Hemma igen

Hej!
Oj, vad helgen gick fort! Jag återvände till Uddevalla igår helt utpumpad men samtidigt så upprymd och glad efter en fartfylld helg hos underbara Karin i Malmö. Jag har haft så roligt och verkligen njutit av varje sekund! Vi har varit på stan, ätit gott, varit ute och dansat till fyra på natten och haft långa frukostar med mycket prat. Det är härligt att ha såna vänner där allt är precis som vanligt trots att man inte setts på ett år. Jag märker dock att jag har förändrats endel sedan jag blev mamma, istället för att spana in det senaste klädmodet på stan fastnar ögonen istället på alla hypertrendiga barnvagnar som storstadsmammorna trippar runt med. Och istället för att gå loss på damavdelningarna hamnar jag automatiskt på barnavdelningen där jag går och stryker handen över de rosa bodysarna. När jag på DinSko hittar de mest fantastiska små gympadojjorna i storlek 20 svämmar mitt hjärta över av längtan och jag tar upp telefonen och ringer hem för fjärde gången den dagen. När vi sitter på ett fik börjar en bebis gråta och likt en hyena spänner jag upp öronen och stirrar ivrigt omkring för att söka efter källan och orsaken till skriket. När jag skulle välja en tidning till tåget stod jag länge och väl och ögnade igenom hyllan på Pressbyrån med de senaste nöjesnyheterna men det slutade ändå med att tidningen Föräldrar & Barn med de "Tio bästa tröstknepen" och "Så får du din bebis att sova hela natten" fick följa med mig på färden mot Uddevalla. Jaja, antar att det är sån man blir som nybliven förälder.

Jag är jätteglad att jag spontanbokade en biljett och åkte ner, vännerna ger mig så mycket energi och jag tror det är ganska viktigt för bägge parterna att komma bort från vardagstrampet ibland för att få känna saknaden och få en påminnelse på det fina man har därhemma. När mitt tåg rullade in på perrongen igår tittade jag upp mot vårat vardagsrumsfönster och när jag fick se en lång och en kort gestalt i fönstret som stod och vinkade började tårarna trilla. Väl hemma somnade Wilma på mitt bröst efter vällingen vilket hon aldrig brukar göra och jag satt kvar länge i soffan och lyssnade på hennes tunga andning och snusade henne i nacken. Sen åt vi kex och ost och somnade tätt ihop efter halva Wallanderfilmen.

Tack Karin för en underbar helg! Kram


Mot Malmö

Hallå!

Idag skall jag ta tåget ner till Malmö och hälsa på Karin som jag inte sett på ett år! Jag skall stanna hela helgen och det skall bli riktigt roligt att se henne igen och få lite egen tjejtid. Men hur jag skall klara mig utan Wilma tills på söndag har jag inte ens vågat tänka på ännu.  

Ha en skön helg! Kram på er






* Min bästa vän

Jag är så lyckligt lottad att jag har en bästa vän. Vi träffades i lekis och har sedan dess hängt ihop som Piff & Puff, Kling & Klang, Filip & Fredrik. Vi känner varandra utan och innan, med henne är inget tillgjort och inga överflödiga ord behövs för att hon skall förstå. Hon ger mig energi och kan få mig att skratta så jag får ont i magen. Idag bor hon på Gotland och vi ses sällan, ibland saknar jag henne så det nästan gör ont, jag saknar den där tryggheten hon ger. Men riktig vänskap kan vara nära trots avstånd och jag är så tacksam att hon ständigt finns där ett samtal bort.












* Presentera mig själv
* Min första kärlek
* Mina föräldrar
* Det här åt jag i dag
* Vad är kärlek?
* Min dag
* Min bästa vän
* Ett ögonblick
* Min tro
* Det här hade jag på mig i dag
* Mina syskon
* I min handväska
* Den här veckan
* Vad hade jag på mig i dag?
* Mina drömmar
* Min första kyss
* Mitt favoritminne
* Min favoritfödelsedag
* Detta ångrar jag
* Den här månaden
* Ett annat ögonblick
* Det här upprör mig
* Det här får mig att må bättre
* Det här får mig att gråta
* En första
* Mina rädslor
* Min favoritplats
* Det här saknar jag
* Mina ambitioner
* Ett sista ögonblick

Torsdag

Killen under oss håller på att renovera sin lägenhet och de borrar och spikar så man inte hör vad man tänker här hemma. Wilma hoppar en meter upp ur matstolen varje gång de borrar ett hål. Klockan 8 börjar de varje morgon och håller på hela dagen, detta skall pågå en månad..suck. Idag väntar vi på Bea och Vincent som kommer på besök, eftersom solen skiner och mätarn står på noll så blir det nog en promenad efter kaffet.



