Hjulet snurrar men hamstern är död.




Jag hade tillochmed planerat det så bra. När jag kom fram till kassan så skulle jag ta kort på mina bonuscheckar för att sen gå hem och ladda upp bilden på bloggen med den stolta överskriften Vuxenpoäng.

- Så har jag dom här bonuscheckarna också, sa jag på ett sånt där vuxet käckt sätt till expediten.
- Jo fast det där är ICA:s bonuscheckar, fick jag till svar.
- ICA?
- Jaa, detta är Willys.

Suck.

Test..

Testing testing..
http://farodota.blogg.se

Sådär Göran och Lisen. Nu verkar ni ha en blogg med lättläst typsnitt och där ni kan länka utan att det blir i vitt/Sarah


Försäkringskassan


Heej!
Har idag varit på ett möte på försäkringskassan och fått en inblick i allt vad det gäller föräldrapenning, barnbidrag, sjukpenning och allt sånt som rör nyblivna föräldrar. Vilken djungel! Hade det bara varit de svenska reglerna man skulle sätta sig in i så hade jag varit lite lugnare men nu går jag efter de norska reglerna och Daniel efter de svenska så det är ganska rörigt i huvudet. Men det löser sig.

Nu skall jag försöka mig på en kycklinggryta med ris, wish me luck! Ha en mysig lill-lördag. Kram Lisen

Tog ett skumbad imorse istället för en dusch, det var inte igår.
              


Soffpotatis

Goomiddag!
Har nu suttit i fem minuter och funderat på vad gradstocken heter på svenska. Ibland blir jag helt kajko i huvudet och blandar svenska och norska ord, men antar att temperaturmätare är det jag söker. Iallafall så visar den 3,3 plusgrader idag och det är strålande sol, jag skall om en liten stund ta en långpromenad med Charlotte vilket skall bli riktigt skönt. Känns som att man inte har sett solen en enda gång detta året, energin och lusten är lika med noll.






Idag har jag köpt ett "stick" på Body Shop som skall motverka bristningar på mage och lår. Magen växer så det knakar just nu och jag förstår om huden inte hinner med att tänjas ut, under bara de sista veckorna har det gått otroligt fort. Enligt gravid.se väger bebisen 900 g och är 23 cm från huvud till stjärt, det är ju en stor krabat. Imorse upptäckte jag att jag flåsade som en travhäst bara av att dra på mig stövlarna och det är ju katastrof när man bara är i vecka 26. Inser att jag inte kan lägga all skuld på magen då jag knappt rör mig längre än till affären om dagarna, konditionen är som bortblåst. Nej, så fort snöstormarna har lagt sig så är det jag som lägger soffpotatislivet bakom mig och börjar powerwalka, undrar hur många olika ursäkter man skall komma med för att börja röra på sig.











Kontraster








En solig måndag

Tog en promenad ner på hamnen idag, hade en tanke om att sätta mig på en bänk och få lite sol i ansiktet men alla bänkarna låg under snön och jag orkade inte börja skyffla fram dom i -13 grader. När skall denna j*vla vinter ta slut egentligen?









Bebiskläder

I helgen har vi varit hemma hos svärföräldrarna och medans Daniel har jobbat har jag gått igenom stora högar med barnkläder från när syskonen var små och fått plocka ut det jag ville ha till vår lilla knodd. Det slutade med att jag idag kånkade hem med två stora kassar med rentvättade bebiskläder, mössor, haklappar och jättesöta lakan till barnvagnen eller barnsängen.








Det första jag gjorde när jag kom hem idag var att vika ihop och stoppa ner allt i den nya byrån. Gissa om jag kommer att gå förbi och öppna den lådan många gånger, liksom bara för att se ooch känna lite på allt det där söta som vi snart skall få klä vår bebis i. Herregud, blir man såhär löjlig när man är på tjucken?






Knepet med dessa lakan är att man kan trä i antingen ett rosa eller ett blått sidenband beroende på om det blir en flicka eller en pojke. Det gillade jag.




Nu blir det rostade mackor med ost och marmelad och en stor kopp te. Skall sova ensam i lägenheten inatt för första gången sedan vi flyttade in för ett halvår sedan, men kommer säkerligen somna som en sten efter den tidigare gråtattacken som gjorde mig totalt utpumpad. "Allt för min syster", sa jag att det var en fantastisk film?

