Gul bil

Eftersom vi sitter så många timmar i bilen varje vecka har vi nu börjat leka en lek som heter Gul bil. Den går ut på att så fort man ser en gul bil så skall man nudda den andre och skrika GUL BIL. Den som fått flest gula bilar när man kommit hem har vunnit matchen. Idag fick vi dock lägga ner matchen efter halva vägen då nuddarna blev till hårda slag och när den ena skrek GUL BIL svarade den andre: - Nähä, postbilar räknas fan inte! Eller: - Amen, det där var ju en traktor!! Eller: - Men hallå, den var ju parkerad långt uppe i skogen!

Men jag vann.


Smiulpaj

Nej, det får bli hemmagjord äppelpaj en annan dag. Denna smulpaj från Ekströms är färdig på ett kick, det säger bara tjoff sen har man en fantastiskt god paj på under kvarten, det gillar vi.

Ibland brukar jag bre på gotländskan lite extra när jag pratar med fastlänningarna, som idag på Hemköp.
" Diu, ja leita efta den där färdige smiulpajen mä olike smakar, haru den?"





Jag fick min färskpotatis, detta kommer bli gott.



09-05-27

Både igår och idag har mörka moln regerat på himlen och regnet har legat i luften, jag som hade planerat att ligga på gården med min bok och sola hela denna vecka och få en gyllenbrun färg ligger nu inne på soffan och ser hur vinden viner i träden utanför.

Igår gjorde jag en lasagne för första gången i mitt liv, jag har alltid trott att bechamelsåsen skulle bli en helt omöjlig uppgift för mig men det var ju faktiskt inte så svårt. Betyget från Daniel blev till och med "bäst hittills" och det var ju inte alls pjåkigt för att vara första gången.  

Klockan är 14.30 och jag skall ta och krypa ur mina leggings med gråa Intersport-strumpor i storlek 45 uppdragna till knäna och Daniels huvtröja, hyresvärden har stängt av värmen så det är nästan varmare utomhus trots den pinande vinden. Jag kommer göra en stor grop i soffan om jag fortsätter ligga här så nu skall jag trotsa stormen och bege mig till affären, ikväll blir det lax och jag undrar om det har kommit färskpotatis i butikerna redan måntro?
 Igår när jag skulle slänga några gamla äpplen hörde jag en röst från vardagsrummet "Hemgjord äppelpaj är jääkligt gott". Äpplena ligger fortfarande där på bänken men jag kan inte bestämma mig om jag skall våga ge mig på utmaningen eller om jag skall dra ett säkert kort och köra Ica`s färdiga smulpaj.

Kram på er!


Kaboom

Karlstad.

Idag fick jag följa med Daniel på ett jobb på Karlstad flygplats, han skulle gå runt och se till så att gubbarna jobbade och att allt gick enligt planerna. När vi lunkar runt där på parkeringsplatsen och kollar på skyltar och dylikt så får jag från ingenstans plötsligt en vägbom rakt i huvudet. En taxi hade precis passerat och jag....tänkte inte på att bommen var uppe. PANG! Jädrar vilken smäll det blev, jag såg både stjärnor och planeter där ett tag. Daniel har blivit så van vid att hans klantiga flickvän råkar ut för såna saker så numera ruskar han bara på huvudet. Efter det fick jag gå och sätta mig i bilen.

Igår när vi körde från Lysekil till Karlstad råkade jag sätta foten på bromspedalen istället för på kopplingen, det blev tvärnit i 80 km/tim och två svarta bromsspår i asfalten. Danne sa inte så många ord men jag såg på svetten i pannan att han blev lite nervös, hade vi haft en bil bakom oss då så kunde det ha gått illa. Än en gång ställer jag mig själv frågan hur jag lyckas?! Funderar på att kanske skriva en blond-bok om allt som händer mig, den skulle bli tjock.

Daniels byggargubbar



Vägbommen



Efter incidenten med vägbommen satte jag mig och solade på tryggt avstånd från arbetsplatsen, nästa gång kräver jag en byggarhjälm om/när jag följer med ut på jobb.



