PAPPA HAR FISKAT



Jämförelse

Satt och tittade igenom gamla bilder från början av graviditeten och fick mig en riktig aha-upplevelse. För nio månader kände jag mig småfet i mina ynkliga 58 kilon och hade gärna gått ner några till, inser nu att det är en alldeles sjuklig tanke. Nej, mer kurvor åt kvinnorna säger jag! 

I 3:e månaden, tyckte jag hade börjat få en ordentlig kula.



I 6:e månaden, kände mig som ett fläskberg.


Idag, exakt 5 veckor kvar.


Ikväll skall Daniel dricka öl, se fotboll och sova över med gubbarna på jobbet så jag har lägenheten för mig själv. Han får passa på nu för snart blir det alkoholförbud när frugan måste in och kalva, muhaha. Tänkte ta mig ett bad nu och sen krypa ner och se Greys Anatomy.

Godnatt ♥

Vecka 35+

Magen växer och börjar bli ganska tung att bära på nu. Såg ett program för någon vecka sedan om en mamma i USA som fick åttlingar, hur får man plats med åtta bebisar därinne?! Beundransvärt.

 

Oj vad jag ångrar att jag en gång piercade naveln, det ser hemskt ut nu när de två hålen dragits ut.



Här är vår fina vagn! Är lite sugen på att ut och provköra i det fina vädret och känna hur det känns.






Ett brev från norska försäkringskassan damp precis ner i brevlådan där de ber mig komplettera med fler papper och upplysningar, suck vilket styr det är!



Får gå till internetcafeèt och fixa det nu, skall jag ta med vagnen? Sen blir det föräldragrupp 15.30 där vi skall få se förlossningsfilm idag. Ha en skön dag! Kramkram


HELGEN I SOMMARSTUGAN

Hej!
Det är måndag igen och 37 dagar till beräknad förlossning, det går otroligt fort just nu! Helgen i sommarstugan har varit jättehärlig med soligt väder och vi passade på att göra en ordentlig "vårstädning" utomhus. Vi har under helgen staplat minst 100 skottkärror ved, kapat träd, krattat löv och eldat. Igår hade jag sån träningsvärk att jag knappt kom i och ur bilen, sån träningsvärk har jag nog inte haft sedan min fotbollskarriär, hehe. Det gjorde riktigt gott med ett varmt bad igårkväll innan läggdags, jag ville att Daniel skulle bada med mig och tappade upp ett härligt skumbad men vi insåg ganska snart att det var kört. Jag har blivit alldeles för tjock att vi hade med all sannolikhet fastnat som två vinkorkar om vi hade lyckats knöla ner oss. Nuförtiden får vi bada i omgångar.




En tidig majbrasa.


Danneboy pustar ut efter vedstaplingen.


Älskling grillar.


Finns det något som slår årets första färskpotatis?


Nej nu närmar sig klockan halv ett och jag ligger som en val på soffan framför Hem till Gården. På agendan idag står deklarera, skicka in min trasiga mobil, tvätta, skruva ihop skötbordet och övningsköra barnvagnen. Kram ♥

Helg

Hej!
Vi har sitter nu i bilen påväg ut till sommarstugan för att fira helg, gud vad dagarna flyger fram! Vi har precis hämtat vagnen och skötbordet på Babyproffsen, häftig känsla. Nästa helg har vi bestämt oss för att åka hem till Gotland och fira min 25-årsdag, skall bli kul att komma hem en sväng och träffa mamma, pappa, släkt och vänner.



Kunde inte hålla mig, vissa säger det betyder otur att bädda sängen innan bebisen kommit hem men det tror jag inte så mycket på. Hur är det, skall bebisen ha kudde eller inte?





Ha nu en mysig helg om vi inte hörs innan! Kram på er.

Carpe diem

Sitter och läser blogg efter blogg som handlar om cancer. Småbarnsmammor som drabbats av cancer eller små barn som diagnostiserats med cancer där mammorna valt att uttrycka sin sorg, rädsla, hopp, skräck och förtvivlan i text. Varför dras jag till såna bloggar hela tiden? Jag mår ju så dåligt av det där jag sitter med tårarna rinnandes ner från kinderna. Det finns så mycket orättvisa därute. Varför drabbas vissa så hårt medans andra kan gå genom livet helt skyddat? Jag förundras över hur starka vi människor kan vara i olika situationer.

När jag sitter där och hulkar inser jag hur otroligt lyckligt lottad jag är. Här sitter jag med en liten bebis som sparkar i magen och har en mamma som friskförklarats från sin cancer. Min familj är frisk. Jag är fortfarande så upp över öronen förälskad i min Daniel, kärleken i mitt liv. Efter snart två år håller den nyförälskade känslan ännu i sig och jag kan fortfarande fastna med ögonen på hans brunbrända ansikte och kritvita tänder och tänka att det där är min snygging som jag får somna tätt ihopkrupen med varje kväll.

