* Ett ögonblick

Detta är nästan på dagen tre år sedan. Platsen var Tree House, en av alla de mysiga barer som låg nere vid strandkanten på Koh Chang i Thailand. Tree House låg ute på en brygga där gästerna satt på kuddar på trägolvet med sina drinkar ståendes på miniborden bredvid. Själva baren var uppbyggd med bambupinnar där glödlampor i alla dess färger hängde och dinglade i den ljumma kvällsbrisen. Han stod med sina vänner i en ring och pratade, han hade en orange-rutig kortärmad skjorta som stramades åt kring den muskulösa överarmen när han då och då tog upp armen och drack en klunk av ölen, han hade rakat huvud och några dagars skäggstubb. Han var solbränd och hade ett underbart vitt leende. Jag minns att jag tog tag i Josefins arm och utbrast likt matadorerna i Ferdinand: "Honom skall jag ha!"





* Presentera mig själv
* Min första kärlek
* Mina föräldrar
* Det här åt jag i dag
* Vad är kärlek?
* Min dag
* Min bästa vän
* Ett ögonblick

* Det här hade jag på mig i dag
* Mina syskon
* I min handväska
* Den här veckan
* Vad hade jag på mig i dag?
* Mina drömmar
* Min första kyss
* Mitt favoritminne
* Min favoritfödelsedag
* Detta ångrar jag
* Den här månaden
* Ett annat ögonblick
* Det här upprör mig
* Det här får mig att må bättre
* Det här får mig att gråta
* En första
* Mina rädslor
* Min favoritplats
* Det här saknar jag
* Mina ambitioner
* Ett sista ögonblick


Vårtecken

Idag tog jag med mig kameran ut för att leta efter vårtecken men det var inte mycket till liv, vintern håller fortfarande den här stan i ett stadigt grepp.










Att gunga var ju jättekul!




Besök

Hallå!
Här duggar det inte tätt med inlägg direkt. I fredags kom mamma och hälsade på oss och stannade ända tills igår då jag skjutsade henne till flyget igen. Vi har haft en skön helg tillsammans, Daniel och jag var på bio och såg Svinalängorna i söndags, en film som verkligen berörde och när ljuset i biosalongen tändes och eftertexterna började rulla satt man kvar med en känsla av tomhet och sorg. Men den är helt klart sevärd och har ett bra budskap. I lördags åkte vi ut till Lysekil där Daniels föräldrar bjöd på middag, i söndags gick vi en svänga på stan där vi åt lunch och fikade och i måndags tog jag med mamma till Öppna Förskolan. Mamma har tagit Wilma på morgnarna när hon vaknat så vi har kunnat sova lite längre, varje sovmorgon är guld värd nu när Wilma bestämt sig för att starta sina dagar vid 06.  



Mormor och Wilma i bollhavet.



Att bada är det bästa Wilma vet just nu och det är knappt hon vill stiga ur baljan. Tittar ni lite extra noga på bilden så syns hennes två små risgryn nere i underkäken.





Idag skall jag skicka in en jobbansökan och sen tänkte jag ta med lillfisen till lekparken för jag har hört de har en bebisgunga där. Kram på er! ♥

♥♥♥

Hej kära vänner!

Ville bara inleda med att jag har världens bästa och underbaraste sambo! ♥

Igår testade jag på Zumba. Ni vet den här nya träningsformen som har kommit med inslag av salsa, samba, merengue och afrikanska rytmer. Jag greppade vattenflaskan, knöt på mig gympadojjorna och intog gympasalen med stort självförtroende igår kl.18.40, att svänga lite på höfterna fixar jag utan problem tänkte jag. Men när musiken satte igång och instruktören började skaka rumpan i takt till musiken var det inte så lätt som jag hade inbillat mig. Till tonerna av indisk musik befann sig plötsligt hela salen med minst femtio kvinnor i Bollywood och svängde elegant sina höfter fram och tillbaka samtidigt som armarna och händerna gjorde svepande rörelser mot skyn. De tog trettio sekunder sen var jag helt förvirrad, som tur var hade jag ställt mig längst bak så ingen såg mig där jag stod som en flodhäst och försökte få ihop ben och armar i takt, det gick liksom inte att undgå att se att jag var den enda som var ny på det här passet. Den enda gången som jag hängde med i rörelserna var när de dundrade på med afrikanska rytmer och trummor, det hade jag testat på förut så då kände jag att självförtroendet steg igen och jag gav järnet. Det värsta var bara att precis när jag i sinnet befann mig långt ner på präriens slätter i gassande sol så skulle hela salen vända sig om och då var ju jag den som stod först i ledet, detta plötsliga moment i dansen hade jag tydligen missat och när alla vände sig om var jag den enda som stod kvar och plockade äpplen i skyn och stampade vilt med fötterna.
 Sextio minuter gick väldigt långsamt och jag är tveksam om jag vågar ge Zumba ett nytt försök.

