Tyvärr Flisan

Förstår att du är nyfiken Louise, men jag avslöjer inget ännu.
Jag vill ju inte sprider ut i hela nord Norge vad din pappas
flickvänner heter.
Har faktiskt träffat henne igen, jag la upp dagen så här.
1.bilutflyckt
2. TE o skorpor hos mig.
3. Rajtantajtan i halmen.
När jag skulle hämta ??????? frågade hon om en kompis
kunde följa med.
Och jag min dumma jävel svarade ja,
där sprack 3an direkt.
Åter en dag har jag bäddat sängen, bytt strumpor o kalsonger
i onödan.
Ska dom byta påve jag söka det jobbet jag måste ju ha
det rätta CVet för det yrket om nån.



I övrigt i veckan har ja hört att om man har stora öron
lever man länge.
Så med mina rabarberblad borde ja bli 200 år.
Vet inte hur gammal Carl Bilt är , kanske kan vi
slå ihop vårat 100 årskalas.
Då får vi nog hyra Forsan.

Får sluta nu är öm i pekfingret.
                                          
                                                      Kram Göran.


Pappa på date?

Satte chokladbiten i halsen när jag läste pappas inlägg, vet inte om det var ett skämt eller om han verkligen varit på blinddate? Hoppas hoppas detta är sant pappa, ser fram emot nästa inlägg nu. Kanske blir Alis kiosk, hamburgermenyn den här gången..

Idag har jag fått tagit mitt pick och pack och fått flytta tillbaka till anhörigrummet igen, jag som hade det så bra i den där studentlägenheten. Här har jag varken teve, internet eller radio och att gå ner och sätta sig i den lilla vrån och stirra in i träpanelen efter jobbet kan man lika bra skita i. Idag efter jobbet gick jag ner till "city" och letade upp biblioteket för att iallafall få en bok att läsa på kvällarna. När jag kommer dit möts jag av en hel hylla med svenska deckare och blir själaglad, yes nu är veckan är räddad!
Framme vid disken.
- Adressen din hjem?
- Angelbosvägen 23 Lärbro.
- Du e ikke hærifra Alta?
- Naj Sverige, jobbar på sjukstugan i två veckor.
- Då kan du dessværre ikke låne den boka hvis du æ turist.
- Okeej, ha ett bra liv och skit på dig.

Sen gick jag till ICA och köpte en norsk skvallertidning och en 1,5 liters cola, gick hem till rummet, drack några plastmuggar med cola, surade en stund, lyssnade på de tre endaste låtarna jag har på datorn, läste skvallertidning och sen somnade jag och sov i en timme.

Nu sitter jag uppe i personalrummet med en kaffe framför datorn och är lite gladare i humöret. Har ringt Destination Gotland och bokat hemresan över påsk för en stund sedan. Det var knökafullt på varenda rutt men med lite charm lyckades jag roffa åt oss de sista platserna och Daniel slapp åka som husdjur som jag sa till bokningen att han kunde göra om det skulle knipa med platstillgång. Najdå älskling, det skulle jag väl aaaldrig göra. 

Men för att få biljetter var jag tvungen att koppla på charmen på max. När jag sa att jag var född 1985 så sa han i telefonbokningen att vi var födda samma år.
- Jaha, sa ja, då har vi säkert gått på gymnasiet ihop du och jag. Kristoffer sa du?
- Eeh nej.. Erik.
- Erik var det ja! Du var verkligen trevlig att prata med Erik trots att ni har så stressigt på bokningen just nu, du gör ett bra jobb.
Och poff så hade vi två platser bredvid varandra i förliga salongen. A piece of cake.

Nu skall jag ringa och säga godnatt till Daniel och sen skall jag krypa ner i den stehårda soffan och sova som en björn, har sovmorgon imorgon.

Godnatt allesammans! Kraaaam Lisen





Håll i er

Jag har ikväll varit på en såkallad blind date.
Hör o häpnad.
Damen i fråga hämtade jag i en urinstinkande portgång,
varefter vi travade iväg till en resturang
som hette något med Sibylla.Likt
Lady o Lufsen och
på ett rangligt bord avnjöt vi en korvmeny
med vita pappservetter
o levande kackerlackor.
Allt gick löst på 53 spänn,
trots att vi delade på en
Festis med smak av äpple.
Nåja  lite får det väl kosta om man
ska få någe fett på sylen.

Fortsättning följer..........inte.......kanske...får se..



Överblivna kramar från  Göran " Valentin" Olofsson.

