Hemma

Hejsvej!
Dåligt uppdaterat här. Jag och Wilma har tagit en flygtur tvärs över Sverige och befinner oss just nu på Gotland och hälsar på familj och vänner. Jag har varit dålig på att fotografera dessa dagar och kan därför bara bjuda på några få bilder men jag skall bli flitigare. Wilma och jag glider runt och hälsar på folk och myser hela dagarna, mest hänger vi med dessa små sötnosar ni ser till höger nere på bilden.

Wilma, Mira och Ville.


Mormor och morfar busar med Wilma så hon är helt färdig på kvällarna, nedan ser ni mamma i full aktion att leka "Rulla-rulla-liten-bulle-och-sen-skjuts-in-i-ugnen" och lillfisen skrattar så hon kiknar.





Tänk att man blir som barn på nytt varje gång man kommer hem till mamsen, det spelar ingen roll att jag nu själv har blivit mamma. Här sover både jag och Wilma i pyjamas, blir ordentligt omstoppade på kvällen och får godnattpuss på pannan. Poff så går man från 25 år till 5 och det är rätt härligt.


Det är kallt och blåsigt på ön. Även om jag stoppar om henne i vagnen så pass att bara två små ögon syns under täcket så har hon alltid rosor på kinderna när vi kommer in.  


Nu är klockan mycket och jag måste krypa i säng, inte för att vi har någon tid att passa imorgonbitti men jag vet att det är en liten tjej som vaknar om ett par timmar och vill ha mat så det gäller att passa på att sova medans hon sover. Vi saknar vår älskade pappa därhemma i Uddevalla men njuter ändå av dagarna här på ön, det blir ganska få av dom när man bor så långt borta från varandra så det gäller att ta tillvara på tiden. Imorgon åker vi ut och sover hos moffa.

Sov gott! Kram Lisen & Wilma

Babysim & Rock`n Roll

Hallå!
Igår styrde vi kosan mot Vänersborg och Vattenpalatset för att testa på babysim. Det var massor av föräldrar, bebisar och leksaker i poolen och Wilma var helt vild i blicken av alla nya intryck. Vi fick lära oss några bra grepp så  att Wilma kunde flyta fritt så mycket som möjligt och kunna sträcka sig efter leksaker som kom flytandes i vattnet utan att våra händer var i vägen. Hon flöt som en kork och verkade tycka det var mysigt att bada, dock blev hon knalltrött efter tjugo minuters lekande och gäspade så högt att hon nästan svalde halva poolen med alla leksaker och bebisar, inte konstigt kanske. Duschen och ombytet efteråt gick fint, det gäller att fixa och trixa lite men alla är ju i samma situation. Daniel träffade ett par han kände uppifrån Karlstad och jag stötte på Helena och hennes sambo från föräldragruppen.







Imorgon skall vi lämna bort Wilma några timmar till snälla Charlotte och Staffan för vi skall nämligen på rockkonsert! Konserten heter Killer Queen Live och är tydligen det närmaste man kan komma en riktig Queen-konsert, det skall bli riktigt roligt.

Kram L ♥

Hejsvej!

Jag hittade ett par fina badbrallor på simhallen i rätt storlek och det var tillochmed 20% just denna dag, vilket flyt. (Flyt i simhallen, höhö). Googlade runt lite på babysim igår och fick se att de hade kvällssim i Vänersborg ikväll, så vid 18.30 följer Daniel med och badar och sen kan jag gå i Uddevalla de andra gångarna. Det kommer bli skoj!

Tadaaa! Redo att inta poolen.


Hon låg så fint på magen idag så jag var tvungen att ta några modellbilder.









Varje dag när jag drar upp persiennerna ligger solen på och blottar dessa otroligt skitiga fönstrarna som skriker efter en putsning. Skall jag kanske ta tag i detta dåliga samvete dag? Jo kanske, men först blir det en promenad.


Kram Lisen ♥


Ny vecka

Godmorgon på er!
Kul att komma in och se att moffa skrivit några rader på bloggen, det var inte igår.
Helgen här har varit lugn och skön med långa sovmorgnar med frukost på sängen och kvällar framför teven. Inatt såg vi valvakan, eller ja vi skulle se valvakan men vi somnade båda två. Jag vaknade vid 01 av att teven ännu stod på och fick se att SD tagit sig in i riksdagen, somnade om med en känsla av oro, vart är vi påväg?

Vi gav Wilma lite vaniljsås på tesked i lördags bara för att testa och hon slafsade i sig som om hon aldrig hade fått mat, haha! Det är förstås mycket godare än den där gamla mjölken som hon ätit flera gånger per dag i tre månader nu.




