Lata dagar












































DAGAR PÅ ÖN




































Oflyt

Hej på er!

Vi har haft lite otur den sista tiden. Lillpluttan har fått en abscess (varböld) i rumpan som inte velat ge med sig, den har varit stor som en femkrona och hon har haft så ont. Så vi har först legat inlagda två dygn på sjukhuset i Trollhättan där den efter två dagar sprack av sig själv och hon blev insatt på antibiotika. Sen efter bara ett par dagar blev det värre igen och det visade sig att det blivit en fistelgång så det kom var från ändtarmsmynningen också, då skickades vi till Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg där hon blev nedsövd och opererad och där låg hon på övervakning i två dygn. Idag mår hon bra och står inte längre på antibiotika utan bara alvedon, hon har ett öppet sår på två centimeter i rumpan som vi sköljer med vatten i spruta varje gång vi byter blöja och sen badar hon i vattenbad varje dag för att skölja sårhålan. Det är ingen höjdare att ha ett sår på ett sånt ställe där det hela tiden sivar bajs. Det har varit jobbiga dygn men nu hoppas vi att detta läker som det skall och aldrig mera kommer tillbaka. 

I Trollhättan hade de såna problem med att sätta en nål på henne så de stack henne säkert 15-20 gånger på olika ställen och inte ens narkossköterskan som skröt så mycket att hon hade arbetat nere i arabländerna lyckades på tredje försöket, det tyckte jag var det jobbigaste av allt att se henne gråta så otröstligt i nästan tre timmar av allt stickande och alla hårda händer som höll fast henne. Är det verkligen humant och ens tillåtet att plåga nån på det viset eller är det bara jag som är en sjåpig mamma? I Göteborg satte de två nålar på första försöket och då använde de också bedövningssalva, det är verkligen skillnad på folk och kompetens. 

 











Just nu i skrivandets stund sitter vi i bilen påväg till Oskarshamn där båten över till Gotland går klockan 15.10. Det skall bli riktigt roligt att få komma hem och visa upp vår lilla tös som redan är en månad gammal. Vi planerar att stanna tre veckor och hoppas på fint väder! I vanlig ordning har vi tunnbrödsrullar och kaffe med oss i bilen så vi klarar den fem timmar långa färden, skall väl kanske medges att vi just nu sitter och spanar efter närmaste Mc Donalds men det är ju endast för att lilltjejen behöver en ny blöja, höhö.









Vi hörs när vi hörs! Ut och ta vara på solen nu för det tänker jag göra dessa veckor.
Stora kram Lisen


RSS 2.0