Telefonsamtal

Har inte pratat med pappa på en vecka så jag ringde hem och fick en uppdatering idag. "Här händer det mycket skit skall du vete", sa han. Han hade nämligen blivit förkyld men kurerade sig nu med vitlök och whiskey, det hade varit snöstorm på ön, någon hade flyttat in i grannhuset mittemot och han hade nyligen sett en koltrast vid fågelbordet. Wow.

När jag frågade om det hade hänt nåt mer "spännande" så tänkte han länge och hårt. "Jo det var något jag skulle berätta men nu har jag glömt det". Och efter en stund sa han: "Jajust faan, du vet hon skribenten som skriver på måndagar i Gotlands Tidningar....(en stunds tystnad)...hon skall ha barn!!". Ehh ok, jag vet knappt vem människan är.

Helt plötsligt hör jag hur våran batterifisk vi har på väggen hemma hos pappa börjar spela sin välkända melodi "Don`t worry, be happy" och jag frågar varför han satte igång den nu under vårat telfeonsamtal? "Äh jag ville bara du skulle höra att jag var hemma i huset och inte ute på något roligt, svarade han."
Tro mig, pappa, det betvivlar jag inte på.

I påsk kommer bägge barnen och svärsonen hem och invaderar hans lilla gula hus på Angelbosvägen, dags att ta ner julstjärnan och fram med påskdukarna.

Håller på att få i mig lite karbonader och makaroner, går sådär. Nu blir det kvällspass!

Kram igen!


.


reprajs

Moorning!
Haft en välförtjänt sovmorgon och sitter nu och äter frulle och ser reprisen på Så skall det låta från igår. Tråkiga artister denna gång. Kicki Danielsson gillar jag men då skall hon sjunga Bra vibrationer och inte That will be day, kaaaatastrof. Den andra tjejen sjöng falskt och måste ha glömt kvar nåt i munnen, och att riva av den enda bra låten Mamma Mia på tyska? Naj den här veckan får mitt favvoprogran 2 av 10, kasst.
Nu blir det på med kläderna och sen väntar åter ett kvällspass på sjukstugan, nej jag är inte bitter.

Ha så skoj på rockfesten kompisar, rocka loss för mig med och bråka inte!

Puss


15.41 godmorgon

Nattpass 2 avklarat. Det var en tuff natt inatt, hela förnatten assisterade jag på akutmottagningen och fick ta emot inkommande samtal vilket absolut inte skulle vara mitt ansvarsområde. Men jag överlevde och det gjorde förhoppningsvis patienterna också.

Sähär såg det ut utanför fönstret när jag gick och la mig imorse. Det är mitt jobb som ligger över vägen.



Har köpt en ny lotion från Body Shop.



Ikväll blir det Halv åtta hos mig följt av Rent Hus och sen sängen så jag orkar med ett dubbelpass imorgon.
Nu skall jag ringa mamsen.

Over and out

Pappa..?

Hohoo, vart är du? Hörde att det varit storm på ön, kanske du blåst av?
Jag och våra fans saknar dina inlägg, vässa pennan nu.

Pappa och lillebror i gräset en sommarkväll


nattpass 1 avklarat

Hej på er!
Nattpasset gick bättre än förväntat, med 14 plastmuggar kaffe klarade jag vara vaken hela natten och ta mig igenom rapporten kl 07. Det enda actionfyllda som hände var en farbror som fick ett blodtrycksfall på toastolen runt 03-tiden så jag såg bara två ögonvitor när jag kom in, stark som en björn lyfte jag över honom i sängen och upp med benen och då vaknade han. Kände mig lite som en actionhjälte faktiskt.

Till mitt rum har jag en kortnyckel, såna som man har på hotell ni vet. När man går ut ur rummet går dörren i lås direkt och man måste alltså alltid komma ihåg att ta med kortet när man går till köket eller toan. Så när jag vaknade i förmiddags och hoppade in i duschen så tog jag med mig kortet och smällde igen dörren. Sen blev jag ståendes innanför toatröskeln och stirrade på kortet i handen. Satan, det var kortet till medicinrummet jag tog. Där står jag i nästan bara mässingen, utlåst. Vad piiiiiiiip gör jag nu då?! Stack ut mitt handduksinlindade huvud i korridoren och fick syn på en städtant som jag lite försynt vinkade till mig, när jag visade upp mitt medicinkort och förklarade mitt misstag släppte hon skurhinkarna och hukade sig i skratt. Ehh ok, jag låtsades som om jag också tyckte att min situation var lika ofantligt rolig som hon och vi skrattade och slog oss på benen en stund tills jag syn på hennes nyckelkort som lyste upp i korthållaren i byxlinningen, tack jesus gud!