Sov gott mina vänner. Kram Lisen ♥

Allt för min syster

 

 

           


Shit vilken pärs. Daniel jobbar extra ikväll på grund av snöovädret så jag gick och hyrde en riktig gråtfilm och kurade ner mig i soffan. Så nu har jag suttit och stortjutit i 1 timme och 49 min i sträck så mina ögon är helt igensvullna och näsan har blivit dubbelt så stor (och då förstår ni att den är stoor, hehe).
"Allt för min syster" hamnar nu på listan som en av mina absoluta favoritfilmer så gå och hyr den! Greppa näsdukarna och släpp hästarna fria, det gör gott att rensa huvudet på lite snor.





Nä, nu får det vara nog

När vet man att man är gravid?
När man storgråter framför Extreme Home Makeover.


 

Världens bästa sambo








Statens järnvägar

Hej!

I min vagn mellan Karlskrona och Hässelby idag satt en hel drös med olika folk från olika ställen som inte kände varandra, men trots det var det inte en enda som gömde sig bakom tidningen utan alla pratade med alla. Det är första gången jag varit med om det och jag måste säga att första sträckan innan bytet i Hässelby var riktigt trevlig och jag skrattade tillochmed äkta skratt nerifrån magen några gånger. Vilka mysiga folk det finns! Anita hade opererat in en ny pacemaker för två veckor sedan och så hade hon tidigare bott i Färgelanda, killen med vattenkammad elvisfrisyr körde lastbil mellan Karlshamn och Halmstad och älskade 50-talsbilar, den gifta mannen snett mittemot hade precis kommit hem från en sex månaders volontärresa med sin fru inom Svenska kyrkan i Los Angeles, den skäggiga mannen med sin fru hatade att använda mössa men frugan tvingade honom att ha den nu i kylan, frugan själv hade psoriasis.

I det senaste har jag fått för mig att folk börjat ta mer kontakt med mig när jag åker kollektivt, ser man kanske smartare och intressantare ut med bebismage och förlovningsring? Eller är det kanske jag som slutat gömma mig bakom tidningen och hörlurarna?

Nu har jag tjugo minuter kvar innan jag är hemma hos min älskling och tro det eller ej så är SJ i tid, resan har bokstavligen gått som på räls idag.

Pussokram Lisen



So long!


Sanningen bakom bilden.

- Men TAAA nu då! Folk glor ju!  
- Aj du, nu videofilmar jag visst här.. Vinka snabbt en gång till bara.
- Fy fan va pinsamt asså.





Tack för mysiga dagar, nästa gång får du komma till oss.
Pussokram

Dag 2, Karlskrona

Tiden springer iväg, i morgon är det dags att sätta sig på tåget hem igen. Idag blev vi väckta klockan nio av två grabbar som stövlade in i lägenheten för att undersöka ventilationssystemet. Tidig morgon med andra ord. Idag har vi gått på stan, käkat thaibuffe, slappat, tagit en fika med Lina och nu avslutar vi kvällen med film och tacos. 

Rille gav sig på pinnarna.


Sushin var gravidvänlig.







Kvällens film.

 


Sov gott! Kramkram


Dag 1, Karlskrona

Hej på er!

Jag kom fram tillslut, fick ta ett senare tåg. Idag har Rille varit i plugget och sen stack han vidare till gymmet så jag har fått en riktigt lång och skön sovmorgon i hans studentlya (läs: gått igenom alla lådor och luckor i jakt efter bevismaterial). När han kom hem gav vi oss ut i den stora staden som vi betade av under kvarten. Vi unnade oss en fika på Waynes Coffee och sen gick vi och bowlade.









Bowlingen slutade i stordäng av lillebrorsan, jag förlorade sammanlagt med 264 poäng! Katastrof. Jag skyller på att magen var i vägen och att Rille var dopad. Nu när han tränar så mycket går han säkert på anabola och grejer.




En av många strikes








Festligheterna slutar inte där, ikväll har vi ätit skaldjurspasta med saffran och klockan 21 blir det bio "Farsan", ni vet den nya filmen av Fares Fares. Det blir nog en hit eftersom vi sett hans film Kopps minst 25 gånger och skrattar lika hysteriskt varje gång.