Efter att Daniel slutade jobbet åkte vi och åt pizza. Han tog sin specialare med kebab och pommes-frites (ni läste rätt), och jag slog till på en Africana med banan och ananas.



Nu skall jag försöka få liv i Danne som somnade som en sten, tänkte klippa honom ikväll. Imorgon hoppas jag på lika strålande sol som idag för jag har nämligen en plan att sätta i verket då. Fortsättning följer.

Ha en skön måndagskväll! Pussokram Lisen


The Saint

Har inte orkat startat upp min datormaskin på ett tag nu,den är lite seg.
Med ett trådlöst bredband tar det sin lilla tid att komma igång.
Faktum är att där jag bor är det så dålig täckning att
tillomed brevduvorna flyger vilse.

Undertecknad är nu mera en mycket skötsam person,
har lite ont i huvudet ibland, troligen glorian som skaver.
Jag tex borstar av mig murbruk o sågspån och även
tar av skorna innan jag slänger mig på sängen.
Tvättar händerna efter toalettbesök,
båda två trots att jag bara använt den ena.
Är även mycket sparsam med svordomar.


Som tack för mitt nya levnadssätt möts jag av ett brett leende
när jag kommer hem från dagens slit.
Sedan blir jag utfodrad med asiatiksk mat som inte alltid
är en vacker syn för ögat men är djä...attans så gott.
I garderoben hänger välstrukna kläder så pass
att man kan skala potatis på pressvecken.

När jag sedan går till nattens vila sker det numera på ett
icke snusbefläckat örngott övervakad av på väggen hängande
poträtt av Thailändska kungen samt en o annan Buddafigur . shit.


MVH  Sankt Göran


En kall natt

När jag klev på natt-tåget igår så låg det både en filt, öronproppar och ögonbindel på sätet till mitt förfogande och jag blev så glad och trodde natten nu var räddad. Men tyvär hjälpte inte den tunna fleecefilten speciellt mycket då jag vaknade efter ett par timmar och huttrade som ett asplöv. Herren bredvid mig var en stor och kraftig (läs tjock) karl men inte ens hans underhudsfett kunde stå emot kylan, när vi vaknade runt fyratiden med filtarna uppe under hakan och istappar i näsan svor vi långa rader över NSB att de lät oss stackars ekonomi-resenärer sitta där och få lunginflammation.

Nejdå, är det inte värre än att det är kallt så får det allt gå. Jag kommer ihåg i Kambodja när två resenärer började storma bussen mitt i natten och bussguiden hotade oss med järnrör, då kan man börja klaga på servicen.

Är framme i Lysekil om cirka en timme och hoppas på en lugn kväll i soffan. Fast efter en dusch och en timmes vila vet man ju aldrig vad som kan hända.

Ha en skön helg! Kram kram



Mer än dubbla priset


Priset på lösgodis i Norge:





Priset på lösgodis i Sverige:






Oväntad hemfärd

Hallåå!

Mitt bemanningsföretaget ringde idag och sa att de inte hade hittat något uppdrag i Oslo till mig nästa vecka.. Så jag reser alltså hem till Sverige imorgon. Snopet. Underbart att komma hem till Daniel såklart men jag hade behövt dom där slantarna.

Firar min sista dag i Orkdal med en pizza a`la Coop, fantastiskt bra för min icke-fungerande matspjälkning.




Idag gjorde jag en riktig "Lisen". Jag skulle dra upp NaCl i en spruta men på nåt jäkla vänster stack jag in hela uppdragningskanylen i handen! Jag stack den rätt in i handdynan så den kom ut på andra sidan. Hur i hela världen lyckas man med det?? Som tur var var nålen helt steril och oanvänd så jag kommer nog att överleva men ändå. Spiller man inte ut en hel flaska morfin så kör man upp en decimeterlång kanyl i handen, ja herregud.






