Koh Chang

Hej hej!

Vi har nu kommit fram till Koh Chang efter en lang resa. Daniel har intagit sina forsta Chang (den thailandska olen) och vi har hunnit med att trycka inte mindre an tre Pad Thai, mums! Det ar jattevarmt och Koh Chang ser ut som det gjorde for tva ar sedan forutom att det har kommit lite fler affarer och barer. Vi bor i en mysig hydda 50 meter fran stranden och har det bara bra!

Nu efterlyser jag mamma som inte svarat pa varat sms, har det kommit fram och har du fatt varat nya mobilnummer?

Ha det gott sa hors vi snart igen. Nu ar klockan 19.45 i Thailand och vi skall ta en promenad ner till stranden.

Kram pa er!

Mot varmare breddgrader!

Efter en lugn och skön jul med massor med god mat och godis sitter vi här färdigpackade i mammas lägenhet i Stockholm och väntar på taxin som skall ta oss till Arlanda, ikväll åker vi till Thailand!

God fortsättning på julen och Gott nytt år kära vänner!

Kram kraam

Julen 09

På jakt efter årets gran.








För att få med oss den hem körde vi ole-dole-doff och Rickard fick sitta i bakluckan och hålla den.









Julskinkan




Kvällen före julafton efter att granen var klädd och skinkan griljerad badade vi i badtunna.







Medans killarna rullade köttbullar gjorde jag en snölykta.


















Tjocksmockar






Mot ön

Dan före dan före dan för doppare-dan. Vi sitter just nu i hamnen i Oskarshamn med en påse ostkrokar från Lidl och väntar på att Gotlandsbåten skall komma in. Vi har åkt bil i fem timmar i sträck från Uddevalla med ett stopp på Donken i Jönköping.
 Imorgon skall vi försöka hitta (läs knycka) en fin julgran och baka knäck, annars har vi inte mycket inplanerat dessa dagar innan jul. Daniels audi är full med klappar, varma kläder och packning till Thailandsresan och nu vi ser framemot några lugna och sköna juldagar med god mat innan vi styr kosan mot värmen på annandagen.

Uppdatering kommer inom kort, om jag hinner för all julstress förståss, höhö.

Kram


Jaaaa!

Jag är i mål! Jullovet är äntligen här! Nu skall jag gå ner och packa ihop mina saker, om mindre än 20 timmar är jag hemma igen. Jag är lycklig.  




Råttkvast

Jag blev kär i den för längesedan, råttkvasten. Idag fann jag en liknande i entrèn på jobbet. Karin skrattade så hon kiknade och förstod inte hur jag kunde tycka att den där fula musen var en fin dekoration i mitt hem. Jo förstår ni, när jag en gång får inreda mitt framtida hem/sommarstuga i nygammal rromantisk stil kommer denna råttkvast vara som klippt och skuren till den vitmålade träväggen i hallentrèn. Hittar jag inte en på loppis så skall jag be min käre mor sy ihop en.



Dagens temperatur


Lägg på en grad till så har ni temperaturen ute när jag gick hem från jobbet idag, och jag som trodde jag skulle falla ihop till en hög med isbitar när det var fjuttiga 13 grader.


Ooops.

Därför skulle aldrig jag kunna bli programledare.



Två dagar kvar ♥


Syster Lisen påväg till nästa patient.



Ikväll blev det falukorv och (trumslag) rotmos!



Vi gillar när soldaterna inte är hemma för då får vi brasan för oss själva.


Rädda, larma, släck!

Eller är det larma, rädda, släck? Har fått ett tjugotal brandundervisningar men minns aldrig ordningen. Ikväll hade soldaterna filmkväll, runt tjugo män och kvinnor hade samlat sig inne i "kyrkosalen" för att se filmen Narnia på storbildsskärm. De hade lagt sig bekvämt i sofforna och laddat upp med pepparkakor och godis redo för en helkväll. Jag och Nina stod i köket och lagade till våran falukorv-i-ugn när brandalarmet plötsligt började tjuta, likt tennsoldater for de allesammans upp i givakt-ställning redo för tjänstgöring och började i takt marschera mot köket där vi stod med en kolsvart falukorv i handen. Pinsamt. 