Tack för att jag får ha den här glada ungen i mitt liv ♥.


Huslig

Hej på er!

Idag har vi en jättefin vinterdag i Uddevalla, vad mycket det gör för humöret när solen kommer fram. Tänkte bara skryta lite med att jag igår lagade dillkött för första gången i mitt liv, eller ja, jag upptäckte i sista stund att dillen var slut så det fick bli persilja istället men resultatet blev faktiskt väldigt bra och nu har jag lärt mig koka kött vilket ju inte var så krångligt som jag hade trott. Och som om inte det skulle vara nog så slängde jag ihop en äppelpaj till efterrätt, jag som aldrig gjort en paj är som ni märker mäkta stolt över gårdagens insats i köket. Sådär, nu har jag skrytit färdigt men skall även ge er ett par bilder nedan, höhö.







Nu är Wilma så stor så hon kan sitta själv i baljan och att bada är roligare än nånsin.





Nu får jag avsluta detta för lillfisen har vaknat efter en ovanligt kort middagslur och jag har låtit henne vara på golvet en stund medans jag har skrivit färdigt. Hon har legat minst fem minuter nu och försökt få tag i en smula men den bara glider ur fingrarna. Jag brukar sätta på Spotify ibland och så sjunger vi och dansar runt till olika låtar, idag har Schnappi, das kleine krokodil gått på repeat. Tur det inte någon som ser en när man härjar runt och gör fula grimaser med handduken på svaj i håret.

Igår hittade Daniel en bil på Blocket så vi skall åka till Borås ikväll och titta på den. Kram!

Snopet!

Wilma har sovit dåligt två nätter i rad och har velat vara hos oss hela tiden, ikväll kände jag i hennes mun och där hade ju två små tänder spruckit igenom i underkäken! Dagens datum lägger vi på minnet, de första tänderna kom alltså när hon var 7 månader och 5 dagar gammal.



Hårfager

Idag har jag unnat mig lyxen att gå till frisören och piffat till håret. Amningen gör att jag tappar så mycket hår och tittar jag i spegeln ser jag en osmickrande liten stubb i pannluggen. Just stubben kan man inte gör så mycket åt men lite ljusa slingor trollade bort den mörka hjälmen på huvudet och gav lite mer liv i håret och de slitna topparna är nu ett minne blott. Riktigt skönt.

Före:

 




Efter:









Ps. Änglagård var bra, nu hoppas jag att det kommer ut en fyra också.

Änglagård

Denna vecka har vi haft ett Änglagårdsmaraton. Eftersom jag inte har sett någon av filmerna så såg vi ettan i måndags, tvåan i tisdags och ikväll skall vi gå och se trean.



Trevlig helg! ♥


Butterfly

Fick denna fina väggklocka av Daniel i julklapp, igår satte vi upp den och den gjorde sig perfekt där.








* Min dag

Elfte januari, tisdag. Wilma vaknar 05.30 efter att ha sovit hela natten. Jag lägger henne till bröstet och låter henne förse sig själv med mat medans jag snarkar vidare. Vaknar närmare sju med en bröstvårta lång som en spaghetti och en sprudlande glad unge som inte kan vänta med att få börja dagen. I vanliga fall brukar vi ligga kvar och mysa och busa i sängen en stund innan vi går upp men denna morgonen är blöjan fullbajjad så det är bara till att pallra sig ur den goa sängen.

