Snökaos

Heej!
Är ni där, eller har ni snöat bort? Vilket snökaos! Det bara snöar och snöar och snöar och igår hade de tillochmed fått stänga av stora E6:an här hos oss. Mamma skall komma hit med flyget imorgon och jag hoppas verkligen att det kommer att lyfta. Jag skall hämta henne på flyget och sen tänkte vi åka till Ullared direkt efter det, snälla farmor skall i sådana fall komma hit och passa Wilma för det är plågeri att ta med henne dit eftersom det kommer vara så smockat med folk nu i lönetider och innan jul. Men är det sånt här yrväder så får vi nog ställa in våra shoppingplaner i vilket fall som helst.



Kalaset i lördags var jättetrevligt och vi lyckades bra med maten. Vi slog på stort och bjöd på trerätters med snittar som välkomst-tilltugg. Till förrätt hade vi pilgrimsmusslor som ingen av oss hade smakat innan och det var ju riktigt gott, jag var lite skeptisk till en början eftersom det ser ut som dallrande snorbollar men ack så fel jag hade. Till varmrätt blev det fylld fläskfilè med rotfrukter och till efterrätt en marängtårta med hemgjorda maränger. Daniel är verkligen en hejare i köket och det är han som har lärt mig laga mat och tycka att det är roligt, för två år sedan var pannkakor avancerat för mig och jag tyckte det var skittråkigt med matlagning. Jag har länge tänkt att jag skall anmäla Daniel till Halv åtta hos mig och skall ta och göra slag i saken nu, det värsta om han skulle komma med är ju att deltagarna alltid snokar runt i lägenheten och går igenom lådor och grejer så det gäller att inte glömma att plocka bort sådana saker man inte vill att hela Sweden skall se.   






Idag skulle jag och Wilma egentligen åkt till Öppna Förskolan men efter att ha pratat med de andra tjejerna som inte tänkte gå dit idag så valde jag också att stanna inne i värmen, att ut och skotta bilen i -8 grader känns alldeles för motigt.

Nu har lillfisen vaknat efter sin middagslur så det är bustajm. Kör försiktigt därute och glöm inte att lägga ut filtar i bilen ifall ni blir stående någonstans, åh shit va töntig har jag blivit efter att Wilma föddes. Igår kom jag tillochmed på mig själv att sitta och tjata på pappa i telefon att han skulle sätta på sig ullunderställ när han var ute och arbetade i kranen på jobbet så han inte frös. Som om stora karln inte kunde reda sig själv, vad tusan är det som händer med en när man blir mamma?

 



Pussokram Lisen


Grattis älskling

Hej i snöyran!

Igår gjorde jag en gräddtårta med massor av grädde och tidigt imorse tassade jag in med ett tänt ljus och en bit tårta och sjöng Ja må du leva för Daniel. Med en gång tittade två nyfikna, yrvakna ögon upp mellan spjälorna på spjälsängen så vi kröp ner allihopa i vår säng och öppnade paket och åt tårta tills det var dags för Daniel att åka till jobbet. Men halv elva sattes nyckeln i dörren och han kom hem igen på grund av snökaos, så nu har vi hela dagen tillsammans att mysa medan snön yrar runt knuten utanför. Just nu ligger både den stora och den lilla inne i sovrummet och sover middag så jag passar på att sitta vid datorn.







Jag har länge tänkt att införskaffa eller önska mig servettringar som är så fina när man skall duka till fest. Men igår kom jag på en budgetvariant, ett helt vanligt snöre som jag knutit som en rosett. Va tycks? 






Igår köpte vi en julklänning till Wilma, vi skall på dop här om ett par veckor och hon behövde ha något lite finare. Jag tycker rött och grått är så fint ihop och jag fastnade för dom små tygbeklädda knapparna.







Julstjärnorna har kommit upp hemma hos oss och en liten tomte har flyttat in på fönsterbrädan, men julgardiner och dukar får ännu vänta.






Nu skall jag ta och dammsuga inför kalaset imorgon.. Nej fasen heller, nu går jag och kryper ner hos min lilla familj istället. Kram på er och trevlig helg! ♥


Birthday

Go`middag!
Wilma sover just nu igen det hon inte sover på natten, när skall den här tillväxtperioden gå över egentligen? Vi är fortfarande uppe 8-10 gånger per natt och det börjar tära på krafterna. Klockan fyra inatt sa jag till Daniel att vi kanske kunde lämna in henne på ett hem nattetid varpå han mumlade, "finns det sådana hem då?". Haha! Hemska föräldrar. Nej jag skall absolut inte sitta här och klaga över att vår glada unge inte sover på natten, jag sänder istället en tanke till alla er ensamstående föräldrar därute och alla ni med kolikbarn, vilket fantastiskt jobb ni gör!