Idag är det grått i Uddevalla och jag hade tänkt vara inne och ta tag i städningen men som tur var skickade Annelie ett sms om promenad så jag kan skjuta upp städningen ytterligare en dag.

Kram!



Fredag!

Hallå i stugorna!
Klockan 06.15 vaknade jag av att Wilma försökte kravla över mig i jakt efter fjärrkontrollen som låg på nattduksbordet, hon var klarvaken och redo att börja sin dag. Själv var jag trött som en sill och försökte amma lite för att få en chans att sova fem minuter till men det var lönlöst, hon ville leka och då kan man inte annat än lyda.

Igår bakade jag bullar, eftersom det var första gången som jag bakade själv så mjukstartade jag med "hastbullar" som inte behöver stå och jäsa utan är färdiga på 20 minuter. Resultatet blev "fastnar-i-gommen-och-svårt-att-svälja-utan-att-dricka-en-klunk" men smaken var helt ok och de hamnade i frysen just för sakens skull, jag aldrig haft mina egna hembakade bullar i frysen. Nästa gång höjer jag ribban och bakar riktiga bullar.






Fick se att jag och Wilma har likadana strumpor på oss idag, det tyckte jag var lite gulligt. Lite som kändisarna som matchar barnens kläder med sina egna. Apropå att matcha så hörde jag om en tant som gick och köpte sig en hund men efter nån dag gick hon och lämnade tillbaka den eftersom pälsen inte matchade hennes gardiner i storarummet.






Ha en skön helg och ta det lugnt på vägarna! Kram Lisen

8 månader

Hej!
Nu har vintern åter tagit grepp om Uddevalla, det som var barmark igår har över en natt förvandlats till ett tjockt vitt täcke. Jag som trodde våren var på gång? Idag blir Wilma 8 månader och det firar vi med hemgjord spaghetti och köttfärssås. Vid 16.30 idag skall vi gå och se på ett dagis här i stan och se om det kan vara något att söka till hösten, dagiset heter Skansen men jag tror det bara är barn där, höhö. Imorgon skall jag, Charlotte och Marielle åka ner till Götlaborg och se genrepet inför melodifestivalen, det skall bli roligt!


 





Eko

Hej på er!
Här ekar det tomt. Jag gick in och såg på min statistikkurva och fick se att antalet läsare är tredubblat varje måndag, haha, ni vet att jag brukar uppdatera då. Här rullar dagarna på och jag tycker det går i en väldig fart. Wilma är åtta månader på torsdag och det händer nya saker med henne varje dag. Nu har hon fått riktig kläm på kryptekniken och ålar sig inte längre fram, tyckte jag att hon tog sig fram fort förut så är det inget mot vilken fart hon har nu. Hon har lärt sig att ställa sig upp mot saker och sätta sig ner och ta sig vidare igen, hon har lärt sig att dra ut lådor och tömma allt innehåll och hon vet hur man länsar blöjhyllan på blöjor på sextio sekunder. Vi var hos barnmorskan igår och Wilma väger i dagsläget 10,2 kg och är 71,5 cm lång, stoora tjejen alltså.

Idag skall vi göra lite ärenden på stan, jag skall gå och fixa mitt gymkort så jag kan sätta igång med träningen och det skall bli riktigt skönt. På diskbänken ligger en kassler och tinar men jag har inte kommit på hur jag skall tillaga den ännu, förslag?

Kram Lisen











RSS 2.0