Två tröttisar på lördagsmorgonen.



Idag skall jag ut på stan och leta efter badkläder till Wilma för jag tänkte börja på babysim nu i veckan. Är ute efter ett par såna där speciella byxor som sitter tajt ifall hon skulle råka bajsa i dom, kanske är det bättre att köpa dom på simhallen? Någon mamma eller pappa därute som vet? Och så har jag en fundering, när vi har badat klart vart gör jag av Wilma när jag duschar och klär om? Lägga henne på en handduk på golvet? Goda råd är välkomna!

Kramkram


Summan jär yvar

Det har varit mycke denna sommar.
I juni lämnade jag korkeken o åkte till
Rickards examen i Karlskrona,
mycket trevligt.
Om någon har missat det så blev jag även
morfar denna månad till en underbar liten
tös med en riktig fullifanblick,
det bådar gott.
I juli döptes hon till Wilma i det lilla kapellet i Hall.
En vacker stund. Där sjöng Daniels syster så
oskapligt vackat, ja jag kunde inte se om håret
på armarna reste sig men håret på bröstet
stack ut som knappnålar ur gåbortskjortan,
alla tre stråna.
Jag var mycke spänd över att träffa Dannes släkt,
men tänk de var inga ufon de var vanliga svenskar
fast lite trevligare.
Har även denna sommar bytt bil o
drömde i natt att ja var ett fall i
lyxfällan.
När jag var ung kunde ja inte böja den någe,
senare kunde ja böja den lite grann,
nu kan jag böja den en hel del.
Det är bara o inse att man blir
starkare med åren. 

Allt för idag.  nej föresten passa på o segla medan ni kan,
i graven får ni ro.

                                   Morsning. 

Vaccinerad

Hallå!
Igår var det dags för Wilmas första vaccination, en spruta i varje lår blev det och hon är nu vaccinerad mot krupp, stelkramp, kikhosta, polio, hjärnhinneinflammation och öron- & lunginflammation. Den första sprutan sved litegrann och underläppen åkte fort upp över överläppen och började darra men med lite busande lyckades vi förhindra ett gråtanfall. Den andra sprutan gjorde dock ondare och hon brast ut i ett gallskrik i 15 sekunder tills hon fick syn på den roliga skrammelleksaken, tuffingen är härdad med sprutor nu efter alla sjukhusbesök. Igår vägde hon inte mindre än 6770g, här är mat ingen bristvara och aptit finns det gott om.



Barnmorskan sa att de kunde bli lite gnälliga och kanske få feber efter sprutorna men hon var lika glad som vanligt.



Idag är det riktigt grått i Uddevalla och jag ser regnstänk på fönstrarna. Förhoppningsvis spricker det upp men tills dess stannar vi nog inne och busar och pussas.
 




Gårdagens middag bestod av kött- och grönsakssoppa. Vad enkelt det var, varför har man inte lagat det förut? Nyttigt rakt igenom och supergott.


Nu har jag snart haft den här bloggen i två år och har ofta funderat på varför jag fortsätter, tiden och skrivarglöden finns inte riktigt längre och inläggen kommer alltmer sällan och är då ofta korta och nästan likadana. Men när man sitter och bläddrar i inläggen och kollar tillbaka på bilder inser man hur fort man glömmer och då är det riktigt roligt att titta tillbaka och minnas, och speciellt nu när Wilma har kommit så är detta en perfekt dagbok att bläddra tillbaka i sen när hon blir äldre. Och så tänker jag på familjen därhemma som inte träffar oss så ofta så är bloggen är ett bra sätt att följa Wilma i hennes utveckling.

Ikväll skall jag laga rotmos men vet inte riktigt vad jag skall ha till. Förslag? Vi åt alltid fläsklägg till när jag bodde hemma men det blir det inte, rotmos och fläsklägg, stekt strömming och levergryta tillhörde inte favoriträtterna när jag var liten. Jag minns en gång när vi hade strömming och jag gömde min mat i en tom leverpastejkartong och slängde när mamma och pappa inte såg, mohaha.

Ha en bra dag! Kramar Lisen

vart tar tiden vägen?

Hej vänner!
Jösses vad dagarna går, Wilma är redan 3 månader och tre dagar! I helgen testade vi hoppgungan hemma hos farmor och farfar och det tyckte hon var skoj, hon lyckades inte riktigt få in den rätta studsen och trippade mest runt i en ring men med lite träning hoppar hon nog snart högt.

 


Förra veckan letade jag fram några fina bilder på datorn och skickade in till framkallning, nu sitter de i en ram och vi skall bara hitta ett bra ställe att hänga upp den på.
 

