Fjällen

Goodmorning!
Vi är färdigpackade och sitter nu och väntar på Simon och Helen, har sagt hejdå till vår lilla älskling och beger oss nu av mot Sälen! Se upp i backen, tusen hål i nacken! Kram


Konturer

Jag hittade en sån häftig inställning på kameran när jag satt och pillade, en sån här konturtavla skulle jag kunna tänka mig att förstora upp och framkalla.


.




 

Wilma i badet


Pappa och Wilma


Morfar och Wilma


Mormor och Wilma



Farmor med en nyfödd Wilma





Pappa och Wilma


Gammelfarmor och Wilma


28 mars

Hejsvej!

Förra veckan gick i raketfart och helgen liksaså. Jag började ju nya jobbet i onsdags och det var riktigt roligt att komma ut och träffa folk och arbeta lite igen. Det är väldans mycket att sätta sig in i och eftersom det var så längesedan jag arbetade på en avdelning har jag glömt mycket av rutinerna, men det är bara att lägga manken till så skall detta gå bra. Imorgon och på onsdag är det dags igen. Wilma sov sin första ensamma natt hos farmor och farfar förra veckan när vi jobbade bägge två och det hade gått jättebra, nu känner jag ingen oro alls för att lämna bort henne nästa helg när vi åker till Sälen och det känns skönt att veta att farmor och farfar slipper vara uppe hela nätterna.
Daniels syster Charlotte och hennes sambo Staffan fick förra måndagen en liten flicka som heter Filippa, hon föddes 5,5 vecka för tidigt och vägde 2500g. De har fått komma hem och vi har träffat dom nu i helgen, åh en sån liten sötnos! Tiden står liksom stilla när man har en sån liten goding hos sig och man skulle bara kunna sitta och titta på dom i all evighet, underbart.

Idag skall jag och lillfisen till öppna förskolan och leka, oj vad hon tycker det är roligt! Jag har idag på morgonen jagat henne med kameran och bjuder här på ett litet bildregn:

Tre tänder har precis spruckit igenom uppe i överkäken och hon har nu så mycket som fem gaddar.











Efter ett par timmars lekande började hon bli trött..


..och somnade gott.


Äntligen vår

Hej kamrater!

En ny vecka är här och vi har haft den slappaste helgen på länge. I lördags var det strålande väder så vi gjorde en fikakorg och åkte ut till sjön och satte oss, äntligen verkar våren ha kommit hit.

Imorgon börjar jag första dagen på nya jobbet och jag är lite spänd men mest förväntansfull. Eftersom vi jobbar bägge två så olika tider onsdag och torsdag så skall Wilma sova sin första ensamma natt hos farmor och farfar, det skall bli spännande att se hur det går. Nästa vecka är jag och Daniel bjudna på bröllop i Sälen, vi åker upp redan på torsdagen och passar på att åka lite skidor och sen åker vi hem på söndagen. Wilma skall vara hos farmor och farfar även då så imorgon blir en prövonatt inför långhelgen. Wilmas sömn har förresten förbättrats avsevärt efter att jag slutade amma henne, nu vaknar hon en gång per natt och jag är överlycklig.

Nu skall vi sätta i oss resterna från dagens kladdkaka och sen blir det bums i säng. Önska mig nu lycka till imorgon. Kram Lisen 










JAAA!

Jag har fått jobb! Tjohoo! Idag stegade jag in på den avdelningen på sjukhuset som jag helst av allt ville vara på och langade fram mitt CV och sa att jag var jätteintresserad av att jobba där om de var i behov av sjuksköterskor, och jojomensan, efter 15 minuter gick jag därifrån med ett vikariat och jag börjar redan nästa vecka att gå bredvid. Ååh jag är så glad, ikväll korkar vi upp vinaren!





Jobb

Hej på er!

Igår var jag på arbetsintervju, jag vill börja jobba i sommar och kanske redan nu vår någon dag i veckan om det finns möjlighet. Det är jobbigt med intervjuer där man skall svara på en massa frågor och sitta och framhäva sig själv och sina positiva bitar, jag kände mig helt utpumpad efteråt trots att själva intervjun bara tog tjugo minuter. Men det hela kändes rätt bra och damen skulle ringa mig nästa vecka och ge besked så nu håller jag tummarna.