Från och med idag kommer jag ha kortet i i ett snöre runt halsen vart jag än går.




Har varit på ICA för att handla kvällsmat. Ikväll står det Raspeballer på menyn. Skämt.




Torget i Alta idag kl 14.00




Smygfotade en same idag när hon hoppade in i sin jeep, renspannet fick vila idag.




Inatt hoppas jag vara med på en förlossning, vi samarbetar med förlossningen nattetid och jag har första tjing att få assistera barnmorskan om nån i Alta väljer att klämma ut sin unge just inatt! Keep your finger crossed!

Vilken vår det blir! På min födelsedag skall vi se Jerry Williams på Rondo, och ni som vet hur jag fullkomligt avgudar denna 64-åring kan inte få en bättre födelsedag. Är det bara jag som spelar luftgitarr och blir glad i hela kroppen av att se honom på scen?

http://www.youtube.com/watch?v=DzSEb2GsI4s&feature=PlayList&p=9ABF4E52C6B5E429&playnext=1&playnext_from=PL&index=14

Och sen den 11 maj skall jag gå med Hanna och se Beyonce på skandinavium. Hon är inte riiiktigt lika het som Jerry men det kommer bli jätteskoj! Inte minst att träffa Hanna igen.

http://www.youtube.com/watch?v=BXGFdLvahQQ

Nu skall jag gå och knoppa nån timme så jag pallar med natten.
Stor kram


Första arbetsdagen

Heia!

Första dagen på sjukstugan i Alta är avklarad och Lisen är trött som en sill. På grund av underbemanning har jag fått leda avdelningen själv som ensam sjuksköterska, haft ronden, skickat hem patienter, skrivit in nya, delat mediciner och ringt runt till hemtjänst, vaktmästare, apotek....ja systrar därute, you know what I mean. Men jag fixade det och verksamhetschefen klappade mig på axeln och sa att hon var imponerad, då står man ut.

Har fått ett mycket bra boende med kabelteve, internet och bara en minut till jobbet! Ibland lönar det sig att vara en bitch. 

Nu skall jag sova nån timme för jag skall jobba natten inatt, hate it. Redan klockan 02 är jag så trött så jag bara vill lägga mig ner på golvet i fosterställning och sova, men då är det fortfarande 5 tortyrtimmar kvar.

Jaja, jag får häva i mig några kannor kaffe och hoppas på en actionfylld inatt. Jag hör av mig imorgon, dead or alive.
Kram Lisen



Kl 06.45, ready for a hard workday. Ser jag inte lite proffsig ut med min guldklocka ändå?




Skype is the shit.




Det är Keno också.


Mot Alta.

On the road again.

Efter en skön helg i Lysekil sitter jag nu på bussen påväg till Oslo för att senare i eftermiddag flyga upp till Alta. Suck. Men ""jubb ä jubb" som Karin säger och sant är väl det. Har ju för bövelen varit ledig i tre veckor nu så jag har ingen rätt att sitta och beklaga mig. Hade det inte varit för att jag reser från +10 grader och vårblommor till -10 grader och snöstorm hade det inte känts lika jobbigt.

Hör av mig när jag kommit på plats, ha en skön söndag! Pussokram




Bloggande

Igår när jag gick och la mig tog jag med datorn in till sängen och fastnade framför en blogg som hette vimmelmamman. Låg där och läste hela bloggen fram till klockan 02.30 med tårarna rinnandes nerför kinderna. Blir lite väl känslosam när lingonveckan är påväg. http://www.alltforforaldrar.se/vimmelmamman//. Läs den.

Min mamma mår bra efter första cellgiftskuren och hon har börjat jobba igen. Igår när jag ringde och frågade hur det var svarade hon "Jo det är jättebra! Jag sitter på jobbet och det är så himla kul det här jobbet jag gör nu!", det värmde en orolig dotters hjärta.

Nu är jag färdigpackad, bara disken kvar och sen bär det av.

Kram


Svidig

Svidig. Är det ett gotländskt ord för sur?