Nu skall jag packa rullväskan igen för inatt blir det natt-tåg Trondheim-Oslo.

Puss å kram


Korv is the shit.

Idag blir det....tadaaa, pölser för tredje dagen i rad. Häromveckan skröt jag om hur duktig jag blivit på att laga varierad och näringsrik kost men denna vecka har jag gått tillbaka till den fattiga studentkosten för att spara in på några slantar, och den är ju som ni har sett långt ifrån varierad och näringsrik. Att man inte fick skjörbjugg och svår järnbrist under studietiden är för mig ännu ett under. Kalla mig gärna snål men vad får man ge för ett paket Coop-korv i sverige, typ 15 spänn? Nej, imorgon reser jag till Oslo och vägrar kasta mina stackars Coop-korvar som kostade mig 29.90 (mycket billiga pga kort datum!), så jag har helt enkelt varvat dom med pasta och potatismos och det har gått mycket bra. Ja förutom att jag inte har gjort number two på fyra dagar, iiiuuu too much information.



Idag har det varit en rolig dag på jobbet, stressig men rolig. Har skickat två patienter till sjukhus, satt dropp, tagit blodprov och lagt om sår.

Ikväll står regnet som spön i backen och jag tvättar upp lite kläder eftersom jag imorgon reser med natt-tåg till Oslo. Jag trodde jag skulle få bo på den här mysiga herrgården och jobba på hemmet i två veckor men nu har de inget mer jobb till mig, så jag får bara ta mitt pick och pack och bege mig ner till alla knarkare och rånare i storstan för att jobba istället. Sist när jag var i Oslo och skulle gå hem från ett kvällspass så gick jag förbi en buske där det stod en blottare och flinade åt mig, jag har aldrig kutat så fort i uppförsbacke.
 

Nej jag hade inte jobbat särskilt länge på den där flätan...

Efter tvätten tänkte jag se säsongspremiären av Bonde söker fru och se vad det är  för stofiler som är med i årets upplaga. Tänkte även äta upp en påse med lakrits som en kille som bodde här för några dagar sedan råkade glömma på bänken, den som hittar får det! Alltså ingen beach 2009 för mig denna vecka, nu skall jag bli tjuck och feit för det har jag förtjänat.



Sschh..



På yttertrappan, spöregn.

Kram o hej!

..zzzz

Somnade som en sten på soffan efter jobbet idag.



Nu ligger jag och ser Rent Hus där en dam har pälsängel-larver i ugnen och nedfrysta koltrastar i frysen, DET är värre än hos mig.

Köpte detta tuggummi med Choklad & Mint idag. Har det kommit till Sverige? För det kan väl inte vara så att Norge ligger före? Det var mycket godare än det ser ut på bilden.

 

Kort inlägg för här händer inte mycket, snart blir det bingen. Natti!


i soffgropen

Åter tillbaka i soffan efter en lång arbetsdag. Ser just nu Keno och äter makaroner & korv, med sked. Planerna för kvällen är att smälla i mig en påse micropop och prata med Daniel på Skype. Hade inte så mycket mer på hjärtat ikväll så jag återkommer imorgon, då med lite mer spännande bilder.

Ha en fortsatt fin tisdag! Kramkram





Bitter

Hey!

Har jobbat ett tungt dagpass idag och ligger nu på soffan och zappar mellan

..House



..That 70`s show



..Tyra Banks show



...och Alla älskar Raymond



Har tillagat pulvermos, ostschnitzel och ketchup till kvällsmat som var ungefär lika gott som det ser ut.





Jag tänker fortsätta ligga här under täcket i soffan hela denna måndagskväll tills det åter är dags att krypa ner i min säng som saknar bäddmadrass, stiga upp i gryningen och genomföra ännu en arbetsdag. Jag som alltid har trivts i min ensamhet tidigare tycker dessa ensamma kvällarna i Norge bara blir jobbigare och jobbigare för varje gång, i höst är det slut med det här pendlandet och dags att skaffa sig ett liv. Det är inte värt det. Inte värt allt slit och inte värt saknaden.

