Rätt eller fel?

Ligger och läser en deckare. Heter det inte "tvungna"?

 

Hipp hipp hurra


Idag fyller Daniel 25 år, ett steg närmare trettio och halvvägs till femtio. Jag bestämde mig för att baka en prinsessstårta till min karl igår. Först tänkte jag göra den helt från scratch men då de inte fanns varken kavel eller sockerkakeform på Willys så tog jag det som en bra ursäkt att köra på färdiga tårtbottnar och färdigkavlat marsipanlock. 












Första biten slank ner på sängkanten halv fem imorse innan jobbet.


Göran?


Vad händer på ön? Hur går det med bygget av verandan? Har du hittat nån gran?



Go By Bus

Hallåå!

Klockan ringde 04.00 imorse och jag sov hela flygresan, vaknade inte ens under landningen så antingen var jag väldigt trött eller så var piloten en hejare på mjuklandningar. Sitter just nu på bussen påväg från Oslo till Uddis och är framme om två timmar. Vi skall till barnmorskan idag när jag kommer hem, det är dags för blodprov, urinprov och vägning. Är nu i vecka 13+ och det är häftigt att läsa hur mycket barnet redan har utvecklats, till och med naglar har den fått. Overkligt.



Pinsamt kul


Hemfärd

Hej på er!

Väskan är packad, lägenheten är städad och benen är rakade, imorgonbitti reser vi hem till sköna Sverigeland igen.


Kortspelskvällarna är till ända. Passade på att ta ett kort medans jag ledde för en kort stund.



Det har regnat alla dagar utom en och vi har varit dyngsura varje morgon vi klivit på bussen. Men tummen upp för det.




Burrrrr.




Karin packar det sista.




På återseende i Sverige! Kram Lisen


Från sjukhusbädden ikväll

Mamma: - Skall inte du börja sjunga i dansband?
Jag: - Haha, hur mycket morfin har du fått ikväll?
Mamma: - Men helt seriöst?
Jag: - Men mamma... Jag kan ju inte ta en enda ton rätt?
Mamma: - Nej men du har ju energin, jag ligger och ser dansbandkampen och du hade platsat.


Släng er i väggen Scotts, här kommer LIZENZ!



Tick tack tick..

Hejsvej!

Dagarna tickar sakta fram här i Norge men endast tre dagar återstår på jobbet nu. Jag längtar oerhört mycket efter Daniel och ser framemot julen då vi skall vara långlediga tillsammans. I veckan bokade vi en resa till Thailand och kommer att fira nyåret på Koh Chang där vi träffades för första gången för snart två år sen. Det kommer bli riktigt mysigt och bara tanken på resan gör att jag går med fjäderlätta, nästan flygande steg till jobbet.





Nedräkning

Godmorgon!

Har inatt sovit 12 underbara timmar, det var längesen jag sov så gott och så länge. Vi har inte hunnit med så mycket annat än att jobba, sova och äta under vår tid här i Haugesund. Kvällarna fördriver vi med kortspel då vi inte har någon teve och efter det slåss vi om internetsladden till datorn. 

Karin jobbar dag idag och jag skall börja halv tre så nu måste jag skynda mig till affären och köpa någon mat till oss innan bussen går. På tisdag reser vi hem igen och jag räknar ner dagarna och längtar.

Kraaaaaaaam Lisen



Ny design!

Som ni ser har jag och pappsen fått en ny design här på bloggen, det var på tiden! Eftersom vi båda är lika usla på datorer (nåväl, pappa är kanske snäppet värre) så har vi fått anlita söta Sarah för att hjälpa oss och vi tycker hon har gjort ett toppen jobb.

Tusen tack Sarah för att du orkade lägga ner energi på att få våran blogg så fin.

Här har ni henne och här har ni länken till hennes blogg!



   →  www.gundel.blogg.se  ←
 
          

Att handla mat i Norge

Nej tacka vet jag svenska Mamma Scan 29,90.