Jag har varit så arg på mitt bemanningföretag den här veckan, dom har verkligen tappat allt mitt förtroende och respekt och om nån därute funderar på att åka med Helsenor (nu går jag ut offentligt) så rekommenderar jag dom INTE. De lovar de skall ringa, ger olika besked allihopa och betalar inte ut resersättningarna i tid, grrr. Droppen som fick bägaren att rinna över kom igår när en av hottentottarna på Helsenor ringde mig. Jag och Karin har väntat hela veckan på att få åka ut på jobb och fick beskedet att vi säkerligen skulle få något  till den 18e men inget har hänt. Men så igår eftermiddag ringde den här killen och sa att jag kunde få ett uppdrag uppe Alta (lååångt uppe vid ryska gränsen) och kunde få resa 14 timmar senare. Eftersom de ringde så sent i veckan tog jag förgivet att jag inte skulle få nåt jobb förrän nästa vecka så jag bokade igår en resa till Lysekil och frågade vänligt om det gick att resa på söndag istället. Då suckade pajasen högt och sa: "Alltså du får nog ta och göra den lilla uppoffringen och åka redan imorgonbitti. Hade du tänkt att festa i helgen så får du cancellera det. Och du, jag vet att du bara vill vara borta i två veckor men tre veckor skulle du väl kunna stå ut va?".



Satan i gatan, då brann det till och jag kände hur ådern i pannan pulserade, jag började tugga fragma och elden sprutade ur näsborrarna. Säger man så till sina kunder?!! Han hade väl ingen aning om vad jag skulle göra i helgen, jag kunde ju lika gärna ha lovat vara hos mamma på sjukan. Nej, ingen översittarsnobb som tjänar 40 000 i månaden för att sitta och pilla ludd och dricka kaffe hela dagarna för att få tiden att gå fram till afterworken på fredagen ringer till mig och är stöddig när jag ställt upp i vått och torrt i 1,5 år utan att krångla en enda gång! Jag känner hur svetten porlar så fort jag tänker på hur fläng i huvet han var. Det är så typiskt att man alltid kommer på såhär i efterhand vad man skulle ha sagt för att sätta honom på plats, men det kanske var lika bra så jag inte åkte dit för olaga hot  och trakasserier.

Eftersom jag varit i Alta förut och tyckte att det var de två längsta veckorna i mitt liv svarade jag att jag INTE tänkte sova på den där stenhårda soffan nere i det 10 kvm stora rummet (jämte kylrummet där de förvarar de döda) utan teve eller radio i TRE veckor! Två veckor kan jag vara uppe i Alta, men thats it. Och skulle jag resa med så kort varsel redan 14 timmar senare så ville jag ha hemresa den 5:e, alltså exakt två veckor. Kalla mig bortskämd men de tjänar en jäkla hacka på oss vikarier och man har rätt att ställa krav tycker jag. Efter mycket gormande och morrande hur krångligt allt skulle bli nu så la vi på luren och han skulle återkomma med besked idag fredag. Klockan 8 sharp ringde telefonen och väckte mig ur drömmarnas land, han frågade mig om jag kunde sova över i Oslo lördagnatt och ta flyget på söndag morgon för Helsenor hade inte budget nog att låta mig flyga med SAS senare på söndagen, okey fine with me. Men sen återkom han 1 timme senare och då hade han "snackat med de högre cheferna om att ruffa lite på budgeten" och bokat flyg på söndagkväll istället och jag får vara borta exakt två veckor, det var skönt. Vi lade på luren som vänner.

Jag håller på att läsa boken "Konsten att vara snäll" av Stefan Einhorn, tänkte jag skulle skicka ett exemplar till killen på Helsenor. Eller kanske en hel låda som han kan dela ut till sina kolleger på redaktionen.

Idag reser jag till Lysekil kl 16 och det blir en helg utan några planer. Jo blir det sol så skall vi nog skjuta lerduvor vilket  var säkert tio år sen sist, skoj!

Imorse gjorde jag en smoothie till frukost, lyyx! Nu skall jag packa för två veckor uppe i de norska fjällen.

Puss på er!





Mission completed




Nu, godnatt!


Fix o don

Medan tvätten var i maskinen fixade jag mig en najs bondbränna på balkongen, nu är det äntligen vår! Eftermiddagen har gått åt till snickra ihop mina tavlor och klä dom i tyg, det var fyra plankor som skulle skruvas ihop som en fyrkant och jag var tvungen att se på bruksanvisningen. Tragiskt. Återkommer med resultatet!

Kram Lisen








Våår

Hej hej!
Oj, nu var det längesen det blev uppdaterat här! Skyller allt på att jag har  slarvat bort min USB-sladd till kameran så jag inte kunnat ladda upp några bilder. Idag hittade jag den i ett litet fack på en ryggsäck som jag knappt visste fanns, hur hamnade den där?