Tänk att man kan vara så lycklig att man går runt och funderar på när bakslaget skall komma. Att det skall vara så svårt att leva i nuet och uppskatta de små sakerna i vardagen. Jag skall iallafall lova mig själv att bli bättre på det för man vet aldrig när lyckan vänder. Nu skall jag hänga upp de små barnlakanen med giraffer på tvättlinan och njuta av tanken att vår lilla bebis inom kort kommer att ligga och sussa i dom. Ta vara på dagen idag mina fina läsare ♥.



Ullared

Hej på er!
Ja igår bar det som sagt av till Ullared tillsammans med Marielle och Sofia. Från vår lägenhet i Uddevalla tar det ganska exakt två timmar med bil, riktigt smidigt. Så när ni gotlänningar kommer på besök så kan vi ta oss en tur ner dit och sen ta Ikea på hemvägen!

Marielle


Sofia


Jag


Ullared är verkligen ett toppenställe om man väntar barn och behöver köpa för exempel lakan, täcke, kudde, insektsnät och regnskydd till vagnen, eller amningskupor, haklappar, nappflaskor, babyolja, nappar och sådana saker till en billig penning. Jag gick ut ur dörrarna igår med min kundvagn och kände att jag hade fått otroligt mycket söta och bra grejer för pengarna.






Hittade en amningskudde för 159 kr som jag hört skall vara mycket bra, hade jag köpt den någon annanstans så hade jag fått betala över 600 kr så det kallar jag kap.



Jag hittade lakan och lite bebiskläder också men de ligger redan i tvättmaskinen så jag visar dom imorgon istället.
Kram Lisen ♥

En heldag

Idag bär det av till...tadaaam!



Det är underbart att va på tjucken..

..men vissa dagar känner man sig som en riktig fläskpadda.

Vaknade med näsblod imorse.


Sen höll vågen på att knäckas.


Oh noo.



Idag skall jag på föräldragrupp för första gången. Jag ser framför mig hur vi får lära oss byta blöjor på dockor och lära oss att andas rätt, men det kanske var längesen man fick göra sånt? Troligtvis kommer vi bara sitta kring ett bord och vädra ut våra funderingar. Vad funderar jag på egentligen? Förutom min rädsla om barnet är friskt så funderar jag mest på om jag kommer att skita ner mig under förlossningen och om Daniel fortfarande vill vara ihop med mig då. Men det är nog inget jag skall dela med mig av såhär första gången.

Kram ♥

Eko

Såg att läsarkurvan har störtat rakt ner i botten denna vecka och jag förstår er, här inne händer ju ingenting! Jag har blivit riktigt lat med skrivandet och kameran växer det snart mossa på. Men jag lovar att jag skall bli bättre men önskar min käre far kunde hjälpa mig att hålla vår gemensamma blogg levande, men nu har vi inte hört ett ord från honom på flera månader och det är ju total katastrof, snäppa upp dig farsan så vi får upp kurvan igen!

I helgen har vi grillat för andra gången i år, denna gång blev det kotletter i sommarhuset i Lysekil. I lördags åkte Daniel iväg på grabbhelg med whiskeyprovning och fotbollsmatch i Göteborg så jag har hängt hos svärföräldrarna där det vankades kalas, både Håkan och Liselott har fyllt år så i lördags bjöds det på tio kilo färska räkor och tårta, mums!







Kalaset hölls i det nya utebygget som snart är ett färdig kök.


Marika & Bitte


Charlotte & Staffan


Liselott


Helan & halvan, jag och Elias spänner musklerna.


Charlotte och jag avslutade helgen med en söndagspromenad med fikakorg.  



Det var en kort sammanfattning av helgen! Kram ♥

Måndag 12/4-10

Kom precis hem, har suttit över en timme nere vid hamnen och läst min bok. Det var faktiskt så varmt att jag var tvungen att packa ihop och gå hem för att inte bränna mig i ansiktet, underbart! Det kom fram en lätt alkholiserad man i sliten jeansjacka till mig och frågade vad det var jag läste för nåt. Han stannade en stund och efter lite prat kom vi in på Hylands Hörna och han sken upp till minnet av det gamla teveprogrammet, jag såg att han bara hade några ruttna tänder kvar i munnen men att han en gång måste ha haft ett riktigt fint leende med en stor smilgrop i ena kinden, nu såg han så härjad och sliten ut. Jag slogs av hur smart han var och bannade mig själv för att jag hade fördomar. Då jag som inte ens var född när Hylands Hörna gick på teven inte hade mycket att komma med tröttnade han tillslut, bad om ursäkt att han tagit upp min tid och gick vidare till ett förälskat par på bänken bredvid. Noterade en kissfläck i baken på de ljusa jeansen när han stapplade bortåt.

Nu skall jag göra kotletter, potatis och brunsås. Egen brunsås.



Härliga vår

Väldigt dålig uppdatering här! Min mobil, mitt bloggverktyg, har packat ihop och tackat för sig så jag har nu fått gräva fram en gammal telefon ur en låda och är nu back on track.