Kram o hej


Hipp hipp hurra..

..för Norge idag! Vilken dag för norrbaggarna, nationaldag och seger i Eurovision!
Jag har tillsammans med kvinnan som äger huset varit och sett det årliga 17maj-tåget i byn, efter det fick jag en kopp kaffe på hennes altan och nu förbereder jag mig inför kvällspasset. Kommer bli en tuff kväll då jag är ensam sjuksköterska och har haft en sprängande huvudvärk sen jag vaknade och som inte vill ge med sig, men får hoppas att ytterligare 1 gram paracetamol och en liter vatten skall få mig på fötter.

Ha en fin söndag! Kramar L








Hoo hoo

Pappa? Jag vet att du är nykär men nu får du allt slita dig från stackars Suttan och damma av tangenterna, jag regerar ju den här bloggen fullständigt!


Min finaste

Kvällsprat med Daniel.

Danne: -Vad har du gjort idag på jobbet?
Jag: - Jag har satt två katetrar.
Danne: - Ahaa, det är en sån man sätter ner i halsen och sen pumpar man på en stor ballong så att patienten kan andas va?
Jag: - Ja nae, inte riktigt..




syttende mai

Hej kompisar!

Två pass på sjukhemmet är avbockade och det har gått bra, de två första dagarna är alltíd värst men alla är så snälla här i Norge. Imorgon är det den syttende maj och hela Norge är speedat inför denna heliga dag. Jag tror faktiskt alla här i byn har tagit ledigt eller akut sjukanmält sig imorgon för jag kommer ha högsta ansvaret för hela 117 patienter, det är liiite saftigt efter att bara ha jobbat två dagar kan jag tycka. Men 17 maj är 17 maj, så är det bara.

Personalen har tjatat på mig att jag MÅSTE gå ut och att se på det årliga tåget klockan 12 imorgon förmiddag. Idag när jag gick hem från jobbet letade jag efter rälsen som detta spektakulära tåg skulle gå på men så slog det mig nu ikväll att det givetvis inte är något tuff-tuff-tåg vi snackar om utan ett gående tåg med norrbaggar i folkdräkt, spelandes på dragspel och viftande flaggor som kommer att traska här utanför klockan 12. Får se om jag orkar stiga upp och smälla av några kort.






Jaha ikväll gäller det, det är dags för den stora finalen då vi skall heja fram Sveriges operadrottning i Eurovision. Jag har buffrat upp för en helkväll för mig själv i soffan och jag tänker sitta och smutta på denna lilla Tuborg 4,5 hela kvällen som kostade mig hela 22 kronor på butiken. Go Sverige!!




Kramkramkram

Kvällspass

Godmorgon!

Jag överlevde natten och såg inga spöken...phu. Har suttit ute i trädgården och ätit frukost med damen som hämtade mig igår, nu vet jag skvaller om alla i byn!

Önska mig lycka till för nu går jag till jobbet. Kram på er!



Efter frukosten kastade jag och Alex boll.





Framme i Orkdal

Hej hopp!

Resan gick smidigare än jag trodde och för en timme sedan ankom jag till Orkdal där jag skall jobba och bo nu en tid framöver. En mycket trevlig dam mötte upp mig vid bussen och jag fick hoppa in i hennes lilla inrökta toyota, innan jag satte ner stjärten borstade hon bort några fimpar från sätet och tände sedan på nytt en Prince. Jag satte diagnosen KOL efter två minuter.

Det bar av till en stor bondgård och jag trodde hon skojade när hon med allvarlig min och sin hesa röst sa att jag gärna kunde få jobba extra i ladugården om jag inte fick tillräckligt med jobb på sjukhemmet. Jag sneglade på den enorma ladugården med minst 50 mjölkkor, sniffade in koskitlukten och sade att jag skulle fundera på det. Ja vad gör man inte för de norska stålarna!?