Just nu är jag i Göteborg i min lägenhet, japp den stod kvar. Har tagit ner julstjärnorna och vattnat mina stendöda blommor i hopp om att de kanske reser sig igen. Idag är det den stora tvättardagen, får ta att skynda på maskinerna så jag hinner ut i det fina vårvädret.

Förra helgen spenderade jag och Daniel i Lysekil, det var en mysig slapparhelg med promenader, melodifestival och 79-årskalas. Daniels pappa har ett åkeri så jag tänkte skryta med att jag nu både kört hjullastare och Bobcat...yeah!
 
Kraaam








Sthlm-Karlstad

On the road.


Sitter nu på bussen till Karlstad efter fyra dagar hos mamma i Stockholm.
Mår lite smått illa vilket jag aldrig brukar göra, jag har aldrig varit åksjuk i hela mitt liv men jag tror detta är en blandning av att jag krängde en Gott&Blandat-påse på inte mindre än 2 minuter och att en kille gjorde nummer två på busstoan så det spred sig i hela bussen.

I helgen skall vi nog åka till Göteborg så jag kan packa om kappsäcken, chasa ut alla uteliggare och ta ner julstjärnan, jag hoppas min lägenhet står kvar på Krokslätts Parkgata som den gjorde sist i januari.

Nu har jag åkt buss i 4 timmar och om 30 minuter har jag nått slutdestinationen. Daniel hade köpt glass så resten av torsdagskvällen blir i planläge i soffan med en skål GB...inte helt fel!

Sov gott vänner. Kramar Lisen



Vår onsdag i bilder

Mamma har mått förvånansvärt bra idag, skönt!

Klockan 9.30, mamma skrapar bort snön på biltaket!





Klockan 10.00, peruk-utprovning!





Klockan 15.00 IKEA.





Jag fick tyg av mamma på IKEA som jag skall göra textil-tavlor och kuddar av, kommer bli ursnyggt.









Kl. 19.00, mamma gjorde förrätt innan middagen, lax med getost! Fantastiskt gott.





Dukat till middag, observera mammas peruk och min flintskalle-hätta på stolsryggarna, haha!





Här är mammas peruk, vi skall ännu klippa till den ytterligare men jag tycker den passade henne perfekt. På den här bilden gjorde jag lite grimaser bakom kameran för att få henne att skratta, hon hatar egentligen sin nya peruk och säger hon kommer använda den som skurmopp.





Såhär är hennes egentliga reaktion.








Nu skall vi sussa!

Pussokram

Snöi

Haj!

Imorse vaknade vi upp till ytterligare två decimeter snö i Stockholm och hela bilen var insnöad, tar den här vintern aldrig slut?!

Såhär ser det ut utanför balkongdörren nu ikväll:



Jag hade en lättare dispyt med mamma påväg till Karolinska idag då hon bad mig skotta av allt snö på biltaket innan vi for. Jag som ogärna anstränger mig mer än nödvändigt satte mig direkt på tvären och ifrågasatte varför i hela världen jag skulle behöva  göra det, räckte det inte med fönstrarna? Och då gjorde hon tydligt klart för mig att det blivit lag på det i Sverige att man inte fick ha snö på biltaket för det kunde blåsa på andra trafikanter och leda till olyckor. Jag hade då aldrig hört något fånigare och trodde ju självklart att min lilla mor bara ville se sin dotter i arbete och har varit lite småputt över detta hela dagen fram tills jag kollade upp det på nätet för en stund sen. Jahapp, jag får mödosamt krypa till korset och be mamma om ursäkt för mitt lilla utbrott, det blir faktiskt böter på 1500 pix om man åker runt med snö på taket. Min fråga blir då hur det kan vara lagligt att prata i mobiltelefon medan man kör men inte ha snö på taket?! 



Idag har vi som sagt varit på sjukan och mamma har fått sin första kur cellgift och attacken mot tumörerna har börjat, från och med idag kan hon bara bli bättre. Igår när vi pratade med doktorn så var han så rak på sak och drog alla möjliga biverkningar och komplikationer utan att hymla, därför åkte vi därifrån ganska så molokna men idag åkte vi därifrån med en positiv anda efter att ha pratat med en sjuksköterska på radiologen som lugnande sa att många mår förvånansvärt bra under behandlingen ändå och trodde helt säkert mamma skulle gå igenom detta utan några större problem. Och mamma som önskar hon orkar jobba och ser framemot att kunna njuta av våren och sommaren i stugan på Gotland tyckte det var skönt att höra. Just nu är hon trött som en sill och ligger helt utslagen på soffan vilket inte är så konstigt efter en anspänd dag. Ikväll blir det jag som står för middagen och det blir min nya specialare Seafood med saffran, mums!