På återseende inom kort! Kramar Lisen och Rickard

Sådäärja

Har nu stått still någonstans i Smålands skogar i en halvtimme. Fick precis en rapport från föraren:

"Jaaa hörrni, vi har nu fått ordning på vårat lilla lok som trilskats litegranna. Men har nu en försening på 25 minuter. Skall gör mitt bästa att köra in tid men eftersom vi nu endast har en dragningskraft på 50% kommer det bli en svår uppgift".

Hade en liten förhoppning att komma i tid där ett tag men det är ju skönt att allt är som det skall med SJ.

Någon som har en soffa till övers i Emmaboda?


Mot Karlskrona

Gud vad hon far! Jo, nu är jag på resande fot igen och denna gång mot Karlskrona min gamla pluggarstad för att hälsa på lillebror ett par dagar. Måste ju se så han sköter plugget, äter ordentligt, inte tar hem några brudar och allt sånt där. Sitter på SJ och resan kommer att ta över sex timmar allt som allt, får hoppas att tåget är i tid för en gångs skull för jag har bara tio minuter att spela på mellan Emmaboda-Karlskrona.

Har hamnat i vagn 14 av någon anledning trots att jag borde sitta i 13, och jag kan inte bara byta för det finns helt enkelt ingen dörr till nästa vagn. Får kanske göra som i westernfilmerna och klättra upp på taket, slåss lite mot en cowboy i 300km/h (utan att håret ens fladdrar) och sen ta ett lätt skutt för att vips hamna i rätt kupè. Nej tåg är inte min grej, vi öbor är inte vana vid såna här gigantiska maskiner. Men jag har egentligen åkt tåg sen jag var liten, vi har ett på Gotland som är i drift sommartid då de kör turister fram och tillbaka till ett kalkbrott i 20 km/h. Så man har ju liksom vanan inne med det här med biljettautomater, numrerade säten och automatiska kupèdörrar.



Helgen som gått

I fredags bar det av mot Göteborg där vi blev bjudna på middag hos Niklas och Frida innan vi intog Scandinavium och Brolles show Buddy Holly. Showen var helt grym och gillar man rockabilly-kulturen med fönade luggar över dassrullar och cadillacs så ryckte det rejält i benen när de spelade låtar som That will be the day och Labamba.


Danneboy



Marielle (kusin till Daniel) och Charlotte (Daniels storasyster)



Niklas och Frida



På lördagen blev det ännu en tur till Göteborg där vi gick på IKEA i jakt efter en byrå till sovrummet. Daniel hatar IKEA och anledningen till att han står ut är köttbulletallriken efteråt. Men jag tyckte det gick riktigt bra och vi kom hem med en fin byrå, matta, tavla, klocka och servetter, och det utan att hamna i luven på varandra en endaste gång.














På lördagskvällen satt vi på golvet och skruvade byrå och spikade upp tavlor. Sen kom Daniels kompis Oskar förbi och då blev det pizza och melodifestival.

   





Söndagen spenderades hemma i Gåseberg hos svärföräldrarna där det bjöds på söndagsmiddag, kokt torsk i äggsås. Mycket gott. Helgen avslutades sen med filmkväll hemma i soffan där Hugh Grant fick stå för underhållningen.

Hoppas ni hade en mysig alla-hjärtans-dag med en massa lööve! ♥
Pussokram Lisen


Händer detta er också?

Ni har precis lagt på mascaran och för en gångs skull tycker ni att fransarna blev riktigt snygga. Då börjar det från ingenstans att klia i näsan och hur ni än försöker förhindra det så är det helt lönlöst, ni nyser. En, två, tre, fyra gånger utan hejd så tårar och snor sprutar och när ni sen tittar upp i spegeln igen så möts ni utav detta. Suck. Märkligt att det alltid händer när tåget går om tio minuter eller när karln står och stampar i hallen för ni skulle ha vart på middag hos svärföräldrarna för en kvart sen. Idag hann jag med tåget med 30 sekundes marginal.



Modasmåle typ

Ja kan int kum pa någe haplihajtar u skrev um nå for teidn.
Ja sen för jaul har man int gert någ annet en kast snoi,bär
in vid, eld ei spesn u mat smafuglar.
Pa tal um smafuglar sa är dei mest trastar sum kummar,
di trastar sum är bi mi jär nå så fajte att di lejknar
sån dere pingveinar.
Maken ti kyld de va längsen vi fått upplive. ja man ha fått
klej pa si båd mysse u hanklar um man skudd stick
nasa utför duri.
U int kan man kumm ei skogen hellar u fa tag i nå vid
u int hellar rust någe bi strand, så de bler ti sitt in
bej köksbore u kejk pa trastar när di slas u vent
pa att ladingen gynna kummä.