Jag klär på Wilma kläder och sätter henne sen i gåstolen. Lämnar toalettdörren öppen så jag kan se och prata med henne när jag hoppar in i duschen. Jag har just börjat schamponeringen när dörren plötsligt går igen med en duns och det blir tyst utanför, jag stänger av kranen och ropar på Wilma. "Öh!", får jag till svar. Kliver ur duschen med schampoo i håret och får preja upp dörren eftersom hon blockerat den med sin gåstol. "Öh!", ropar hon samtidigt som hon hoppar upp och ner i stolen vevandes med ballongvispen i ena handen. Jag får palla upp toalettdörren med en sko och fortsätter sen min morgondusch samtidigt som jag leker Tittuten med Wilma bakom draperiet. När jag dröjer med att säga Tittut påminner hon mig med att ropa Ööh! och banka med vispen i gåstolens instrumentpanel.

Väl påklädd busar vi på täcket på golvet och sen går jag och plockar med gårdagens disk och bäddar sängen medans hon leker vidare. Just idag är ballongvispen hennes favoritleksak trots att det ligger mängder med skramlor, sjungande björnar och bitringar kring hela golvet.

Vid halv tio börjar hon gnugga sig i ögonen och det är dags för middagsluren. Jag gillar middagsluren, då äter jag frukost och sitter vid datorn med en kopp kaffe. Ibland hinner jag även sminka mig.

När hon vaknat är det dags för gröt. Jag placerar henne i tripptrappstolen i köket, haklappen åker på och jag ser att hon vet precis vad det är dags för nu, havregröt med päron/banan-smak är det bästa hon vet.

Eftersom jag planerat att åka till köpcentret denna dag börjar det bli lite knappt om tid om vi skall hinna med 11.30-bussen. Wilma hamnar på golvet igen och jag går in på toan för att sminka mig. Det tar inte lång stund innan jag får gå in i vardagsrummet och säga Ajaj! då hon är i full färd med att riva ner den stora rislampan från Ikea. Jag placerar henne i hallen där jag har uppsikt över henne och börjar måla mascara på det andra ögat, plötsligt befinner hon sig inne på toaletten där hon lyckats bestiga den höga tröskeln och skall just sträcka sig efter tvättmaskinspulvret när jag hinner hejda henne. Nu blir det placering i gåstolen igen och medans jag sminkar mig funderar jag på hur fort allt gått och att vi måste börja säkra hemmet så att det inte händer någon olycka.

Klockan börjar närma sig halv tolv och jag packar med mig kex och välling ut ifall att. Jag hör Wilma sitta och fresta i gåstolen och tittar på klockan, kanske vi får ta 12-bussen istället? Byter den andra bajsblöjan för dagen i snabb takt, låter henne leka med tandkrämstuben för att få henne att ligga stilla på rygg. Sen ner på hallgolvet för att ta på overallen vilket är det värsta hon vet, får brottas litegrann men sålänge jag sjunger "Per Olsson han hade en bonnagård, iiian iiian oooh!" går det lättare.

Iväg ner för de tre trapporna med Wilma i vagnen. Kommer på att jag glömt mobilen på skohyllan när jag kommit ner för den första och får vända och springa upp igen. Väl ute ser jag bussen stå vid rödljusena påväg att svänga intill vår hållplats, torkar svetten ur pannan, knäpper jackan och rätar till hårtofsen som står på halv sju. Skickar snabbt som blixten iväg en sms-biljett som hinner komma just som jag stiger på bussen, visar den för busschaffören som inte ens ser på den utan bara nickar. Jaja tänker jag, jag har iallafall gjort rätt för mig.

Knökar in mig bredvid en äldre dam med rullator och med basker på huvudet. Wilma är pigg och söker ögonkontakt med alla passagerare. När ingen ger henne uppmärksamhet får hon tillslut tag i damens rullator och börjar rycka i den fram och tillbaka. Lite generad lossar jag hennes stenhårda grepp och ler mot damen som ler tillbaka. När vi nästan är framme har Wilma tröttnat på tuggummipaketet som jag låtit henne prassla med och istället har nu siktet inriktats på den gamla damens gråa manchesterbyxor, med en viss tvekan och försiktighet placerar hon sin lilla hand på damens lår och börjar skrapa med naglarna över manchestertyget. Damen skiner upp och säger att detta minsann inte var någon blyg liten tjej. Sen är vi framme på Torp Köpcenter.