Imorgon klockan 10 har mamma fått tid till att prova ut peruk. Hon har varit lite anti detta men jag tycker hon skall prova ut en ifall att hon skulle ångra sig, det är ju gratis! Hon var inne på långt rött hårsvall idag men jag vet inte om Claire Wikholm-looken skulle passa henne så bra. =)



Ikväll blir det Halv åtta hos mig från Gotland följt av Bygglov. Vi tänkte bära in teven till sängen och mysa ner oss under täcket.

Daniel och jag kom med på en bild på internet från Perikles i Trollhättan, checka in buggarparet!



Ha en skön måndagskväll! Kramar Lisen

Fighten kan börja

                                   ♥  ♥  ♥  ♥

Idag har mamsen och jag varit på läkarbesök på Karolinska och fått lite info om vad som kommer hända härnäst i behandlingen och imorgonbitti är det dags för första cellgiftet att inta kroppen. Vi fick höra om vilka biverkningar behandlingen skulle ge och se på röntgenbilderna på datorn, tumörerna var spridda till bland annat lungor, ljumskar, armhåla och hals. Egentligen skulle både cellgift och strålbehandling sättas in som en kombination men eftersom tumörerna var så spridda i övre bröstregionen så ville doktorn bara köra en hårdintensiv kur med cellgift, strålningen skulle bli över ett så stort område annars. Så varannan vecka i 6 månader skall mamma få ett fyra-kombinerat cellgift som kallas ABVD som kommer utplåna cancern. Det tråkiga i sagan är ju att varje gift har olika biverkningar som håravfall, illamående, kräkningar, trötthet, gikt, magsår, viktnedgång och domningar i händerna. Idag har hon fått en radda mediciner mot biverkningarna som även dom i sin tur ger biverkningar, suck, att få skitcancer är ingen piece of cake..

Jag måste citera vad doktorn sa till mamma idag när vi skulle gå: - Britta, din kropp är ju mycket sjuk så du har ju rätt att vara sjuk, slutcitat. Haha, jag tyckte det var lite roligt sagt för i dagens samhälle måste man faktiskt vara riktigt sjuk för att få klassas som sjuk.

Ja som sagt,  imorgon sätter kampen igång och det kommer bli en tuff tid för vår lilla mamma, men om sex månader kommer hon ha vunnit kriget mot cancern och kunna njuta av livet som en ny frisk kvinna, det ser vi framemot! Fighten kan börja.

Igår köpte jag med mig en flint-skalleperuk för att sympatisera med mamma och oj vad vi har skrattat gott, det gäller att se det positiva i eländet!

Stor kram Lisen











Idag efter läkarbesöket frossade vi i asiatisk mat i Kista centrum, riktigt gott!





På turnè


Igår var vi i Trollhättan och såg krogshoven Svenska Hits After Beach med bland andra Jan Johansen och Jessica Andersson, gud vilken rolig kväll det blev. Det bjöds på tre-rätters middag och och underhållningen var suverän, när Jan Johansen kom ut ur dimman i sin långa skinnjacka och rev av sina dängor Se på mig och Sista Andetaget så reste sig nog allas armhår. I början var folket lite stelt men sen den sista timman stod vi alla upp och dansade till låtar av Ted Gärdestad, Roxette, Carola, Jerry Kungen Williams, Robert Broberg och Orup. Inte nog med detta, efter showen styrde vi kosan till ett uteställe och buggade loss till det skånska dansbandet Perikles. Jag har inte haft så kul på hur länge som helst och allt detta roliga fick jag i Alla-♥-dag present av Daniel, jag är riktigt riktigt bortskämd.





Just nu sitter jag på bussen påväg upp till mamma i Stockholm och tänkte vara hos henne några dagar eftersom behandlingarna sätter igång den här veckan. Usch ja, men lika bra att sätta igång med skiten istället för att gå och vänta.

Snacka om dyr dygnshyra jag har på min lägenhet i Göteborg, nu har jag inte varit där sen i januari! Det var inte riktigt så jag hade planerat från början när jag flyttade in, men hade ju inte heller förutspått att den stora kärleken skulle komma in i mitt liv och slå undan benen! =)
Det var som Dannes kompis sa idag: - Man kan tro du är på turnè ju! 
Ja lite så, jag och min rullväska bara lallar runt överallt och gör vad som känns roligast för stunden och det är knappast att sitta själv i lägenheten i Göteborg och stirra in i tapeten. Men att vara på turnè börjar bli alldeles för dyrt, jag kastar ju 4000 kr i sjön varje månad och det är ohållbart. Så här skall letas en lösning snarast, nån som vill hyra en tvårummare i Mölndal..?