Undrar..

...hur barnet kommer se ut.


Tjuck o fet

Första veckan är avklarad och det firar vi med en stor fet pizza nere på haket.


Cravings

Begäret efter cheeseburgare har tackolov försvunnit, numera skriker min kropp efter detta.



              

                               


Tjucksmuck


Vet inte om det är en hög med cheeseburgare eller en bebis därinne.


Norge igen

Hej kamrater!

Befinner mig tillsammans med Karin på ett nytt uppdrag i Norge, denna gång Haugesund en bit ovanför Stavanger.

Vi bor på ett gästgiveri som såg väldigt fint ut på bilderna på hemsidan men som var en riktig besvikelse i verkligheten. Bilderna lovade dubbelsängar, teve och badrum på rummet och sköna skinnfåtöljer. Istället kom vi till ett nedgånget vandrarhem i utkanten av stan, tänk er ett skabbigt, billigt, inrökt vandrarhem i Rysslands slum med heltäckningsmattor och skumma typer i korridorerna. Vi sover i en våningssäng i ett rum på 12 kvm.

Nej, detta var inte vad vi hade blivit lovade och vi kan än en gång konstatera att vårt bemanningsföretag är skit och att vi sjuksköterskor inte är värda mer än två korvören. Men jobbet kan vi inte klaga på, personal och patienter är trevliga och jag tror och hoppas att dessa två veckor kommer springa fram i en hejdundrandes fart.

Ni som bott i studentkorridor med folk från olika nationer kanske kan få er en bild av hur köket ser ut.

Vårt kylskåp



Detta är en matburk där maten jäst ur.


Jag skall upp i gryningen imorgon så det är nu dags för mig att att fälla in hovarna, krypa ner på 5 centimeters-madrassen på spånskivan och försöka somna in till afrikanens kackel i rummet bredvid och narkomanens cigarettrök mittemot. Det positiva i sagan är ju att jag har Karin att fisa ikapp med.

Godnatt godnatt!

Besök

Har haft besök av tösi nu i helgen,
o jag får säga att jag märker en
förändring hos den mänsken.
Ja hon kunde sitta i flera minuter
i soffan utan att pillra varken på
datorn eller mobilen.
Den dan hon var på promenad
med kusin stearin lämnade hon
hör o häpnad mobilen hemma.

Om detta beror på bullen i ugnen
vet jag inte, kanke ett försök att
skaffa ett uns av vuxenpoäng.
För att stärka hennes självförtroende
lät jag henne vinna i geni.
Snällt va.

               MVH  också en anonym bezzerwizzer.

Dagar på ön

Tre dagar hemma går fortare än tåget och det gäller att ta vara på de få timmarna man har med de nära och kära.

Faffen



Zingo framför brasan.





Jag klev i en snödriva när jag vaknade en morgon.




Det blir inte så ofta längre som man ligger på bästisens soffa med en kopp te och pratar skvaller, därför är det lika skoj varje gång man kommer hem och får sig en ordentlig uppdatering på allt som hänt i byn den senaste tiden. Vem är på tjocken, vem har förlovat sig och vem har flyttat in bredvid Arne i svängen? Att busa, läsa godnattsagor och dansa till Mora Träsk med min guddotter Mira är saker jag riktigt saknar när vi bor så långt ifrån varandra. Men nu har flygbolagen äntligen tagit sitt förnuft till fånga och ordnat direktflyg från Visby-Göteborg, det gillar vi.



Pottträning



Här skulle vi göra fula grimaser men som vanligt var det bara jag som var ful.



På onsdagskvällen såg jag Bonde Söker Fru hos min kusin och låg i soffan med två fisande mopsar.






Pappa och jag spelade det sedvanliga Geni och än en gång insåg han att dottern är mycket smartare än hon ser ut. Eller är det han som är lika dum som han ser ut?



Tyvär är den rosa pjäsen här pappas.