Tyckte den här tjejens outfit var slående likt en falukorv, hur tänkte hon imorse?



Tredje advent

Det är redan tredje advent imorgon, tiden springer iväg och det gillar vi! Nu är det bara fyra fjuttiga små dagpass kvar häruppe innan jag får slå ihop kappsäcken och åka hem till min Daniel. Känner mig riktigt sliten nu, förr kunde jag jobba hur många dubbla pass och nätter som helst men det märks att kroppen har förändrats för jag är helt färdig efter dessa 12 dar och håller ibland på att somna ståendes över medicinvagnen.

Vi har så mycket roligt att se framemot nu i jul. På fredag skall vi på konsert med Sanna Nielsen, Shirley Clamp, Sonja Aldèn och Måns Selmerlöv och samma helg åker jag och Daniel på en spaweekend utanför Göteborg. Dagen efter det bär det av till Gotland för att fira jul och sen på annandagen åker vi till Thailand två veckor, låter inte det som en riktigt härlig jul?
Jag är lyckligt lottad.






Muhaha

Visste ni att Halvdan och Snorre är vanliga namn på män i Norge, och ett vanligt efternamn här är Röv. Tänk va jobbigt att komma till Sverige och checka in på ett hotell när heter Snorre Röv.



Burrrrrr

Hallå!

Mätarn har idag frusit fast på -15 grader, det är så jäkla kallt att man måste röra på sig hela tiden för att inte frysa fast i en rörelse.

Jobbet rullar på och jag tycker det är skoj att gå dit på dagarna, det är ett av få ställen jag känt att jag gärna återvänder tillbaka till och det har nog att göra med att jag har en förkärlek till att arbeta med dessa underbara dementa. Ingen dag är sig likt, allt kan hända. Igår lade en av våra patienter en kabel (ingen elkabel) i fönsterkarmen på hemmet, kan tänka mig att det var en överraskning att hitta en väl utplacerad korv bredvid prydnadstomten. Ja ni, snart är man själv där, sittandes med byxorna nere i fönsterkarmen i tron om att man sitter i godan ro på sitt gamla utedass. När det blir min tur önskar jag att det finns lika fina människor som häruppe i Bardu som tar hand om mig, det är inte ofta man träffar så många människor på samma plats som verkligen brinner för sitt yrke och ger så mycket kärlek och omsorg till sina äldre, det är mycket därför det är en fröjd att gå till arbetet varje dag.

"Var det inte du som skulle vara i säng kl. 21 ikväll?", säger Karin nu. Joo det var ju det så nu blir det bums i säng! Godnatt







Kväll efter jobbet


Ikväll äter vi nygräddade våfflor framför brasan och ser på Tom Cruise, förlåt, jag menar Top Gun.



Hört idag

"Vet du vad det är för likhet mellan en glödlampa och en gravid kvinna?"



Juleskum

Undrar om det finns någon mun som inte vattnas då man sitter med en påse juleskum i handen? Vet ni vad en normalstor juleskumspåse kostar på Konsum i Norge? Håll i er nu, inte mindre än 39,90 norska kronor som innebär 50 svenska kronor. Med en lätt överslagsräkning blir det ungeför fyra kronor styck för dessa små skumtomtar.

Imorse när jag kom in i vårat gemensamma kök på Soldathemmet såg jag dessa svindyra tomtar ligga i en skål på diskbänken. Vid denna tidiga gryning sov prästen och alla soldater tryggt i sina våningssängar och det var endast jag som var uppe. I självaste Guds Hus stal jag en skumtomte som med en gång smälte som smör i munnen. Jag satt och njöt av eftersmaken som denna rosa tomte efterlämnade så pass länge att jag nästan kom försent till jobbet. Innan jag gick så tog jag en till som färdkost, det blir åtta kronor i stöldgods. Hoppas han med skägget på tavlorna i allrummet förlåter mina synder och ser på mig som en sockerberoende gravid kvinna i akut behov av två skumtomtar.



 

Kärleksförklaring i snön


Nobellpris?