Vilket jädra väder! Busschauffören varnade redan innan bussen rullade iväg att den kommer bli försenad för de har vinte hunnit ploga vägarna och dessutom har det hänt en olycka så vägen kommer vara avstängd ett tag....suck.
Skulle gärna ätit några mackor med prickig korv och lite godis nu men vi var ute i sista sekund så jag hann inte ens få med mig min vattenflaska, så här sitter jag nu helt snustorr i mun och skulle kunna mörda för en Marabou. Ääh det är bara fyra timmar kvar, det går foort.

Kram på er!


Vad har hänt?

Trodde aldrig jag skulle säga det...matlagning är faktiskt kul.
Har aldrig lagat så mycket mat nånsin i mitt liv som jag gjort de senaste månaderna, och vi snackar inte pasta med korv.
Idag blir det grillad kyckling, tortellini och mozarellasallad, impressed?

Kramar kocken


Hur slarvar man bort en bil..?

Igår råkade jag slarva bort Dannes fina Audi. Hur i hels..?!
Medan han var på jobbet hade jag fått äran att låna bilen och begav mig in till Karlstad city för lite shopping. Parkerar den i ett parkeringshus mitt i stan och när jag går därifrån tar jag sikte på en Scandic-skylt för att jag senare skulle hitta tillbaka. När shoppingen var utförd hittade jag utan problem tillbaka till Scandic-skylten och parkeringshuset, tror jag ja! Men det visar sig att det här parkeringshuset bara har en nedervåning och jag parkerade ju på övervåningen...? Stod där ett tag och krattade mig i huvet innan jag begav mig ut på gatan igen för att leta efter ett annat parkeringshus vid Scandic-skylten och som tur var fanns det ett till! Drog en lättnandes suck, det måste ju vara det rätta. Men när jag kom dit var portarna stängda och det var bara hotellets gäster som hade tillgång att parkera där inne, what? Hade jag råkat parkera i hotellets parkeringshus medans portarna var öppna och nu krävdes det ett kort för att komma in igen?! Det kunde väl inte vara möjligt! Av och an i 30 minuter gick jag ute på gatan genomsvettig och krattade sönder hårbottnen...hur skulle jag nu lösa detta?
Tillslut öppnades portarna till hotellets parkeringshus då en annan bil körde ut och man är ju inte dum (!) så jag smet in i tron om att bilen stod där. Men tji fick jag, där stod det fyra bilar varav tre tillhörde vaktmästarna till hotellet. Inte nog med att jag inte hade den blekaste aning om var Dannes bil var så hörde jag ett boom bakom mig och portarna slog igen, jag var inlåst.
Shit shit shit, det här händer inte. Jag hoppade upp och ner och vevade med armarna i kameran och gjorde brumljud i högtalaren men portarna förblev stängda. Tillslut hittade jag en knapp som man kunde ringa på för att nå personalen i receptionen.
- Hejsan, jag heter Louise och jag smet in i erat parkeringshus när en bil körde ut och nu har jag visst blivit inlåst här. Pinsammare än pinsammast, men jag hade ju inte så mycket till val så jag tryckte på knappen och höll andan. Men precis innan de hann lyfta på luren i receptionen fick jag syn på en stor röd knapp som det stod Dörröppnare på långt upp på väggen, det fick bära eller brista och jag kastade mig över den och med ett brak öppnades porten och jag var fri!
Ser ni på Efterlyst  nu nån kväll och det visar en hoppande blondin i blå jacka i ett parkeringshus under rubriken "Har ni sett denna kvinna?", så kan ni väl låtsas som ingenting.

Ja för att göra en lång historia kort så visade det sig finnas två Scandic-hotell i Karlstad city och jag hade givetvis varit vid fel. Efter nästan en timmes letande fann jag äntligen bilen och kunde styra kosan hem till lägenheten igen, råkade dock hamna inne på stora Drottninggatan på vägen hem där bara bussar få köra och mitt tålamod hade nu nåt botten. Där körde jag i 15 km/h mittemellan 6 gula stadsbussar där  busscahufförerna tittade ner på mig och hyttade med nävarna, jag sjönk så långt ner i sätet jag kunde och låtsades titta åt ett annat håll tills den långa Drottninggatan äntligen nådde sitt slut.