För en liten stund sedan bokade jag flygbiljett till Gotland, tänkte ta med mig lillskruttan i slutet av denna månad och hälsa på familjen och vännerna några dagar. Jag vet att det är en mormor och morfar därhemma som längtar efter sitt lilla barnbarn och det har verkligen hänt MASSOR på två månader. Tack Gotlandsflyg för att ni flyger direktflyg Göteborg-Visby. ♥

Nu: Borsta tänderna, amma och sen ut i höstsolen. Pussokram Lisen

Hjärtattack

Gick förbi en container idag och fick syn på dessa mansfötter som stod rakt upp, för några sekunder höll mitt hjärta på att stanna tills jag insåg att benen och armarna tillhörde skyltdockor.






♥ Wilma ♥

Godmiddag!
Wilma tar just nu sin förmiddagslur som brukar vara en halvtimme-timme, det passar perfekt för under den tiden hinner man bädda, plocka undan och blogga lite. På order från mamma har jag idag tagit lite nya bilder på lillfisen som jag skall ladda upp, det händer mycket på en månad! För ett par dagar sedan lärde hon sig snurra runt från rygg till mage så nu får man passa sig för att lämna henne ensam för det går snabbare än blixten. Och så funderar vi på om hon börjar få tänder för hon har sånt tuggbegär och skall tugga på allt, kanske att det kliar i tandköttet? Vi har iallafall köpt en bitring och den gillar hon. 

Morgongympa
 











Åh ikväll skall jag gå och få massage på Dermaroom som jag har fått av Daniel, gud vilken lyx!! Nu gnyr hon inne i sovrummet, dags att hoppa i kläderna och gå ut på promenix. Kraam


Nystart

Nu har skavsåren läkt och Ecco-skorna har bytts ut till ett par andra gympadojjor. Hösten är på ingång och så också våra nya fasta kroppar, här ska dallret stramas åt. Igår gick vi en runda på över två timmar, det ni! Nu är det andra bullar som gäller.









Mammagrupp

I onsdags blev jag hembjuden till Stina i mammagruppen på fika. Där satt vi sju förstföderskor med våra små knoddar och drack kaffe och utbytte erfarenheter och tips, det var himla roligt och givande att höra hur de andra hade upplevt den här första tiden sedan förlossningen. Det var skönt att höra att det inte bara är jag som tvättar en maskin om dagen och luktar kräk och sur mjölk, att det är normalt att känna sig otillräcklig och inte hinna med städningen och att det är ok för ett litet barn att inte bajsa på fem dagar. Funderar på att bjuda hem tjejerna till mig nästa gång.

Nu skall jag och min lilla älskling ta en promenad och göra ärenden på stan. Har jag sagt hur lycklig jag är över min lilla familj? Helt plötsligt utan förvarning kan jag ibland få ett lyckorus som går som en blixt igenom kroppen, det är en underbar känsla. När jag läser om alldeles för unga Elin som förlorade mot cancern för några dagar sedan och lämnade två små barn efter sig påminns jag ännu mer om att ta vara på stunden och vara så tacksam för vad jag har.

♥  ♥  ♥  ♥



Orättvist

Elin, vilken kämpe. Det gick inte att hindra tårarna när jag gick in på din sida idag. Din kämparglöd och positiva inställning till livet var helt enorm ända in till slutet. Sänder många kramar till din familj och dina två små barn. Sov gott du fina ängel.



Hunting

I torsdags lämnade vi lillfisen hos farmor och gav oss ut på jakt. Jag känner mig alltid lika cool när jag får klä mig i jaktkläder och sitta bredvid Daniel i en buske och spana ut på åkrarna efter rådjur, och på nåt vis känns det hela lite romantiskt, bara han och jag i den tysta skymningskvällen. Denna gången kände jag mig lite extra häftig där jag satt iklädd keps på en pall med min kikare helt stilla och tyst som en mus i över en timme utan att störa skytten bredvid, jag tänkte att Daniel måste väl tycka att jag är den perfekta spejaren att ha med sig. Men...jag har aldrig varit den smidigaste och plötsligt glider kikaren ur näven på mig och som i slow motion ser jag hur den landar rakt på vattenflaskan på marken med en hård duns så det nästan ekar i trädtopparna. Shit shit. Daniel drar efter andan och ger mig en ilsken hyschning med fingret och så är den romantiska stunden över. Det blev ingen jaktlycka denna gången trots att vi såg tre rådjur och en räv, när solen gick ner och myggorna blev helt jäkliga gav vi upp och åkte hem till vår älskling.









RSS 2.0