Har nu fått spruta mot svinsjukan, hade tänkt skita i den
men efter mycket påtryckning från min omgivning
gav jag mig.
Tyckte inte att jag behövde den eftersom jag har en egen
kur att ta till när jag känner att något är på gång.
Den består av en halv karta alvedon, 3-4 kaffehalvor,
en extra filt, sen tidigt i säng. Detta recept har gjort att jag
inte haft en sjukdag på 22 år.
Så egentligen borde jag ha fått nobellpris för detta?
Men det vill jag inte ha, ja dom kan ju skicka
stålarna till mig men nån nobellmiddag blir det inte
för mig. Dels har jag enligt andras utsago uselt bordsskick
och så trivs ja inte i slips, och sen
så måste ja pissa så ofta och det verkar långt till
muggen i denna lokal.

När jag ingick samboförhållande ingick även
en sån där box till teven.
Så nu har ja en massa kanaler att titta på.
Jag har ju aldrig haft dom där porrkanalerna
som dom stora pojkarna snackat om.
Jaja det är ju för sent nu i alla fall.
Men tänk att man här vandrat genom livet
och hetsat upp sig på Elisabet Höglund o Åsa Bode'n.

Någon undrade hur det gick med kuvösbygget. Svar: stillestånd pga tidsbrist.
Även frågor om julgran. Svar: en liten stackare på bordet pga platsbrist,
men i nästa år blir det en större modell i kuvösen.



ps: i morgon ska jullaxen fångas.    mvh Moffen

Jag önskar..

Önskar att alla sjukhem hade så underbar personal som på detta. Jag blir varm i kroppen.



Snölandskap

Gomiddag!

Inatt har det snöat och jag vaknade imorse upp till ett glittrande snölandskap utanför mitt sovrumsfönster. Denna bilden är dock tagen klockan 11.00 för solen går inte upp förrän då och nu när klockan är 13.00 är det redan skymning.













Jag jobbar kväll ikväll och skall nu laga lite hemgjord potatismos som kommer  att serveras med stekt korv och grönsaker.

Kram på er!

En spännande tid

Nu är tjockisen i vecka 14+ och snart är det dags att skarva knapphålet på byxorna med gummiband. Förutom en ständig trötthet mår jag toppenbra.







Tillbaka i Nordnorge

Hej kompisar!

Nu har vi landat i Bardu i Nordnorge och det är åter dags för två veckors jobb. Bardu ligger strax nedanför Tromsö, tänk er toppen av Kiruna så får ni en bild av hur långt upp det är. Termometern visar 13 minusgrader och snön ligger vit på bergen. Det knastrar under fötterna när man går och det är så kallt att näsborrarna fryser ihop när man andas in, ja ni vet känslan. Vi bor på ett soldathem med tio minuters gångväg till jobbet och det är faktiskt riktigt mysigt här. Det är ett kristet soldathem och ungdomarna som bor här är ikväll på bibel-afton, så vi sitter här ensamma framför brasan med varsin kopp te, bokhyllorna är fulla av biblar och på väggen hänger Jesus.

Jobbet verkar vara roligt, jag skall vara på en demensavdeling och alla jag träffat hittills har varit jättetrevliga så detta kommer att bli bra.




Igår övernattade vi i Narvik för att resa vidare till våran slutdestination Bardu tidigt imorse. Det var svinkallt på vandrarhemmet och jag sov med kläderna på plus två täcken, ändå höll min stackars näsa på att ramla av när jag vaknade imorse.






I väntan på bussen klockan 5 imorse.



Salen där våra kristna grannar håller till. Observera talarstolen där framme, jeezez.



Här är Karin och Nina påväg hem från affären. Nina är en söt göteborgstjej som jobbar och bor på samma ställe som vi.



Efter två år i Norge förbluffas man fortfarande över de hutlösa priserna i matbutiken.









Nu är det dags för mig att be en natt-bön och sen krypa i säng.
Kramkram Lisen ♥

Lussebull-bak

Hej hej!
Den härliga julkänslan har infunnit sig, första ljuset är tänt i ljusstaken som Daniel snidade ihop i första ring och lussebullarna ligger nu i påsar i frysen. Jag gillar den här tiden på året.














RSS 2.0