Imorgon fyller min älskling 26 år och nu skall jag gå och knåpa ihop en fin tårta till honom som han skall få på sängen imorgon innan jobbet, bild på denna kommer upp senare. På lördag skall vi ha ett litet kalas härhemma.

Kram på er! ♥

 


* MIN FÖRSTA KÄRLEK

Robert. Vi gick på låg-mellanstadiet och han hade kort hår förutom en decimeterlång tofs som han hade sparat bak i nacken. Alla drog i den men Robert blev aldrig arg. Robert kunde göra bakåtvolter. En ljummen vårkväll vankades det disco i skolans matsal. Jag minns att jag hade på mig ett par svarta trumpetbyxor i bomull med ett spänne frampå som mamma hade sytt till mig. När det var dags för den sista tryckaren på discot sprang alla grabbar iväg till kiosken för att slippa bli uppbjudna, där stod de och påstod sig vara upptagna med att sörpla på sin päronsoda och mula in hemgjorda chokladbollar. Men Robert hann aldrig smita undan eller så sniglade han kanske medvetet? Vi var ensamma på dansgolvet och dansade runt runt på samma ställe till Wish you were here med Rednex under discokulans sken, efter den kvällen var jag stormkär. Vi blev ihop när han kryssade i JA-rutan på en gul post-it-lapp som jag på rasten la i hans bänk med frågan "får jag chans på dig?".



* Presentera mig själv
* Min första kärlek
* Mina föräldrar
* Det här åt jag i dag
* Vad är kärlek?
* Min dag
* Min bästa vän
* Ett ögonblick
* Min tro
* Det här hade jag på mig i dag
* Mina syskon
* I min handväska
* Den här veckan
* Vad hade jag på mig i dag?
* Mina drömmar
* Min första kyss
* Mitt favoritminne
* Min favoritfödelsedag
* Detta ångrar jag
* Den här månaden
* Ett annat ögonblick
* Det här upprör mig
* Det här får mig att må bättre
* Det här får mig att gråta
* En första
* Mina rädslor
* Min favoritplats
* Det här saknar jag
* Mina ambitioner
* Ett sista ögonblick


* PRESENTERA MIG SJÄLV

Mitt hela namn är Louise Anna Maria Olofsson. Jag föddes 2 maj 1985 på Visby lasarett. Jag växte upp i den lilla orten Lärbro på norra Gotland tillsammans med mamma Britta, pappa Göran och lillebror Rickard och jag gick i Lärbro skola upp till femte klass. Sedan gick mina föräldrar isär och jag flyttade med min mamma till Visby där jag började på Solbergaskolan. Under högstadiet var fotbollen en mycket stor del i mitt liv. Jag och mamma flyttade runt en hel del under tonåren och jag brukar skämta om att jag har bott överallt på norra Gotland vilket inte känns så långt ifrån sanningen, men det är inte något negativt med det utan snarare tvärtom så tror jag att det har gjort mig ganska stark och inte rädd för förändringar eller nya utmaningar. På gymnasiet gick jag Omvårdnadsprogrammet eftersom jag var säker på vad jag ville arbeta med i framtiden. Direkt efter gymnasiet tog jag mitt pick och pack och flyttade ner till Karlskrona i Blekinge för att läsa till sjuksköterska i tre år. Därefter arbetade jag en sommar på Gotland som kommunsjuksköterska på ett äldreboende för att sedan på hösten sticka iväg till en liten by i Norge och arbeta i tre månader. Där arbetade jag dygnet runt, dag som natt och när tre månader hade gått hade jag sparat ihop till en jorden-runt-resa som gick av stapeln bara dagar efter att jag kommit hem från Norge. Jag var ute i världen i ett halvår tillsammans med två kompisar och min lillebror. På resan träffade jag mannen i mitt liv, Daniel, som jag nu bor tillsammans med i Uddevalla på västkusten och har världens finaste dotter på 5,5 månad med.

Förutom att mysa med familj och släkt och umgås med mina käraste vänner som jag träffar alldeles för sällan så älskar jag musik och dans. Gammal 50/60-talsrock och även country går ofta varm i högtalaren här hemma men även radiokanalen Mix Megapol. Jag har alltid gillat dansband och inget går upp emot en dansbandsafton med massor av buggande, det har jag troligtvis fått från mina föräldrar som alltid varit ute i den svängen.