I helgen har vi haft strålande väder och äntligen fick jag grilla mina efterlängtade korvar på en klippa i vårsolen. Det var så varmt och avkopplande i solskenet att vi efter att ha klämt några hotdogs somnade i skedställning där på filten för att senare vakna upp till ljudet av en hel turkfamilj som hade brett ut sitt täcke en liten bit ovanför oss. Då packade vi ihop och åkte till Maxi och veckohandlade, japp ni läste rätt, nu har vi på riktigt fastnat i Svenssonträsket! Vi (läs: jag) har bestämt att vi varje söndag skall åka ut och veckohandla tillsammans för att kanske spara in nån slant och sen slippa kånka på tunga kassor. Vi har tillochmed fixat en sån där ICA-självscanner som vi invigde igår under vår allra första veckohandel. Trots att Daniel inte gillar att åka ut och handla på Torp så kunde jag ana ett litet belåtet leende bakom den tuffa fasaden när han likt en cowboy riktade den röda pistolen på varorna, avlossade ett skott och sen placerade varorna direkt i kassen. Får se hur många söndagar detta håller i sig.











I lördagskväll var jag, Daniel, Charlotte och Staffan på Tanum Strand och dansade loss till DATE, åh vad jag har längtat efter att få dansa! Dock var jag helt slut efter bara en bugglåt och hur mycket det än spratt i benen fick jag ta det lite lugnt för man är inte lika nätt på fötterna som förr direkt. Men kul var det!

Igårkväll såg vi skräckis hemma hos Oscar och Carro, vill ni bli så skiträdda att hjärtat hoppar över flera slag och svetten rinner så skall ni se Paranormal Activity. När vi kom hem somnade Daniel på två röda sekunder men jag låg klarvaken med huvudet inborrat i Daniels bröst och lyssnade efter ljud i säkert över en timme innan jag tillslut somnade av psykisk utmattning, nej skräckis är inte min grej.





Jag var hos barnmorskan förra veckan och bebisen har nu lagt sig med huvudet neråt och fixerat sig och det var tydligen ett bra tecken. Nu närmar det sig verkligen med stormsteg och vi är båda så spända och glada inför vad som komma skall. Idag är det dock fjärde dagen i rad som jag har starka smärtor i bäckenet, det är en konstant ihållande smärta som börjar bak i ryggslutet och går som en rand ner i högra ljumsken och vidare ner i högerbenet. Kan tänka mig att ischias-smärtor känns ungefär såhär. Att sitta och ligga still är tortyr och hur jag än vrider och pallar upp med kuddar så hittar jag ingen ställning där smärtan avtar, nej det bästa är att röra på sig för då känner jag ingenting så nu skall jag gå ut och ta en promenad i den härliga solen!

Puss & kram Lisen ♥


Vecka 32+

Tycker att magen fått en annan form de senaste veckorna och börjar mer och mer tro att det är en tös istället, kanske är det den där norska healern som satt griller i huvudet på mig? Som ni ser har de sexiga underkläderna åkt längst in i garderoben och nu är det stora bomullstrosor med vattenmeloner på som gäller. 





Påskhelgen

Hej på er!

Hoppas ni haft en riktigt skön påskhelg och att ni proppat i er lika mycket mat och godis som vi har gjort, måste ha gått upp flera kilo på bara en helg. Vi har haft fyra lugna och sköna påskdagar och spenderat största delen av helgen i Lysekil där vi blandannat rivit svärföräldrarnas kök, ätit gott, bytt till sommardäck, åkt runt till vänner och fikat, gått promenad och storhandlat på Babyproffsen.

Här kommer lite bilder:

Bröderna Augustin


Håkan, Daniel och svärmor.


Tjockisen och Håkan.


Jag känner mig alltid lika cool när jag får sätta på mig lite oljiga kläder och följa med Daniel ut i garaget och pyssla.





Kände mig extra häftig när jag började blöda lite på knogen.


Vi var och fikade på Röe Gård och tog sen en promenad med Niklas och Frida.





Fick besök av Daniels kusin John som underhöll oss med musik!


Storshoppade barnvagn, bilbarnstol, spjälsäng och skötbord, nu kan babyn komma.


Fick besök av Staffan och Charlotte som hjälpte till att skruva ihop sängen.


Resultatet blev jättefint och jag fick även plats med min älskade korgstol som jag trodde skulle få åka upp på vinden.


Idag är det ny vecka och vi är nu inne i vecka 32 i graviditeten. Åtta veckor känns länge men jag vet att det kommer att gå jättesnabbt. Imorgon skall jag till barnmorskan igen för ny vägning, mätning, provtagning och hjärtljud. Nästa vecka startar föräldragrupperna och jag har bestämt mig för att gå dit för att kanske träffa lite tjejer i samma sits och förhoppningsvis skapa lite nya kontakter.

Nu skall jag kravla ur pyjamasen, packa upp väskan från Norge (en vecka efter hemkomst), rensa linne-förrådet och fundera ut nån kvällsmat.

Puss & Kram Lisen ♥

Hemma! ♥


RSS 2.0