Hemfärd

Hej kamrater! Imorgon flyger jag och Wilma hem till Gotland och stannar där en vecka, åh va roligt det skall bli. När vi var hemma sist hade inte Wilma ens börjat krypa och nu går hon nästan så det har hänt massor!

Det är en viss fröken som har födelsedag nästa vecka så idag när Daniel kom hem från jobbet fick jag en för tidig födelsedagspresent. Har jag sagt att jag har världens världens bästa pojkvän?

Nu skall vi smocka i oss de g(r)oda prinsessbakelserna! ♥

Kram och godnatt på er.






* I min handväska

Det är sällan jag använder handväska numera, istället slänger jag ner mina pinaler i Wilmas skötväska och där hittar man det mesta som:
- Blöjor
- Rumpsalvor (till Wilma)
- Servetter
- Liten handduk
- Underlägg
- Haklapp
- Mat
- Sked
- Nappflaska
- Extrakläder
- Mobil
- Plånbok
- Nycklar

 

När det vankas festligare tillställningar brukar jag proppa min lilla kuvertväska full med blandannat smink, kontokort, mobil och nycklar, ja ni tjejer vet vad jag menar. När man kommer hem på kvällen har locket på kajalpennan åkt av, det ligger kvitton och ihopknölade sedlar i en enda röra och det ser ut som en sopkorg i den innan så prydliga väskan.




* Presentera mig själv
* Min första kärlek
* Mina föräldrar
* Det här åt jag i dag
* Vad är kärlek?
* Min dag
* Min bästa vän
* Ett ögonblick

* Det här hade jag på mig i dag
* Mina syskon
* I min handväska
* Vad hade jag på mig i dag?
* Mina drömmar
* Min första kyss
* Mitt favoritminne
* Min favoritfödelsedag
* Detta ångrar jag
* Den här månaden
* Ett annat ögonblick
* Det här upprör mig
* Det här får mig att må bättre
* Det här får mig att gråta
* En första
* Mina rädslor
* Min favoritplats
* Det här saknar jag
* Mina ambitioner
* Ett sista ögonblick

Påsken

Hej vänner!

Wilma har somnat och Daniel ligger och ser en film med Jennifer Lopez så jag passar på att blogga lite. Hoppas ni har haft en lika skön påsk som vi har haft, vilket väder det har bjudits på! I lördags var jag och Daniel i Göteborg och såg Robert Gustafsons Jubileumshow på Rondo, en present som Daniel fick i 26-årspresent förra året. I biljetten ingick bussresa och trerätters supè och efter showen stod vår buss parkerad precis utanför för att ta oss hemåt. Trots att jag och Daniel var de enda personerna som var under 60 plus på bussen och vid middagen så var kvällen jättetrevlig och det var underbart att bli så bortskämd för några timmar. Resten av påsken har vi spenderat i Gåseberg där vi gungat, grillat och ätit glass.







Wilma hjälpte pappa gräva i trädgården, det skall börjas i tid.


I söndags bjöd Niklas och Frida på grillat i deras mysiga sommarhus.





Nu börjar ögonlocken falla ihop här så jag skall ta och gå och borsta tänderna och se om jag kan få med mig Daniel men han verkar vara totalt inne i filmen, eller snarare i Jennifer Lopez, höhö.
Godnatt på er! ♥


Glad Påsk

Ville bara önska er en riktig glad påsk!
Kramar Wilma


Pjux

Wilma har nu fått sina första gympadojjor så nu drar vi till lekparken och inviger dom!







* Mina syskon

Min lillebror Rickard är ett år yngre än mig. Vi har växt upp tillsammans och eftersom vi är i nästan samma ålder har vi alltid haft gemensamma vänner. Som de flesta syskon har vi grälat så hårtussar flugit men också haft många roliga upptåg ihop. Rickard bor idag i Karlskrona och jag i Uddevalla så vi ses sällan, han väntar just nu sitt första barn tillsammans med sin sambo Nadia och jag längtar till augusti när den lilla plutten kommer ut.
 