Fick jag en stund för mig själv skulle jag nog köpa en lösgodispåse med mestadels choklad och lakrits och en skvallertidning.

Militärgrönt är min favortifärg och liljekonvalj är favoritblomman. Topp tre av favoritfilmerna är Inte utan min syster, Livet är underbart och Vid din sida. Jag följer såpor som Bonde Söker Fru och Ensam mamma söker. Greys Anatomy är favoritprogrammet.

Jag shoppar mer än gärna kläder och kan gå i timmar i ett köpcenter, nya teknikprylar som Iphones och sånt har jag dock inte begripit mig på ännu.

Jag blir sällan arg, men blir jag det så blir jag jäkligt arg. 

Prutthumorn har tyvär inte försvunnit med åren och skulle någon lägga en högljudd fis av misstag är jag den första som bryter ut i skratt. Jag dricker svart kaffe, gärna med en kanelbulle eller någon sorts chokladkaka till det. Jag är en obotbar tidsoptimist vilket är min stora svaghet.
 
Ja, här har ni mig i stora drag.




* Presentera mig själv
* Min första kärlek
* Mina föräldrar
* Det här åt jag i dag
* Vad är kärlek?
* Min dag
* Min bästa vän
* Ett ögonblick
* Min tro
* Det här hade jag på mig i dag
* Mina syskon
* I min handväska
* Den här veckan
* Vad hade jag på mig i dag?
* Mina drömmar
* Min första kyss
* Mitt favoritminne
* Min favoritfödelsedag
* Detta ångrar jag
* Den här månaden
* Ett annat ögonblick
* Det här upprör mig
* Det här får mig att må bättre
* Det här får mig att gråta
* En första
* Mina rädslor
* Min favoritplats
* Det här saknar jag
* Mina ambitioner
* Ett sista ögonblick

Kategorier

Godmorgon!

Eftersom jag har tappat stinget lite och inte kommer på saker att skriva om här på bloggen så fick jag häromdagen inspiration från Sarahs blogg www.gundel.blogg.se att följa 30 olika kategorier att skriva om. Den första kategorin heter Presentera mig själv och det inlägget skall jag försöka knåpa ihop idag. Sen kommer de övriga kategorierna att följas i mån om tid, jag tycker några av ämnena är ganska svåra så detta kommer bli en rolig utmaning.

* Presentera mig själv
* Min första kärlek
* Mina föräldrar
* Det här åt jag i dag
* Vad är kärlek?
* Min dag
* Min bästa vän
* Ett ögonblick
* Min tro
* Det här hade jag på mig i dag
* Mina syskon
* I min handväska
* Den här veckan
* Vad hade jag på mig i dag?
* Mina drömmar
* Min första kyss
* Mitt favoritminne
* Min favoritfödelsedag
* Detta ångrar jag
* Den här månaden
* Ett annat ögonblick
* Det här upprör mig
* Det här får mig att må bättre
* Det här får mig att gråta
* En första
* Mina rädslor
* Min favoritplats
* Det här saknar jag
* Mina ambitioner
* Ett sista ögonblick



Åter måndag

Hejsvej!
Här har det ekat tomt nu en vecka och det på grund av att det varit fullt upp på schemat. Vi hade ju Natalie här på besök förra veckan och det var riktigt roligt att träffa henne igen och visa henne runt. På den lilla tid vi hade hann vi med babysim, mamma-barn-träning, vaccination på BVC och en åktur till Smögen och Lysekil. Den vegetariska maten blev inget problem, menyn kom att bestå av lax, veggofileèr och quornfärs och det var inte alls så svårt som jag trodde att få till goda rätter utan kött. Nu är klockan närmare 21 så det är läggdags för oss pensionärer på Strömstadsvägen. Nedan bjuder jag på lite bilder från veckan som har gått. 
Natti natti! Kram Lisen

 




Vi träffade Anneli, Thomas och Loui på babysimmet.




Här dyker Wilma!








Natalie på Smögen!





Mamma-barn-träning.


















Storfrämmande

Hej!
Då var det måndag och ny vecka, hoppas ni haft en skön helg och firat era kära pappor ordentligt. I år blev även Daniel firad på farsdag. Vi har varit vid svärföräldrarna denna helgen också och bara mysat och smockat i oss en massa godsaker. Liselott tog Wilma på lördagsnatten så vi fick sova en hel natt, helt underbart! Hon sover fortfarande så oroligt, inatt har hon vaknat en gång i timmen hela natten så all extra sömn man kan få är guld värd.