Ladugården




Som tur var slapp jag sova bland kossorna, hon visade istället in mig i en stor flygel från 1700-talet och envisades med att bära min svintunga väska uppför den branta trappan upp på övervåningen. Jag trodde kvinnan skulle få en hjärtinfarkt på det sista trappsteget men hon övertygade mig att hon var sååå van vid att bära turisters väskor och jag vågade inte sätta mig emot denna hesa krutkvinna.

Ingången



Hallen



Min alldeles egna flygel med tio rum



Mitt sovrumsfönster




Ja så nu är jag inkvarterad i en flygel på en bondgård med 50 mjölkkor och en stor skällande hund som heter Alex. Dörrarna gniker och golven knakar och jag blir inte förvånad om spökena härjar här inatt. Men det är ett riktigt riktigt charmigt ställe och vädret är ju toppenfint!

Imorgon börjar jag mitt första pass på Orkdals sjukhem och jag håller er uppdaterade hur det går. Skulle jag mot fömodan inte skriva på bloggen på några dagar så beror det på att hunden ätit upp mig eller att spökena rövat bort mig...buhuu.

Nu skall jag se på svensk teve och äta Gott & Blandat. Ha en fin torsdag! Kramkramkram


På väg

Ja då var det dags igen. Min nya rullväska är packad till bredden och jag sitter nu på Oslos flygplats (mitt andra hem) och inväntar min flight till Trondheim. Denna gång blir det ett sjukhem 8 mil nedanför Trondheim och jag hoppas att all snö är borta för jag vägrade packa ner några vinterjackor och skor denna gång.

På återseende! Kram L


Veckan som gått.

Hej på er!
Nu kommer en uppdatering om vad som hänt sedan sist. Hanna min gamle sambo och pluggarkompanjon från tiden det begav sig anlände till Göteborg i lördags. Vi hade tre dagar att spela på innan hon var tvungen att resa tillbaka och vi såg till att spendera dom på bästa sätt. Sammanfattning kommer i bilder:

Lunch på stan







Munnarna fulla av popcorn på biofilmen Slumdog Millionaire.
.



En eftermiddag på Liseberg.












På kylen satt biljetterna till Beyonce-konserten ifall vi skulle glömma dom.




Påväg till konserten igårkväll.




Kön in till konserten var kilometerlång....




....och vi orkade inte köa så vi tog en snabb öl på ett närliggande hak istället.




Hanna som nog kan titeleras som Beyonces största fan köpte sig en t-shirt med sin idol på.




Här på plats på läktaren, förväntansfulla inför stjärnans entrè.




And here she comes!








Ja ni vad säger man? Vilken entertainer. Att se en så stor superstjärna uppträda är rikitgt häftigt. Showen innehöll allt man kan önska sig, hon kom upp från golvet, hon flög i sele över publikhavet och enligt Hanna så sjöng hon alla de låtar man hade hoppats på. När hon kom ut ur dimman vacker som en dröm och rev av balladen Ave Maria så kunde man se på storbildsskärmarna hur fansen grät och sjöng med och när hon satte sista tonen så perfekt att nästan hela taket på Scandinavium lyftes så kom det nästan en liten tår i mitt öga också, helt fantastiskt vackert.



Att träffa Hanna efter ett år var jätteroligt, jag hoppas hon tar med sig sin Alex och  flyttar hem från Kanada så vi kan ses lite oftare.

Nej nu är det ljuva lyxhustrulivet över, pengarna är slut så det är back to buisness som gäller. Sitter på tåget till Karlstad nu för att träffa Daniel och sen reser jag vidare till en liten ö på Norges västkust på torsdag för att slita hund.

Nu passerade tåget Mellerud där det är hårda bud och jag är framme om en timme. Gött mos som vi Götlaboorgare säger.