Väl hemma i lägenheten skulle jag laga till min saffrans-pastasås då jag insåg att jag hade glömt köpa saffran, huvudingrediensen, som var den främsta anledningen till att jag lånade bilen och körde in till city från början. Ja jeeezes, ibland är det inte lätt att vara Lisen! Det blev en runda till Willys ute på landet där det inte fanns några stadsbussar eller parkeringshus!

Oh no no pappa, Lisens städarfirma har gått i konkurs för längesen på grund av för dålig underhållning. Ledsen men du får allt putsa dina fönstrar själv, men klippa dig lovar jag att hjälpa dig med! Och så skall jag bjuda dig på min saffrans-pasta som blev supergod.

Nu skall jag krypa ur pyjamasen och bege mig till IKEA, hoppas den här dagen bjuder på lite mer flyt i körningens tecken.

Gud va skönt det är att vara hemma hos Daniel igen, jag bara njuter. Ikväll blir det nog bio.
Kramkramkram




                          Lisen


Vårvarning

Ja nu har solen visat sig en hel dag
o jävlar vad fönsterna va skitiga.
Det får gärna vara mulet tills
AB. Lisens Städ o Frisörservice.
besöker Gutaön.

Jag rännde skallen i carporten
häromkvällen.
Så även jag har sett norrsken.

En del damer har en benägenhet att
samla på skor.
För min del gäller det skruvdragare.
Här om dan skulle jag sätta upp
några hyllor i en bod på gården.
Pick upen skrämdes igång o färden
gick till brädgården för att inhandla
lite bräder o skruv.
När virket hade lastats gick jag in i
butiken för att handla skruv o betala.
Väl inne drogs jag som en magnet
till hyllan med skruvdragare.
Naturligtvis blev det affär på en
liten sak med tillhörande bälte
o hölster så man kan ha den runt midjan.
Väl hemma spännde jag på mig bältet
med tillhörande fynd.
Jag kände mig som Clintan i en västernrulle.
Tyvärr blev det inga hyllor den dagen,
hade glömt att köpa skruv.

Flygförseningar

Hej på er!

Vi sitter nu på flygplatsen och väntar på flyget till Oslo, som vanligt är det förseningar på grund av snökaos.

Karin sitter och råspanar in killen som sitter i stolen bredvid och jag får då och då be henne torka bort dreglet på hakan. Tyvär får hon inte så mycket till respons hur mycket hon än fixar med håret och plutar med läpparna, han är helt uppslukad av sin tidning och säkert är han gift också. Men försöker man inte, vinner man ju inte och det har Karin tagit full fasta på!

Det skall bli riktigt riktigt gott att komma hem igen, jag reser direkt till Danne i Karlstad och blir hos honom veckan som kommer. Till helgen skall vi på krogshow i Trollhættan tillsammans med Dannes syster och hennes kille, skall bli kul! Næsta vecka åker jag upp till mamma i Stockholm några dagar før hon børjar behandlingarna då och jag vill vara hos henne.

Nu är det incheckning om 3 minuter och skåningen är plötsligt puts väck, hon skulle bara gå tillbaka med kaffekopparna sa hon men man vet aldrig vem den kvinnan besudlar på vägen! Får gå och ropa upp henne i høgtalarna tror jag.

Vi snakkes! Pussokram Lisen



En magisk kväll

Igår körde både jag och Karin snöskoter för första gången i vårt liv! Det var en iskall kväll med en trollsk stjärnhimmel och gnistrande snö, norrskenet spelade för oss och snoret frös till tappar i näsan. Vi har en arbetskompis som har en hytta uppe på fjället och igår blev jag och Karin bjudna upp dit.

I full mudering bar det av på skoter upp mot toppen för att efter en tio minuters färd stiga in i en stuga med brasvärme och tända ljus. Det var verkligen en jättemysig kväll och Karin och jag skotrade inte hemåt förrän kl 03.00 trots att vi skulle jobba tidigt nästa morgon, sova gör vi i graven. När vi körde hemåt såg vi upp på fjället där andra hyttefolk hade tänt bålar utanför sina stugor och stjärnorna lyste starka över de vitbeklädda bergen, kan inte beskriva denna kväll på något annat sätt än fullkomligt magisk.








Lobo



Jag ligger på skotern klockan 03 och beskådar stjärnhimlen, life is good.







Karin redo att trycka gasen i botten.



Margareth utanför hyttan



Utsikt från hyttan






Karin poserar.

 

På skotern. Liknar Karin inte lite på Kenny i South Park..?




RSS 2.0