Nu känner jag att min skrivarglöd har tagit överhanden och tangenterna nästan ryker, en helt vanlig vardag har plötsligt blivit en lång historia och ni har säkert tröttnat för längesen. Iallafall.. Vi går på köpcentret i cirka en timme, Wilma sköter sig exemplariskt och medans jag går och handlar mat på Maxi somnar hon i vagnen. Jag hittar en bh på rean som jag köper, slänger i mig en tio-kronors-korv och sen tar jag bussen hem igen. Daniel ringer och säger att hans kompis Johan kommer på middag och jag är glad att jag köpte fläskfilè på Maxi. 

Väl hemma får Wilma mat. Jag ger henne bitar av en macka med smör på för första gången och funderar på om det är bra att äta smör, är inte det salt i? Får fråga barnmorskan på torsdag. Leker en stund på golvet och sen går jag och svabbar av badrummet med en våtservett. Jo, jag brukar faktiskt göra det när vi får oväntat besök och det skall gå snabbt, då lånar jag en av Wilmas våtservetter och torkar av den värsta dammen, det är sånt man inte skall berätta egentligen. Sätter sen igång med maten, skivad fläskfilè i svampsås och potatisklyftor. Wilma är med mig i köket sittandes i gåstolen, hon drar ut en av lådorna men när hon stänger igen så sitter bägge händerna fast emellan och underläppen börjar darra, jag bannar mig själv för att jag är ouppmärksam. Daniel och Johan kommer hem och Wilma blir glad. Vi äter inne vid matsalsbordet och vi har tillochmed servetter. Johan frågar om Daniel alltid får så fin mat och Daniel svarar ja fast det inte är sant. Imorgon blir det stekt falukorv.

Tar upp en Frödinge kladdkaka från frysen och vi dricker kaffe framför teven, Johan busar med Wilma. När Wilma somnat ser vi på Bygglov och dokumentären Drömmar om ett leende, en dokumentär som rör vid mig och som får mig att åter igen inse hur lyckligt lottade vi är. En tjej på dokumentären hade bara veckor innan sett hur sin pappa mördades framför ögonen på henne när han skulle skydda henne från att bli våldtagen av flera män, efter den händelsen hade hon slutat prata. Vi går och borstar tänderna och jag tar en ny tandborste fast den förra inte var så gammal. Jag säger till Daniel med munnen full av tandkräm att nästa gång jag klagar över något så får han säga till mig att sluta med detsamma. Pensionärer som vi blivit ligger vi och löser korsord tillsammans tills det tar stopp och vi inte kommer på någon lösning som tar oss vidare, vi pussar varandra godnatt och släcker lampan.




* Presentera mig själv
* Min första kärlek
* Mina föräldrar
* Det här åt jag i dag
* Vad är kärlek?
* Min dag
* Min bästa vän
* Ett ögonblick
* Min tro
* Det här hade jag på mig i dag
* Mina syskon
* I min handväska
* Den här veckan
* Vad hade jag på mig i dag?
* Mina drömmar
* Min första kyss
* Mitt favoritminne
* Min favoritfödelsedag
* Detta ångrar jag
* Den här månaden
* Ett annat ögonblick
* Det här upprör mig
* Det här får mig att må bättre
* Det här får mig att gråta
* En första
* Mina rädslor
* Min favoritplats
* Det här saknar jag
* Mina ambitioner
* Ett sista ögonblick


Framsteg

Igår sänkte vi spjälsängen till det nedersta hacket, det var i grevens tid.



Du är det finaste..

Vi fick en tavla av min lillebror i julklapp med texten Du är det finaste jag vet, Du är det dyraste i världen. Jag tycker så mycket om den eftersom just den låten har vi sjungit så mycket för Wilma sedan hon föddes och den sjöngs även av Charlotte på hennes dop. 

 


Vardag igen

Hej vänner!

Måndag. Daniel har varit ledig i drygt två veckor och vi har haft jättesköna dagar, men nu är vilan över och vi är tillbaka i vardagen igen vilket i och för sig är ganska skönt det också. Vi har sovit hos Daniels föräldrar sedan i torsdags och som vanligt kom vi därifrån igår alldeles utvilade som om vi varit på hälsohem, varje morgon när Wilma vaknat runt sjutiden har farmor och farfar tagit henne och vi har sovit vidare till elva! Underbart.