                                 Ha de gutt Göran.

Heartbeat

Hej på er!

Helgen närmar sig med stormsteg. Imorgon skall vi gå och se Brolle Jr i Göteborg, har velat se den konserten jättelänge så det blir riktigt kul. Idag var jag hos barnmorskan och fick lyssna på hjärtljuden för första gången, häftigt att ha två hjärtan som slår i olika takt i kroppen.

Vecka 24. Fem kilo har jag lagt på mig hittills.

             

Blev beordrad av barnmorskan att köpa extra järntabletter och äta mer baljväxter. Får hålla för näsan och se glad ut.

 


Lisa Marklund och Jan Guillou har hamnat i nattduksbordslådan för ett tag och istället läses nu Vi Föräldrar på kvällarna. Måste ju läsa in sig på amningsbesvär och hudveckseksem nu innan det lilla knytet ploppar ut.




10-02-09

Klippte av mig kalufsen idag.




På hemvägen gled jag införbi Lindex där jag inte kunde jag motstå dessa söta jeans i storlek 50, jösses va söta barnkläder det finns. Daniel är helt säker på att det blir en flicka som är beräknad den 2 juni men jag är bombis på en kille, detta kommer bli spännande.





De ser lite stora ut i röven men med en full blöja så behövs det ju lite space.




Hemstickat

Tack farmor!






Rensning


Idag var det storrensning av garderoberna hemma. Allt gammalt, för litet och håligt ha kastats i sopen eller skänkts bort. Det var på tiden.










Surprise

Daniel och jag har pratat om att tapetsera i vardagsrummet och sovrummet och gick och såg ut tapeterna för några veckor sedan. Jag trodde vi skulle göra detta tillsammans när jag kom hem från Norge men när jag kom hem i fredags hade han satt upp dom! Det blev jättefint och bättre än jag kunde föreställa mig. Han är duktig min sambo.

Ikväll när Danne kom hem small vi upp några tavlor, rensade hans garderob och åt lasagne. Nu sover Danne men jag får ta och väcka honom nu så vi kan gråta en skvätt till Spårlöst.

Fondväggen i vardagsrummet


Fondväggen i sovrummet


Mot Sverige

Är det inte Paulo Roberto eller Björn Borg jag stöter på på flygplatsen så är det en stressad Robert Wells.

"Ta det piano Robban, du hinner!", sa jag och klappade honom lätt på axeln.



Nu drar vi

Väskan är packad, lägenheten är städad och nu återstår bara tandborstningen innan vi kan hoppa i säng för att imorgon sätta oss på planet hem till Sverige och fira helg. Idag unnade vi oss en fika på bageriet och ikväll tände vi brasan och åt tacos.

Tack för den här gången Haugesund. Och som norrmännen säger: "Ha de på bade din chokolade".

















Farfar

Min älskade farfar bröt lårbenshalsen igår. När det händer något med någon därhemma är det som att benen slås undan på mig, mina tankar går till honom idag när han skall opereras. Jag är säker på att hans hjärta är lika starkt som fint så detta klarar han galant.



Sista jobbardagen

Heej!

Ikväll jobbar jag mitt sista pass för den här gången i Norge och jag kan sätta ett fett kryss över denna dag i nedräkningskalendern på väggen i köket. Eftersom vi har kontrakt tillomed imorgon så har vi bokat hemresan på fredag så måste därför spendera en ledig dag i Haugesund, så typiskt att man får en ledig dag dagen innan hemesan!

Just nu sitter jag och äter fil med kanel, det har jag inte gjort sen jag var liten och har glömt bort hur gott det är. Har ni inte provat fil med kanel och ett krossat knäckebröd upp i så har ni missat nåt.

Igår kom de på plats, elementen. Så nu har i värme i lägenheten våra två sista dagar, bättre sent än aldrig förståss men man kan inte sluta sucka över de katastrofalt lata norrmännen. 





Idag är det strålande vinterväder i Haugesund och jag skänker en tanke till pappa och gänget hemma på ön där snöstormarna avlöser varandra. Nu skall jag knata ner till bageriet på hörnet och köpa ett gott bröd till frukosten imorgon.





Kram kram Lisen

RSS 2.0