Midsommar

Hej och glad midsommar!
Hoppas ni har haft en härlig midsommarhelg och ätit en massa god mat och tog det lugnt med snapsen. Vi firade våran midsommarafton hemma hos Daniel och Bea som också fått en liten bebis, helt plötsligt går man på lugna familjemiddagar med sin egna lilla familj och bojkottar de stora bygdegårdsfesterna, inte annat än att man börjar känna sig lite grå i tinningarna men åh så mysigt det är. På midsommardagen var det cruising i Lysekil och raggarbilar från hela Sverige samlades i en lång karavan i stan, jag stormtrivdes! Nästa år skall jag tvinga pappa att ta det stora klivet ut ur Lärbro och komma ner och fira midsommar med oss, han hade gillat det. 

Älsklingen 17 dagar


Daniel med Vincent 2,5 mån.



Charlotte och Staffan påväg till cruisingen





Soppatorsk











Pappa?





Makrill på grillen





Daniel var ute och fiskade upp 71 makrillar igår så till helgen blir det rökning.


Nu vill lillskruttan ha mat! Kraaam

12 dagar

Jag hade bestämt mig för att bloggen inte bara skulle upptas av bebisprat efter att hon kom ut men det är banne mig inte så lätt. Så ni får hålla tillgodo för jag kan inte låta bli.

Idag ramlade navelsträngen av, den lägger vi i brännbart.





Första skrattet?


Skitkul

Jag hade tagit av henne blöjan, lyft upp benen och skulle precis torka rumpan när hon utan minsta förvarning avlossar ett skott som spraylackerar hela mig.



Det tyckte hon var kul.



Smått







Härliga dagar

Hej på er!

Jag har suttit hela förmiddagen och laddat upp bilder, vi är på landet och uppkopplingen är lite seg så det tog sin tid. Daniel köpte en systemkamera till lilla familjen i veckan så vi håller på att lära oss alla inställningar nu, riktigt roligt. Dagarna går i raketfart och lillan är redan 11 dagar gammal. Vi har nu kommit på ett namn men valt att hålla det hemligt till dopet som vi tänkte ha i sommar, så ni får vara nyfikna en stund till.

Vi har spenderat helgen tillsammans med Charlotte och Staffan i sommarstugan och Charlotte har tagit lillfisen varje morgon klockan 07 så jag och Daniel fått två riktigt sköna sovmorgnar, det var underbart att få sova ut. Sen har vi haft en massa besök av vänner, vet inte hur många koppar kaffe vi druckit denna helgen!



David & Sandra


Faster Charlotte


Staffan


Snygg överlämning till Karlsson


Karlsson


Karlsson gör en insats med strumporna


Promenad i Lysekil








Hasse


Daniel firar sin nyfödda dotter traditionsenligt med en cigarr. 


En brakfrukost i solen med färska frallor.


Och fil..





Danne och jag har ett vad, han tror att den här jordgubben bli mogen idag och jag tror imorgon, den som gissar rätt får äta upp den. Jag är ganska säker på vinst.





Gammelfarmors hemstickade kofta värmer gott.





Nu skall vi ta en tur hem till farmor & farfar och äta fiskgratäng med färskpotatis.
Kramkram ♥


Första badet

Godmorgon!
Vi sitter nu på Lysekilsfärjan påväg till BVC, det är dags för vägning och mätining idag. Sen skall vi vidare till familjerätten och bekräfta att Daniel är pappan till barnet (svälj), haha!
Igår lånade vi en balja av farmor och lillplutten tog sitt första bad, hon älskade det!









16 juni

Heej!

Det är dåligt med bloggande just nu men plötsligt var det någon som hamnade etta på priolistan. Dagarna bara flyger fram och vår tös är redan en vecka imorgon! Hon mår bara fint och äter som en häst. Många frågar vad hon skall heta men vi har faktiskt inte riktigt bestämt oss, men det börjar ju bli dags nu så vi kanske får ha ett litet sammanträde redan idag och komma till ett beslut.

Vi har haft jättefint väder två dagar nu och lillplutten sover om en stock i barnvagnen utomhus. Finns inte så mycket mer att säga, vi njuter av varje sekund och är helt uppslukade av den lilla varelsen. Nu blir det promenad.
Puss&kram














En prinsessa

Hej!