Man har ju alltid minnen från när man var liten och jag minns främst tiden då vi gick i låg-mellanstadiet som starkast. Vi bodde i ett samhälle med massor av barn i samma ålder och vi var alltid massor utomhus och lekte, på dagarna cyklade vi på en cykelbana vi hade i skogen eller sparkade boll, på kvällarna samlades ofta hela skaran av ungar på någons gård och lekte Burken. Sommarlovet spenderade vår familj på sommarstället och jag och Rickard älskar ännu idag att få komma ut till våran lilla primtiva stuga vid havet och bara vara. Vi har ofta nu när vi blivit äldre åkt ut bara han och jag och sovit över en natt. Att det varken finns dusch eller elektricitet där har vi aldrig brytt oss om, på Hallshuk bajsar vi på utedasset och duschar i havet.

Jag minns en gång när Rickard och jag inredde våran lekstuga på gården till en affär och sen samlade ihop en massa smågrejer inifrån huset som vi noga satte små prislappar på och sedan sålde till traktens ungar. Mamma och pappa blev mindre glada när de upptäckte att porslinsfågeln var borta och de fick reda på att den sålts för 4,50:- till Wikströms sork.

Jag minns också när vi satte ihop en teater tillsammans med några vänner och riggade upp en scen i garaget, sen bjöd vi in släkt och vänner och spelade upp olika sekvenser ur Stefan & Krister. Rickard var givetvis regissören och hade alla huvudroller, jag fick alltid spela någon liten sketen biroll, han var alltid den som spelade allan och älskade att få all uppmärksamhet, men han var ju en jäkel på att underhålla också.

För tre år sedan åkte vi jorden runt tillsammans och var ute på äventyr i sex månader, jag är så glad att vi gjorde den resan tillsammans. Folk undrade hur vi klarade att vara sams och hålla ihop så länge men sanningen är ju att vi inte var sams alla gånger och än idag trots att vi är över 25 så ryker det hårtussar titt som tätt och det vet jag inte om det någonsin kommer sluta göra. Vi är som hund och katt men ändå så lika och det är det som gör att jag kan sakna min lillebror så in i bomben ibland.




* Presentera mig själv
* Min första kärlek
* Mina föräldrar
* Det här åt jag i dag
* Vad är kärlek?
* Min dag
* Min bästa vän
* Ett ögonblick

* Det här hade jag på mig i dag
* Mina syskon
* I min handväska
* Den här veckan
* Vad hade jag på mig i dag?
* Mina drömmar
* Min första kyss
* Mitt favoritminne
* Min favoritfödelsedag
* Detta ångrar jag
* Den här månaden
* Ett annat ögonblick
* Det här upprör mig
* Det här får mig att må bättre
* Det här får mig att gråta
* En första
* Mina rädslor
* Min favoritplats
* Det här saknar jag
* Mina ambitioner
* Ett sista ögonblick


GRATTIS!

Med en enkel tulipan på bemärkelsedan!
Idag grattar vi Wilmas farmor och min käre vän Karin på födelsedagen. Hipp hipp hurra!


Regnrusk

Hej!
Efter ett par dagar med strålande sol står nu regnet som spön i backen och jag och Wilma håller oss inomhus i väntan på att det skall bli uppehåll. I lördags åkte vi lilla familjen till Fjällbacka och strosade runt och kvällen avslutades hemma hos Daniels föräldrar där vi åt grillat för andra gången i år. Sedan har jag jobbat söndag-måndag och idag är det redan tisdag, jisses vad dagarna springer fram. Wilma blev tio månader i söndags och det är med andra ord bara ynka två månader kvar till ettårsdagen.

Hon har nu fem tänder och den sjätte är på god väg.


Hon är en riktig liten spjuver som hittar på bus hela tiden. Hennes nya grej är att smita in på toan när vi råkat lämna dörren öppen och sätta fast sin lilla tumme under toalocket och sen ropar hon på oss som får komma och lyfta på locket. Hej bakterier.


Fjällbacka


Jag hittade ett hus som jag vill ha.


