum, World Trade Center och Anna Lind är nog händelser som kommer vara på mångas läppar just idag. Ikväll beräknas Fuglesang komma ner på jorden igen och vi får kryssa fingrarna för att allt går enligt planerna.

Igår blev det räkor för tredje gången denna vecka, vi är ena riktiga lyxlirare och snart växer det väl ut tentakler på oss också. Men ack så gott det är.







Ville bara visa slutresultatet av mina cookies jag gjorde igår, vänligen notera den främsta som Daniel har gjort. Inte alls för att skryta men ser inte de tre andra snäppet mer professionella ut? Muhaha.




Ha nu en riktigt härlig helg! Kramkramkramkram

Vad säger ni nu då?


Kokostoppar, alltid en början.



Ingen rubrik

Onsdagens middag.






Nu skall jag tro det eller ej iväg och köra ett Boxningspass och efter det blir det fotbollen Sverige-Malta 18.30, får se om Zlatte kan sprätta in nåt mål ikväll.




Kram på er!


Ole dole doff


Sitter här och är lite kluven om jag skall boka in Elton John eller Kylie. Vi hade ju bara tänkt oss ett enkelt bröllop så Rolling Stones blir det iallafall inte..



Fjärtsoppa

Hej hej!

Kom precis hem från stan där jag köpt mig ett årskort på Sportlife, ett årskort på Sportlife. Så nu är det ingen återvändo, nu skall dallerfläsket stramas.

Idag tänkte jag göra ärtsoppa och pannkakor. Ärtsoppa med mycket senap är något jag riktigt kan längta efter och nu måste det vara flera år sen jag åt det senast. Är det vanligt att man lagar ärtsoppa och pannkakor ihop eller är det något min pappa hittat på?

/ Lisen




♥ ♥ ♥

De rosa molnen verkar aldrig blåsa förbi och det är en underbar, overklig känsla..



Kalkylering


Men om jag bara tar halv narkos och skippar att sova över då..?



För säkerhets skull

På dörren i vår lägenhet sitter ett sånt här säkerhetslås.




I fredags smällde jag igen dörren och begav mig ner på stan i tron om att eftermiddagen skulle gå helt enligt planerna. Eftersom jag väntade Charlotte som lunchgäst vid tolvtiden inhandlade jag några ingredienser till en köttfärssås på Willys och då jag hade mer än en halvtimme tillgodo så tog jag även svängen införbi rean på Åhlens.

När klockan slog kvart i tolv knatade jag hemåt för att börja med lunchen. MEN när jag satte nyckeln i låset och öppnar dörren går den bara upp en ynka decimeter och det visar sig att säkerhetsöglan sitter på (!), jag är utelåst. Min första tanke är att Daniel har kommit  hem tidigare från jobbet och vill spela ett spratt, så jag ropar så det dånar i trapphuset "Nu ÖPPNAR du dörren Daniel för jag har skitbråttom" samtidigt som jag riktar några sparkar på dörren. Men inget svar får jag tillbaka.

Är det möjligt att låset har gått på av sig själv när jag smällde igen dörren? Medan svetten började porla i pannan försökte jag trixa upp låset genom att stoppa in en längre nyckel och pilla av öglan, men mitt försök gav inget resultat. Bilden av en vrålande motorsåg poppade upp i huvudet och jag blev med ens riktigt nervös när jag slog numret till Daniel för att förklara situationen. "Eeeh jaaaaha", hörde jag min sambo säga samtidigt som han svalde en högljudd suck. "Hjärtat, jag är hemma om en timme så löser vi det på nåt vis, ok?".

Efter ett samtal till Charlotte förvandlades hemmalunchen till en trevlig måltid på stan istället och när Daniel kom hem begav vi oss till Clas Ohlsson för att inhandla en ståltråd så vi kunde göra inbrott i vårt eget hem.

"Joo, så nu sitter vi här i trappuppgången"






Efter mindre än fem minuter lyckades min ingenjör till pojkvän få upp dörren och vi slapp spendera natten på en kartong i trapphuset. Slutet gott allting gott. Men historien är egentligen inte slut där för denna otroliga klantskalle gjorde precis samma sak när hon skulle springa upp på vinden senare samma kväll, som tur var så var Daniel hemma och kunde låsa upp dörren med ett snett leende.

Idag skruvas denna moderna låsanordning ner för att förhindra fler pinsamma incidenter, och om ni därute någongång funderar på att införskaffa er ett sådant lås i framtiden så kan jag slå ett slag för de gamla hederliga kedjelåsen istället.

Kram på er! Lisen


Vuxenpoäng




















Ser ni fläcken? 10 poäng för bara den.

skejl-animals

Sedan jag flyttade till västkusten och blev tillsammans med Daniel har jag förvandlats till en riktig skaldjursfantast och är nu helt galen i räkor, kräftor och krabbor. KANSKE har det även lite att göra med att man inte behöver tillaga dom här små läckerheterna utan bara slänga upp dom på ett fat tillsammans med lite aioli och gott bröd för att sedan pilla, suga och tugga i sig dessa delikatesser och avslutningsvis bli sådär skönt mätt.





Toligtvis beror det på att jag bara ätit sådana där små kräftor från frysdisken på Konsum innan som jag knappt vågade ta i detta jättemonster i början och än mindre förstå hur man kan sitta och gnaga på klorna och suga i sig hjärnan, men numera kära vänner efter snart ett år på västsidan så slurpar jag till och med i mig bajsranden likt en spaghetti, sssshhhhluuuurrrp!





Sitter nu åter på X2000-tåget från Stockholm och anländer Uddevalla om två timmar. Trots dryga två veckor som Uddevalla-bo känns det ändå som att komma hem och inser att det var riktigt längesen jag hade den känslan i maggropen.

Kram och på återseende! / Lisen




Tog en promenad till...






Mamma vs Hodgkins 1-0

Haj!

Igår fick vi glada besked från doktorn på Karolinska, mamma har blivit friskförklarad och anses nu vara botad från sin cancer. Hon har lite "rester" kvar i bröstkorgen men det ansågs vara helt normalt hos Hodgkins-patienter och det som återstår nu är en röntgen om tre månader och uppföljning av värdena. För att fira denna stora bragd skålade vi i champagne för att senare på kvällen avnjuta en god middag på stan.

Nu börjar mammas nya friska liv och jag ser framemot att få se henne med lite mer energi och lyster förhoppningsvis redan till hösten.





Mamma gör en segergest, jag tycker hon ser riktigt tuff ut i sitt rakade huvud.



RSS 2.0