Idag får vi storfrämmande, mitt kusinbarn och Wilmas syssling (eller A-kusin som vi säger på Gotland) kommer och besöker oss och skall bo hos oss några dagar. Natalie har varit ute och tågluffat i Europa och innan hon åker hem till Gotland igen så stannar hon till hos oss. Daniel frågade mig igår vad vi skulle hitta på i veckan och jag svarade att Natalie skall få följa mig i mitt dagliga liv varpå han brast ut i skratt, haha, det händer kanske inte så jättemycket för mig på dagarna. Imorgon skall hon iallafall få följa med mig till barnmorskan och eventuellt på babysim på onsdag om hon känner för det. Sen får vi ta en guidad tur en dag så hon får se hur jag har det här på västkusten.

Vår frys består just nu av en massa rådjurs- och älgkött, falukorv och blodpudding och jag blev så full i skratt när jag kom på att Natalie är ju vegeterian! Vad lagar man till en veggis?? Denna vecka kommer bli spännande!







Innan Natalie kommer med tåget idag så skall jag och Wilma till Öppna förskolan och träffa alla härliga mammor och barn. Kram på er! ♥

Burrr..

Sitter här i mina fåratofflor, dubbla tröjor och filt på benen men ändå fryser jag, kylan kom så fort i år! Idag måste jag upp på vinden och gräva fram vinterjackan men kruxet är att jag har slarvat bort nyckeln till hänglåset så idag har jag bett Daniel att ta hem en sån där avknipsare från jobbet. Något jag skall köpa när jag kommer till Ullared är ett nyckelskåp för jag blir helt tokig av att springa runt och leta efter nycklar i jackfickor, på hatthyllan, bakom skohyllan, över fläkten, i barnvagnen..  Känner ni igen er?

  







Ville egentligen bara önska er en skön helg! Kram Lisen



Vet ni..

Jag kan gå och längta tills hon skall bli trött och sova middag men när hon sovit tio minuter så tassar jag in i sovrummet, står där och ser på henne och hoppas att hon snart skall vakna för då saknar jag henne. 

 


5 månader!

Hipp hipp hurra för Wilma 5 månader idag! Jösses. Nu är hon inte en bebis längre. Ju äldre hon blir desto roligare blir det, hon har fått sin egen personlighet nu och är faktiskt en riktigt rolig bebis. Envis..men rolig och glad dygnets alla timmar. I måndags säkrade jag hemmet med filtar och kuddar så hon kunde ligga och leka för sig själv en stund medans jag fixade med annat. Men jag hann inte ens plocka ur överste hyllan i diskmaskinen förrän jag hörde något som prasslade i vardagsrummet och där hängde hon i gardinen! Även om hon kräver väldigt mycket mer tid och uppmärksamhet nu så är det så himla roligt att se hennes utveckling. Just nu väntar vi med spänning på första tanden.

Ser ni vilden i rosa däruppe till vänster?


Och idag gick jag ifrån och bäddade sängen och när jag kom ut från sovrummet igen så
möttes jag av den här synen i dörröppningen, haha!



 
Eftersom snön ligger vit utanför fönstret så tänkte jag slå ett slag för den här glöggen som vi testade igår. Den heter Dufvenkrooks Chili Choklad lättvinsglögg och var riktigt god, ni köper den i vanliga butiker som Ica och Willys. Se så! Spring iväg och köp er lite pepparkakor, russin, mandlar och den här glöggen i eftermiddag och sen myser ni ner er i soffan framför Bonde Söker Fru och Greys Anatomy ikväll och glömmer alla måsten och allt det tråkiga som snön ställer till med för en stund. Kram på er ♥

 

Storm

Godmorgon!
Här är man uppe med tuppen nuförtiden, Wilma är pigg som en mört kl 07 så det är inte så mycket att välja på än att gnugga sömnen ur ögonen och pallra sig upp och leka titt-tuten.
I lördags hängde jag med gubbarna i skogen och fick vara med när de sköt en bock. De första två timmarna innan solen hade kommit upp satt jag och bannade mig själv att jag inte stannade kvar hemma hos svärmor i det varma köket istället för att sitta ute i skogen på en pall och frysa. Men efter ett par korvar och en kopp kaffe vid lunchtid tinade jag upp och den kalla morgonen blev till en helt underbar höstdag.












På kvällen åkte jag och Daniel på kräftskiva hos Danne och Bea och vi åt så mycket räkor och kräftor att det nästan växte ut spröt på oss. Det var en jätterolig kräftskiva men tyvär åkte jag på feber vilket troligtvis var resultatet av lite för lite sömn och en kall dag i skogen så vi avrundade festkvällen vid tolvtiden. På söndagen fick jag sova ända till halv elva och vaknade upp som en ny människa i Daniels gamla pojkrum. Medans jag hade legat och snarkat hade Daniel och hans bröder redan bakat prinsesstårta med jättefina marsipanrosor bara sådär för att de hittade tårtbottnar i skåpet, det kallar jag karlar det!