I torsdags kväll fick vi vår prinsessa. En stor tjej på 4160 gr och 54 cm lång. Efter att jag skrev på bloggen att det var dags att åka in hade värkarna tilltagit och det var inte ens 3 minuter emellan när Daniel körde rally till Trollhättan. Att jag funderade på vad skillnaden mellan en förvärk och en riktig värk är förstår jag inte såhär i efterhand, en riktig värk gör verkligen ont och jag stod nästan upp i sätet när jag skrek till Daniel att om han skulle andas tillsammans med mig fick han för faan göra det i takt, usch va hemsk jag måste ha varit. När vi kom till parkeringen på förlossningen var det så tätt mellan värkarna att jag knappt kunde gå in och när vi kom in var jag öppen 4 cm och vattnet gick efter en kvart, sen var hon ute fyra timmar senare. Jag kan inte sticka under stol med att det gjorde fruktansvärt ont att föda barn men känslan att få upp sin lilla friska dotter på magen var så obeskrivligt mäktig att all smärta var som bortblåst när hon väl låg där. Daniel var det bästa stödet man kan ha och han slutade inte peppa en enda sekund, efter förlossningen var han tröttare än jag. Ännu efter fyra dagar känns det som jag vandrar runt i en härlig dröm, det är så svårt att greppa att det är våran lilla tjej som ligger där och snuttar på fingrarna.

Här kommer ett bildregn:

En trött pappa efter första natten på BB.


En dag gammal.


Tre dagar gammal.


Fyra dagar gammal.


Mormor.


Gammelmorfar.


Farmor.


Farfar.


Farbror Håkan.


Farbror Elias och faster Charlotte.





Nu skall vi fortsätta titta. För det är det vi gör, bara tittar, luktar och försöker ta in att detta lilla underverk är vårat. Åh va lycklig jag är.

Kramar i lass från mamma Lisen ♥

Let`s go!

Ok kompisar, då kör vi!
Kram ♥

VÄRK ELLER FÖRVÄRK?

Nej ingen bebis inatt heller. Ligger uppe i sängen och funderar på vad skillnaden mellan en förvärk och en riktig värk egentligen är? Har legat klarvaken sedan klockan 04 då värkarna satte igång men inatt med mycket mer intensitet och kraft och dom har kommit regelbundet ungefär var tionde minut. Gick upp och tog en dusch nu när Daniel gick till jobbet och då avtog det men så fort jag la mig i sängen igen så började det. Skall försöka få i mig lite frukost och avvakta ett tag till, man skall ju inte ringa in förrän det går tre minuter mellan säger dom. Men är det riktiga värkar jag känner då? När värken kommer knyter sig hela magen och det krampar bak i ryggen, ner i ljumskarna och det trycker så fasligt neråt att det känns som att man tappar andan. Men det håller inte i sig mer än kanske 20-30 sekunder och mellan värkarna känns det som molande mensvärk. Hoj alla erfarna mammror därute, hur skall det kännas egentligen? Im confused!

Jaja vi får se hur det går utöver dagen men jag känner på mig att det är nära nu. Wiiie!

Kraaam



På G?

Godmorgon folkens!

Daniel ha gått till jobbet och jag ligger uppe i sängen med datorn på magen och googlar om slemproppar eftersom min gick nyss (wohoo too much information, hoppas ni inte äter frukost samtidigt). Har haft förvärkar två nätter i rad så nu borde det väl vara dags snart?

Skall nog vända mig om och försöka sova en stund till nu, har inte blivit så mycket av sömn de två senaste nätterna.

Kramkram




Väntan..

Hej vänner!

Läsarantalet denna vecka har varit rekordhögt och statistikkurvan har visat över 160 läsare om dagen! Vem är ni allihopa? Va roligt! Jag antar att ni är nyfikna på om det ploppat ut någon knodd i helgen men tyvär får jag göra er besvikna, inte ens på nationaldagen valde den att komma. Nej jag går fortfarande runt här och vaggar med magen i vädret, idag har jag gått fem dagar över tiden och det känns som att det ännu kommer ta veckor till. De sista dagarna har jag mått oförskämt bra och tillochmed humöret har varit på topp (hehe, om ni frågar mig). Jag har sovit som en sten hela nätterna igenom och varit pigg på dagarna så jag kan verkligen inte klaga och säga att jag lider någon nöd av att gå över tiden, men längtan efter den lille är enormt stor.

Vi har haft en lugn helg i Lysekil med strålande sol och vi har grillat nästan varje kväll. Daniel jobbar på oljeraffet i Lysekil denna vecka så vi har faktiskt bara varit hemma i Uddevalla en kort sväng igår för att sen åka tillbaka ut hit igen, jag sitter just nu i skrivandets stund på sommarstugans yttertrapp. Det är så skönt att vara här ute och vakna upp till fågelsång på morgnarna istället för X2000 som väcker en när de gniker in på tågstationen.

Här kommer några bilder från helgen:

Vaggan färdigmålad och redo för att ta emot en liten bebis.
 

Elias i bi-utrustningen. Vill ni köpa finfin honung så hör av er till mig.


Frukost i solen.





Grillmästaren.





Magen igårkväll under tandborstningen. 