Nu skall vi fortsätta att vänta på att det skall sluta regna så vi kan ta en promenad, kanske man skulle passa på att rensa det fullbelamrade förrådet under tiden? Kram Lisen

♥ ♥ ♥

Idag går alla tankar till min fina Hanna.
Jag sänder dig och din familj en massa styrkekramar. Jag finns här.


vardagsbetraktelser

Hej på er!
Igår blev jag hembjuden till Bea på en fika klockan elva. När klockan började närma sig sprang jag fortfarande runt som en skållad råtta och hängde tvätt,  plockade ur diskmaskinen, skrapade bort intorkade matrester från barnstolen och matbordet, ja ni fattar, sådana där saker som man egentligen kan ta senare men som man tycker är skönt att ha gjort innan man lämnar lägenheten. Just som jag skulle gå och ta på Wilma blöjan hör jag hur det skvalar inne i vardagsrummet och när jag kommer in står hon med högerbenet uppe på kanten på gåvagnen med en kiss-stråle snitsigt riktad rakt ner i botten på vagnen så det skvätter upp på vitrinskåpet, hon tittar upp på mig med ett nöjt leende och höjer sin lilla näve till en High-five. Galna unge! Men givetvis är det mitt fel som låtit henne springa omkring med rumpan bar. In med lillan i duschen och sen fram med skurhinken. När vi sedan fått på oss ytterkläderna och packat den lilla skötväskan med mat och blöjor var klockan nästan elva och jag var sen. Då hittar jag inte bilnyckeln! Fan. Med en varm och trött tjej på ena armen gräver jag i panik igenom alla jackor, kastar mig ner på alla fyra och tittar under kistan och skohyllan men nyckeln är puts väck. Ringer då Daniel som säger att han visst råkat få med sig nyckeln till jobbet och i samma sekund slår det mig att extranyckeln ligger ju i vagnen, som ligger i skuffen på bilen.
 Det var bara att ringa och be tusen gånger om ursäkt till Bea och säga att vi tyvär inte kunde komma idag. Men hon tog det med ro och vände snabbt på situationen och sa att hon istället kom in till oss. Så jag rotade fram några kladdkakekex som tyvär var det enda som huset hade att bjuda på men precis när jag skulle sätta i sladden i kaffebryggaren gick strömmen i lägenheten och allt blev knäpptyst. Vad nu då? Ringde Daniel som guidade mig i proppskåpet och med en enkel knapptryckning var elen tillbaka. Ett försök till att sätta i sladden, BAM!, strömmen gick igen. Vad i helv..! Jag kände hur ådern i pannan började pulsera och såg framför mig hur vi fick doppa kladdkakekexen i saft istället. Tredje gången bytte jag uttag och då började perkulatorn äntligen hosta.

Ibland blir det inte som planerat men eftemiddagen och kvällen blev jättemysig. Trots att jag inte hade tillgång till vagn gick vi ändå med barnen till lekparken, Wilma somnade i Vincents vagn medans han gungade och lekte rövare i tornen.

Vincent


När livet besegrar.

Den här blomman har jag plockat döda blad från varje dag och skulle precis slänga den i sopen när jag fick se att en knopp plötsligt slagit ut. Vilken överlevare! Nu skall jag vårda den ömt i fortsättningen.




Minisemester

Godmorgon på er!

Nu har vi kommit hem från våran härliga minisemester i Sälen och vi har haft toppendagar däruppe. Vi bodde i en stor timmerstuga med bastu alldeles i närheten av backen tillsammans med Simon och Helene. Fredagen spenderade vi i slalombacken hela dagen och kvällen avslutades med middag och bowling tillsammans med de andra bröllopsgästerna. På lördagen var det dags för bröllopet, själva ceremonin hölls i en liten fjällkyrka och efteråt tog vi oss vidare till Olarsgården, ett mysigt litet hotell med sprakande braskaminer, björnskinn på väggarna och stora härliga soffor. Där väntade en trerätters middag som gick i vilt-tecken, fantastiskt gott var det. Brudparet var bedårande vackra och allt var så fint ordnat från början till slut. Även om det varit jätteskönt däruppe i fjällen så var det så roligt att få komma hem igen igår och krama om våran lilla busunge som vi längtat så mycket efter! Tack Micke och Sofia för ett jättefint bröllop, tack Wilmas farmor och farfar för barnvakten och tack Charlotte för lånet av klänning och skidjacka.





























RSS 2.0