Idag är det snöstorm hos oss så jag tror vi håller oss inomhus och myser. Just nu ligger det en liten tjej bredvid mig och klämmer så hon är alldeles högröd i ansiktet så jag får avsluta här och gå och byta en bajjablöja. 
Ha det så bra och kör försiktigt! Kram kram

 




Helg!

Hej vänner!
Jag gillar inte inlägg utan bilder egentligen men idag hade jag ingen att bjuda på. Wilma och hennes pappa är förkylda igen och snorar ikapp här hemma, om en stund skall vi bege oss till apoteket för att fylla på näsdroppsförrådet och så hoppas vi detta blir kortvarigt. I helgen kommer vi att sova hos svärföräldrarna eftersom vi tänkte gå på rådjursjakt imorgon på dagen och sen kräftskiva (utan barn) på kvällen, lite sent med kräftskiva i november men här på västkusten är hela året en enda stor kräftskiva och det äts skaldjur var och varannan dag, mmums!

Hoppas ni får en toppenfin helg. Kramkram Lisen



Tisdag

Hej hallå!
Ytterligare en vecka har gått, som vanligt i raketfart. I söndags vred vi ju tillbaka tiden en timme och igår var det mörkt ute klockan fem. Det enda positiva med det är att jag kan fortsätta mitt soffliggarliv eftersom jag inte vågar ut och springa i mörkret, höhö. Förra veckan hade jag och Wilma aktiviteter på schemat varje dag, vi var på Öppna Förskolan måndag, BVC tisdag, föreläsning om barnens motorik onsdag och på torsdagen fick vi besök av Wilmas kompis Vincent som brukar komma och hälsa på oss ibland, det gillar vi.






Igår blev Wilmas fot-och handavtryck i gips färdigt och pryder nu hennes lilla hylla över spjälsängen.


I söndags firade jag och Daniel två år tillsammans. Det känns som att vi varit tillsammans så mycket längre men det har ju samtidigt hänt en hel del på två år. Att få barn tillsammans är det underbaraste man kan vara med om  men det innebär även en stor förändring. Jag tror att hur starkt ens förhållande än är från början så sätts det ändå på prov när man får en liten ny individ som nu tar all uppmärksamhet, bådas fokus läggs helt och hållet på den här lilla krabaten och det är lätt att glömma bort varandra. Men för varje liten svårighet vi stöter på i vardagen så står Daniel där trygg och stabil som en rauk med en lugnande stämma att allt ordnar sig, ingen idè att förstora upp något i onödan, och när Wilma sover sina små powernaps är han noga med att vi skiter i disken och tar kvalitetstid istället. Ja, sedan Wilma kom till har min respekt och kärlek till honom växt ännu starkare och djupare och jag är så ofantligt kär i honom. Det är underbart att fortfarande känna de där fjärilarna i magen när han parkerar bilen nere på parkeringen efter jobbet och jag hör hans fotsteg i trappuppgången. Men han är inte bara världens bästa pojkvän utan också världens bästa pappa. ♥

 

Vår lilla tjej håller oss fortfarande vakna nästan hela nätterna. Hon yrar runt som en virvelvind i spjälsängen även om vi bullar upp med täcken och kuddar. Är det drömmar? Eller är det kanske tänderna som får henne att vakna gång på gång? Jag önskar jag visste. Inte heller hjälper det att ha henne i sängen mellan oss för hon lever rövare även där och kan inte komma till ro, vi har provat att öka maten och ta lugnande bad innan läggdags men ingen förändring. Jaja, det är väl en tillväxtperiod som dom säger på BVC och någon gång måste ju orken ta slut och hon måste sova.

Igår dånade vilden rakt in i vitrinskåpet när hon låg i babygymmet och jag var på toaletten, shit vad det händer grejer på bara nån vecka.
 

Idag regnar det i Uddevalla så jag tänkte passa på att rensa lite kläder både i min och Wilmas garderob. I min garderob hänger det ut lite armar här och där och det mesta är bara inknökat. Wilmas låda är överfull eftersom hon växt ur sina kläder på bara några dagar känns det som. Sen skall jag tillaga älg för första gången i mitt liv, älg på en vanlig sketen tisdag! Det har sina fördelar att vara ihop med en jägare.

Kram!

RSS 2.0