Här blev han så svettig av motgången i andra omgången att han slet av sig skjortan mitt i matchen! Snacka om nakenchock.



Gissa vilken tumme som är vems, harkel host.



Pappa körde mig till båten och självklart snurrade dansbandsskivan på högsta volym, denna gång Black Jack.






Skaldjurskväll

Förra lördagen vankades det skaldjurskväll tillsammans med Daniels släkt hemma i Lysekil. Tio kilo räkor och tio kilo hemkokta kräftor gnagade och sörplade vi oss den kvällen.












'





Hemme på öjn

Idag har varit en riktigt härlig höstdag på ön. Jag och min kusin har gått en långpromenad med hundarna längs med stranden på sommarstället och avslutade med oboy och prickig-korvmacka. Pappas hund rullade sig i en död svan och jagade livet ur en skock med får.

Ikväll har vi spelat Geni och pappa fick däng. Nja det blev 1-1, men det är storslam enligt mig.

Just nu sitter Suttan och ser thai-teve, jag och pappa ser Andra avenyn och hunden ligger och snarkar. Inser att pappas och Daniels humor är densamma då pappa också skrattar rakt ut så både jag och hunden hoppar en halvmeter när killen i ICA-reklamen utbrister: - "Uulf! Du får inte skylla på praktikanten".

Kramkram


Hoppsan!

Ojdå, vad är det jag läser? Pappa har valt att kasta in handduken och lämna våra trogna läsare! Känner att det här inte var riktigt rättvist och att det är jag som får se till att styra upp det här sjunkande skeppet. Utan pappa blir det inget bloggande för min del heller och jag känner inte riktigt för att sluta nu när det händer så mycket spännande som jag vill dela med mig av.

Huvudsyftet med våran gemensamma blogg har hela tiden varit att dela med oss av våran vardag till er läsare och framförallt till varandra då vi bor så långt ifrån varann. Det har inneburit att man har öppnat upp sitt hem och ni har fått läst om pappas fiskehistorier, visby-trippar och sin nya kärlek och om mina matkatastrofer, Norge-resor och utlåsningar.

Vart var det egentligen jag ville komma med det här inlägget? Jo, jag ville nog få fram att vi gärna delar med oss av det mesta här och vem som var först med den här nyheten har ingen som helst betydelse. Pappa ringde och frågade om han fick gå ut med det och jag får erkänna att jag blev lite rörd, klart han fick det. Grejen var att jag själv ville vänta någon dag då vi inte hade berättat för alla i Daniels släkt.

Jag förstår fullt ut att folk ville ha en bekräftelse från mig att jag var på tjucken innan ni kunde börja kommentera det hela och jag tar på mig hela skulden för att det blev lite rörigt. Att jag var seg på tangenterna resulterade i att pappa fick lite obefogad kritik.

Summa summarum så hoppas jag pappa tar det med en nypa salt och inte ger upp bloggandet, vi älskar båda två att uttrycka oss i text och idèn med den här bloggen tycker jag fortfarande är lysande.

Att ha en öppen blogg handlar om att ge och ta, och att få kommentarer, kontra tillbaka och diskutera tycker jag är lite av syftet. Så om inte pappsen tar sitt förnuft till fånga så får vi helt enkelt starta en namninsamling, "Vi som saknar Göran!", eller vad säger ni?

Är faktiskt just nu i denna stund påväg hem till ön, tänkte jag skulle ta tre dagar där och hälsa på pappa, släkt och vänner. Ett ypperligt tillfälle att värva tillbaka karln till bloggandet igen.

På återseende! Pussokram






It is over

I vår by fanns en gång en kärring som kunde konsten
att avslöja havandeskap hos grannkvinnan innan
befruktning hade hade ägt rum. De ni

Får man en glad nyhet så vill man
förmedla den, är det krimminellt?
 Tack "Lilla Ögat" o Rickard att ni förstod.

Tack alla som gett er tid att läsa mina
haplihajtar.

                    Over and out forever  Moffen

RSS 2.0