Nu kommer Daniel hem om en halvtimme så jag skall lyfta röv och mage från trappan laga till lite käk. Ha en skön måndagskväll alla mina 160 läsare! Kraam

Övertid

Kom precis hem från barnmorskan och allt såg fint ut, hon tror det blir en stor flicka på runt 3700g. Jag har fått en ny tid om en vecka där det skall bokas ett möte på förlossningen för eventuell igångsättning men jag hoppas att den ploppat ut innan dess. Det känns skönt att skriva ordet "ploppa" och inbilla sig att bebisen kommer att göra just det, "ploppa ut" om jag råkar släppa en fis. Hehe I wish. Vi åker ut till landet i eftermiddag och där får jag jaga kor, klyva ved och rensa rabatter, inte ens storstädningen igår satte ju fart på ungen.



Jag skröt ju om att jag skulle baka kakor igår men efter att ha skurat golv och grejat här hemma var jag helt färdig så det blev inget bak. Men nu efter detta inlägg skall jag dra fram bunkarna och göra slag i saken. Vi fick ett jättefint kakfat i förlovningspresent av Daniels moster med familj och det är tänkt att mina snickers och kärleksmums skall få pryda det när ni kommer över på en fika.

  

Jag tänkte ta med mig datorn till landet denna helgen så jag kan skriva ett snabbt inlägg om det blir dags att åka och föda. Håll tummarna! Kram Lisen

Dagen D

Idag är det den stora dagen då bebisen är beräknad men här sitter jag utan några som helst förvärkar eller  tecken på att den vill komma ut. Kan det vara så att den väntar till nationaldagen så det blir extra pompa och ståt? Hursomhelst får den gärna komma nu för jag har märkt hur mitt humör de sista dagarna inte har varit på topp, nej jag har faktiskt förvandlats till en riktig häxa som man inte vill vara i närheten av. Är det normalt att bli så sur och blödig på slutet? Stackars älskade Daniel får stå ut med så mycket spott som han inte alls förtjänar men trots det är han så förstående och snäll mot sin tjockis ♥.

Nu skall jag storstäda och baka småkakor så det är fixat innan bebben tittar ut, det ni! Håller er uppdaterade om vattnet går. Kram kram



Drömmar

Man drömmer otroligt mycket sjuka drömmar när man är gravid och det är på gränsen att jag ens vill dela med mig av dom, men dom är så starka att de fastnat i min näthinna och inte vill försvinna. Gårdagens dröm:

Det är strålande sol och jag sitter på en uteservering vid vattnet och dricker kaffe. Plötsligt ser jag ett flygplan som flyger väldigt lågt över skogen borta över fjorden och i en blinkning vänder nosen helt plötsligt rakt ner och flygplanet kraschlandar i skogen. När den mörka röken börjar stiga över trädtopparna kommer jag till insikt att det var precis det planet som min lillebror är med på och jag grips av panik och börjar skrika. Plötsligt befinner jag mig på olycksplatsen och ser blodiga människor ligga överallt. En stor gul kran lastar ner kroppar i en container och jag vandrar runt i ett töcken och skriker min lillebrors namn. Då får jag se min pappa komma gåendes hand i hand med min lillebror på en grusväg och båda två ser jätteglada ut och de verkar vara inne i en diskussion som får dem bägge två att skratta, det stora kaoset runtomkring verkar passera dom helt obemärkt. I en stor lättnad sjunker jag ihop på marken och börjar gråta så förtvivlat och hejdlöst att jag inte kan andas. Då kommer min lillebror fram och slår mig käckt på axeln och säger: "Vad ligger du här och lipar om?" Då blir jag så fruktansvärt arg och börjar slå honom men slagen blir bara lösa spaghetti-slag eftersom min kropp fortfarande är helt förlamad av skräck och sorg av vad som kunde ha hänt.

När jag vaknar upp är kudden helt våt och jag kan inte sluta gråta. Jag ligger och hulkar i säkert tio minuter innan jag lugnar ner mig och kan somna om.

När jag var i mitten av graviditeten drömde jag att jag var ute och arbetade i hemtjänsten och besökte en psykiskt sjuk man och gav honom sina mediciner. När jag står i hans kök och håller på med medicin-dosetten kommer en annan man in och börjar sparka mig i magen så jag faller ihop i fosterställning på golvet. Jag försöker skydda barnet med händer och armar men mannens sparkar är så kraftiga att jag inser att det inte är någon idè och att vi har förlorat barnet.

Jag vaknade av att jag grät hejdlöst och den natten fick Daniel vagga mig till sömns. Hoppas dessa sjuka, obehagliga drömmar försvinner när barnet fötts och istället förvandlas till roliga och mysiga drömmar som får en att vakna med ett skratt och en härlig känsla som håller i sig hela dagen.


1 DAG KVAR

Ryktet går att både Malmö och Gotland har regn och rusk. Då är det ju tråkigt att behöva meddela att vi har 20 grader och strålande sol här på västkusten, höhö. Skall ut och luncha med Donya nu och bättra på brännan lite.
Sen skall jag hem och springa i trappor så vi får ut ungen innan helgen. Bjuder på en magbild som är tagen dagen innan beräknat datum.

 


RSS 2.0