Kram kram kram kram


De sista ljuva åren

Det haglar i Göteborg denna morgon. Har suttit och sett på dokumentären De sista ljuva åren som handlar om våra äldres livskvalitè. Detta är en fråga som verkligen berör mig och jag känner blodet pulsera när de visar en dement dam som vandrar fram och tillbaka i samma korridor som hon vandrat i två år. Många av de äldre har inte fått sett dagsljus på över nio månader för personalen har inte tid att ta dom med ut på promenad. Jag kan inte klandra personalen eftersom jag själv varit i samma sits men var fan är pengarna till äldrevården? Var är dom anhöriga? Fy skam Sverige, de borde finnas en lagstiftning som garanterar en promenad i veckan, minst!
Nu skall jag skaka av mig min aggression och bege mig ner på stan och göra lite ärenden.

Kram på er!



Friday

Haj!
Det är fredagkväll och jag ligger i soffan under filten och ser Så skall det låta. Karin reste tillbaka till Malmö idag och vi har haft en riktigt härlig vecka i Götet.

Nåt som skulle bli en öl med vår gamle pluggarkompis Mankan igårkväll slutade med en helkväll på avenyyn och vi var inte hemma förrän klockan 04! Det är härligt med en stad full av liv och rörelse en kall torsdagkväll i maj.


























Igår snuddade självaste Joe Labero min axel när jag var påväg till baren, det blir med andra ord kändis nummer 5 på en vecka. 

Imorgon kommer Hanna och hälsar på, har inte sett henne på över ett år så det skall bli riktigt roligt. På måndag skall vi gå på Beyonces konsert i Scandinavium!

Daniel har jouren i Karlstad denna helgen, saknar honom och ser framemot tisdag då vi ses igen.
Nej nu blir det sängen. Natti.

vi ha jiu Simesta

Hej på er!

Jag har nu varit ledig en månad (lite väl länge säger plånboken) men nästa vecka bär det av på nytt uppdrag igen. Att ha ett pendeljobb i Norge har verkligen sina fördelar ibland, Karin och jag har denna vecka bara softat och vi glider runt som två lyxhustrur. Vi har vaknat runt 11, ätit en låång frukost, duschat och sen spenderat dagarna på stan där vi gått i affärer, druckit Latte och ätit glass i solen. Imorgon ser dagen ungefär likadan ut förutom att vi skall ta en öl med en gammal klasskompis på kvällen, vi har det bra.







Denna vecka har vi sett fyra kändisar. Han ni ser på bilden nedan är ingen mindre än Patrik Sjöberg som vi smygfotade igår på Willys, sen kan vi även bocka av Peter Harrysson, Martin Björk och Jerry Williams på kändislistan. I påskas såg jag Peter Kondrup på fåröfärjan (han som läser upp vädret i tv4), och jag som nästan hyperventilarerar varje gång jag ser Kenokillen tycker att detta år börjat riktigt bra för kändisspanarn.



Observera att Patrik Sjöberg plockar in matvarorna i bilen därbakom.












Dessa måsar har byggt bo i grannens skorsten och tävlar om vem som kan skria högst klockan 07 varje morgon.



Nej nu skall vi tömma vinglaset och sen krypa i säng.

Natti folkens! Pussokram

Ett år äldre

Vilken helg, vilken födelsedag!

Förmiddag: Jordgubbstårta!


Lunch: Strålande sol med pizza och öl på gräsmattan!





Kväll: Fantastiskt god mat och dricka på Dinner 22!


Karins efterrätt på Rondo smakade dock sådär, var kocken krasslig i kistan måntro?


Påväg till Jerry Williams


Jerrys stjärna utanför Liseberg. Det är inte jag som pinkat på den.


Hela gänget (David bakom kameran) utanför Rondo.








Jerrys mc-jacka.


Danne och jag efter showen.


The swedish king of Rock n Roll.






Här river han av It started with a loveaffair. Detta var min femte föreställning med Jerka och jag är fortfarande lika kär i denna 66-åriga rockkung, man  kan tro det var 64 år jag fyllde och inte 24.


Tack alla för en underbar 24-årsdag, det var längesen jag hade så roligt!

Stora kramar Lisen


RSS 2.0