Nu hör jag att speldosan inne i sovrummet spelar sin melodi och det är tecken på att Wilma vaknat från sin middagslur. Det är sällan hon vaknar och gråter längre, utan jag vaknar varje morgon av att hon sitter och jollrar för sig själv och gång på gång drar i svansen på speldose-nallen så att vaggvisan "Somna in, iiii bäääädden så sköön" sätter igång. Härliga unge. Inatt vaknade hon bara en gång klockan tre och somnade igen efter en kvart, vi gör stora framsteg!

Ha nu en riktigt trevlig helg, här i Uddevalla har vårvärmen ersatts med ny snö nu lagom till helgen och man blir ju så less.

Kram Lisen



* Det här hade jag på mig idag

Idag har jag på mig en grå tunika med tygbeklädda knappar från märket Object som jag köpt på second hand för 100 kr. Till det ett par tjocka svarta leggings och ett halsband med en kula på från H&M.












* Presentera mig själv
* Min första kärlek
* Mina föräldrar
* Det här åt jag i dag
* Vad är kärlek?
* Min dag
* Min bästa vän
* Ett ögonblick

* Det här hade jag på mig i dag
* Mina syskon
* I min handväska
* Den här veckan
* Vad hade jag på mig i dag?
* Mina drömmar
* Min första kyss
* Mitt favoritminne
* Min favoritfödelsedag
* Detta ångrar jag
* Den här månaden
* Ett annat ögonblick
* Det här upprör mig
* Det här får mig att må bättre
* Det här får mig att gråta
* En första
* Mina rädslor
* Min favoritplats
* Det här saknar jag
* Mina ambitioner
* Ett sista ögonblick

Jag rekommenderar..

Har ni testat Ballerina kladdkaka? Eftersom jag är en riktig kladdkake-älskare var jag till en början starkt skeptisk till denna lilla torra kaka, men när jag  sedan testade att doppa den i kaffet så chokladen smälte så var njutningen total, jösses vilken vinnare, hoppas den är här för att stanna. 


Vilohelg

Hej kära ni!

Vi har en liten tjej här hemma som inte är i behov av så mycket sömn och sover därför inte så mycket varken dagtid eller nattetid, hon är för nyfiken på livet helt enkelt och att sova är alldeles för tråkigt. Sedan hon föddes har hon bara sovit fyra hela nätter och de andra har hon varit vaken 3-4 gånger per natt, under en lång period var hon vaken upp till tio gånger per natt. Så för oss har det blivit en vanesak att stiga upp flera gånger och vagga, buffa, vyssja, sjunga och ge mat men ibland känner man att orken börjar tryta och då är det helt ovärderligt att ha någon där som kan avlasta och passa Wilma. Så i helgen när Daniel var i Linköping på svensexa för en kompis så tog jag och Wilma vårat pick och pack och åkte ut till Wilmas farmor och farfar. Där har jag fått sova till elva varje morgon och på dagarna har jag bara legat som en säl på sängen och läst tidningar tills svärmor ropat att maten står på bordet. Helt fantastiskt! Igårkväll åkte jag hem till Uddevalla helt utsövd och med ny energi att börja den nya veckan.
 
Igår tog jag det lite sorgliga beslutet att sluta amma helt och hållet i hopp om att nattsömnen skall bli bättre för Wilma och för oss alla. Så från att ha haft fri tillgång till tutten får hon nu ingenting och detta kommer bli ganska jobbigt några dagar, kanske veckor, men det kommer vara värt det. Inatt vaknade hon 23.30 och blev tvärförbannnad när hon märkte att hon plötsligt blev vägrad bröstet, jag prövade istället med vattenflaska, napp (som hon aldrig använt) och snutte. Jag sjöng alla vaggvisor jag kom på, jag gungade henne fram och tillbaka, på längden, på tvären, upp och ner.. Men hon fortsatte gallskrika. Efter en halvtimme gav jag upp och Daniel fick ta över, inte heller det hjälpte. När hon hade gallskrikit nonstop i 45 minuter höll mitt mammahjärta på att gå sönder och jag skulle precis langa fram tutten när hon plötsligt somnade, troligtvis av ren utmattning. Sen sov hon ända till fyra då jag gav henne en flaska välling och hon somnade om direkt utan problem och sov till halv sju. Nu är det bara att kämpa på de kommande nätterna, snart har vi kanske en flicka som sover hela natten lång och jag kan inte ens beskriva hur underbart det hade varit.