I fredags packade vi på oss kläder och gav oss ut för att åka pulka. Vi trodde att Wilma skulle kikna av skratt när vi satte av i full kaliber ner för backen, men hon njöt inte alls och tyckte det bara var läskigt och jobbigt. Det var bara att inse att hon var lite för liten för pulkabacken ännu och istället tog vi en lugn tur runt huset på snowracern.






Förresten, idag är det den tionde och Wilma fyller hela sju månader. Igår när vi kom ner i köket hos farmor så satt vår stora tjej helt stadigt på filten och lekte utan att få slagsida! Det har ännu inte dykt upp någon tand så vi fortsätter att vänta med spänning. Man kan ju hoppas att de en dag bara pluppar upp utan att göra det minsta ont, men tyvärr händer nog inte det så ofta.



Nu skall vi ut och göra lite ärenden på stan. Det blir till att fälla upp paraplyt och dra på regnskydd på vagnen för här är det regn idag. Ha en skön dag! Kramar Lisen

Guess what?

Wilma har sovit tre hela nätter i rad för första gången på sju månader. Jag tror det har vänt och nu njuter vi fram tills det vänder igen.


* Vad är kärlek

Kan man egentligen beskriva Kärlek, och är det Kärlek bara mellan kvinna och man?
För mig är Kärlek när den första förälskelsen består, när man växer ihop och arbetar tillsammans som en enhet. Kärlek är att vakna upp bredvid mannen som jag älskar så högt, som får mig att skratta varje dag och som jag skulle offra allt för. Kärlek är att inte vilja byta en hydda mot ett palats så länge man är tillsammans.

Kärlek är också när Wilma sträcker fram sitt kladdiga kex och vill att vi skall smaka, eller när hon tittar på oss med sina isblå ögon för att sedan brista ut i ett jollrande skratt. Då känns det som att hela hjärtat skall svämma över av Kärlek.





* Presentera mig själv
* Min första kärlek
* Mina föräldrar
* Det här åt jag i dag
* Vad är kärlek?
* Min dag
* Min bästa vän
* Ett ögonblick
* Min tro
* Det här hade jag på mig i dag
* Mina syskon
* I min handväska
* Den här veckan
* Vad hade jag på mig i dag?
* Mina drömmar
* Min första kyss
* Mitt favoritminne
* Min favoritfödelsedag
* Detta ångrar jag
* Den här månaden
* Ett annat ögonblick
* Det här upprör mig
* Det här får mig att må bättre
* Det här får mig att gråta
* En första
* Mina rädslor
* Min favoritplats
* Det här saknar jag
* Mina ambitioner
* Ett sista ögonblick

2011

Hej och god fortsättning på det nya året! Vi har varit på resande fot så det har varit dåligt med bloggande på ett tag. Vi har haft en jätteskön jul och nyår med god mat och lata dagar tillsammans med släkt och vänner. Vi har säkert gått upp fem kilo efter alla Alladinpraliner men nyårslöftet detta år blev att dessa kilon skall tränas bort på gymmet, antar att vi inte är ensamma därute med det löftet.

Wilma har firat sin första jul, under granen låg speldosor och skramlor men det roligaste av allt tyckte hon ändå var de guldfärgade kulorna i granen och de krulliga snörena på paketen.

Här kommer ett bildregn från julen 2010 och först ut en bild på Wilma iklädd tomteklänning:








Pappa trotsade stormbyarna och kom in på julaftonen och åt middag och delade ut klappar tillsammans med oss.


Mormor och Wilma.





Vi har haft mysiga dagar tillsammans med bästa vännen och hennes familj. Här ligger Ville och Wilma och busar på pappas vardagsrumsgolv och Wilma kiknar av skratt när Angelica kittlar henne, Ville tycks undra vad tusan det är med henne.


Daniel med Ville.


Min guddotter Mira med Wilma i knät.


Morfar och Wilma busar.






Fågelskådarna. Morfar visar stolt upp sina tolv rapshöns som ofta besöker hans fågelbord i jakt på mat.




Det nya året firade vi hos goda vänner i Göteborg med en utsökt trerätters middag och många skratt. Wilma vaknade tio minuter innan tolvslaget och fick vara med och se fyrverkerierna och skåla in 2011. Vi önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År!


RSS 2.0