Wilma älskar pianot hos farmor och farfar.


"Kan du foxtrot?", frågade svärfar. Javisst, svarade jag och plötsligt förvandlades köket till ett dansgolv.





Elias var modig och bjöd upp till en bugg.
 

När mamma skalar potatis...


Jag rekommenderar

Skulle vilja slå ett slag för en leverpastej som är så himla god. Varje morgon kletar jag på ett centimetertjockt lager på mackan och sitter och njuter, jag tror jag har satt i mig tre paket nu på kort tid och har inte tröttnat ännu. Det bästa av allt är att Wilma är lika stor fantast av detta smarriga pålägg. Leverpastejen heter Lindbergs Husmorspastej Grädd och du köper den för 12 riksdaler i närmaste matbutik. Spring och köp!




9 månader

Idag blir våran stora tjej nio månader, jösses det är knappt så man hänger med.





 
I tisdags träffade vi mammorna och barnen i föräldragruppen. Vi träffas ganska ofta och det är riktigt roligt och inte minst för barnen så de kan leka av sig. Nu längtar jag verkligen till vårvärmen så man ta med kaffe och gå till lekparken.




 



känslostorm

Eftersom Wilmas tredje tand håller på att spricka igenom och hon samtidigt är förkyld har de senaste nätterna varit om möjligt värre än någonsin och antal sovtimmar har varit få. Igår lade vi oss därför klockan nio, Daniel somnade direkt men jag låg och tittade på En unge i minuten som hade premiär på fyran igår. Programmet utspelade sig på BB och man fick följa olika par under förlossningen. Gud vad många känslor som hann flöda genom min kropp under den timmen, tårarna rann nästan hela tiden och det var både underbara glädjetårar och tårar av ren skräck och medlidande. Känslomässigt kastades jag från att aldrig någonsin mer vilja föda barn till att riktigt längta till nästa gång. När timmen hade gått konstaterade jag att detta var ett av de bästa programmen TV4 sänt på länge och jag längtar redan till nästa måndagkväll då denna känslostorm åter kommer riva mig i stycken.

Här var Wilma 2 timmar gammal, lyckan var total hos hennes stolta föräldrar och smärtan nästan helt bortglömd. Nästan säger jag eftersom jag minns att när denna bilden togs hade jag bullat upp med handdukar och lagt de som en "sittring" under rumpan, hehe.







Krull

Skymtar vi inte lite lockar där bak? Ååh, hoppas hoppas!



Idag är det full fart, om en timme skall vi iväg på babysim och eftersom Wilmas badbyxor är för små skall vi idag testa simblöjor för första gången, ser framför mig hur de fylls med vatten och hon blir blytung men enligt förpackningen skall det inte hända. Vi hoppas innerligt att den inte blir full av annat heller eftersom hon inte bajjade igår, hehe. Efter det skall vi möta upp Anneli på lekparken så barnen får gunga och vi fika lite. Ikväll blir det tacos på Strömstadsvägen och i helgen bär det av till Göteborg för att hälsa på och övernatta hos vänner.

Ha en trevlig helg alla ni fina därute! Kram Lisen


Vår lilla glädjespridare









Säkerhet

Eftersom Wilma far runt här hemma som en orädd vilde har vi nu varit på Ikea och inhandlat såna här snygga små gummihänder som sitter lite överallt i lägenheten för att skydda vassa hörn. De vassa hörnena kan man göra något åt men det är omöjligt att undgå att hon slår sig ibland eller dunkar i huvudet, för att skydda henne mot det hade vi behövt klä henne i riddarutrustning eller alternativt vaddera hela lägenheten med skumgummi. Senast förra veckan lyckades hon trassla in sin lilla arm i ett av dessa stolsbenen till tevesoffan och kom inte loss utan att jag fick hjälpa henne, så nog är det svårt att undvika att det händer grejer när de utforskar den stora världen.







RSS 2.0