Sagt och gjort

Tog en promenad med vagnen idag på middagen och när Wilma hade somnat slog jag mig ner på en bänk vid ån. Likt en pensionär packade jag upp min termos och min porslinskopp på bänken, lade upp tidningen snyggt i knät och satt där och sippade på mitt rykande kaffe och läste dagens nyheter ända tills lillfisen slog upp sina blåa ögon och knorrade i vagnen. På hemvägen gick jag införbi Försäkringskassan och frågade var i helskotta barnbidraget tagit vägen, fick till svar att det tar sin tid att registrera sig i Sverige igen efter att man varit registrerad i ett annat land och att hon skulle sätta en prio-etta på mitt ärende, suck för sega myndigheter.

Nu skall jag laga lite mat till min man och ikväll skall vi hem till Charlotte och gratta henne på födelsedagen.
Kramkram





Full rulle

Hej därute i cyberrymden!

Vi hade ju min lillebror på besök hela förra veckan och det har varit full fräs i dagarna sju. Vi har hunnit med en trevlig kräftskiva, röka makrill, besöka IKEA, Göksäter (lilla Ullared), Lysekil, Smögen, Orust och Ljungskile. Puhuuu.

Wilma och Rickard har busat hela morgnarna.





Mycket skratt blev det på kräftskivan!


Och snapsvisor!


Och havskräftor, krabbor och räkor..


Rickard åt krabba för första gången och kämpade länge med att få ut det gottiga.


Vi hade musiktävling med David på gitarren. Vårt lag vann stort.  


Håkan på gitarren.


Piff och Puff några snapsar senare.


Wilma var också med på kalaset.


Dagen efter rökte vi makrill.








Testade att röka räkor utan någon större framgång.


Blev hembjudna till Kristina och Bert på Orust och fick god mat och rundvandring runt deras Ellös.





Rickard på Smögen.


Denna vecka blir något lugnare, morsan här pallar inte med så många aktiviteter på en gång, hehe. Idag har Wilma och jag varit ute och gått längs med ån i solskenet, man får passa på att ta tillvara på de sista solstrålarna nu innan den kalla hösten kommer. Kände mig som en riktig cool morsa när jag svängde in på ett cafè och köpte en ta-med-kaffe och satte mig på en bänk och läste Dagens Metro. Men 25 spänn (!) för en kaffe blir inte en vana, nästa gång tänker snåljåpen ta med sig en egen termos.




Förövrigt idag har vi busat och sjungit barnvisor från en cd, idag kom det ett högt gurglande skratt och det är andra gången på en vecka nu och jag blir helt till mig varje gång och försöker kittla henne för att få höra det underbara ljudet igen men då vägrar hon.



Nu skall jag stoppa ner en rastlös tjej i bärselen och försöka skala potatis och hänga upp tvätt, man får ta till sina knep. Kram på er ♥

Besök

Wohoo! Gick in på bloggens statistikkurva som jag trodde hade sjunkit i botten men fick se att det slagits nytt läsarrekord! Tack å tack, gud va roligt det är att så många därute kikar in på min sida.

Idag kommer min lillebror på besök och skall stanna en hel vecka, det blir skoj. Enligt hans GPS skall han vara här 13.17 så jag har cirkus två och en halv timme på mig att städa upp här hemma, städningen kommer lite på efterkälken nu när man har en liten knodd som är vaken hela dagarna så när dammsugaren väl åker fram så är dammtussarna stora som kloakråttor. Kolla in denna..




Helgen kommer vi att spendera i Lysekil och åker ut idag efter att Daniel kommit hem från jobbet. Imorgonkväll skall vi ha kräftskiva i sommarstugan med lite kompisar.







Nu: Amning. Ha en skön helg alla fina läsare! Kramkram ♥

Tack

Se på fasen, det gick ju alldeles utmärkt.


EN MYSIG HELG

Go´middag!

Måndag igen. Efter att Daniel hade åkt till jobbet imorse sov Wilma och jag till halv tio vilket är rekord, vi var nog trötta efter helgens bravader. Här kommer en sammanfattning av helgen i bilder.

Daniel blev stucken av ett bi i veckan och hela vaden svullnade upp, nu står han på en pencillinkur.



Jag testade bärselen som legat i sommarstugan och den funkade utmärkt förutom att hon blev lite rastlös av att sitta och stirra in i mina tuttar hela tiden, jag funderade på om man kan vända henne så hon ser framåt men tror inte den är gjord till det, men visst finns det sådana bärselar?



Det var riktigt fint väder i lördags så vi hängde på beachen en stund, här myser Wilma och Håkan.



I lördagskväll passade farmor och farfar lillskruttan medans vi åkte ut och fiskade makrill tillsammans med Daniel och Bea. Vi hade ingen större fiskelycka och kom bara hem med 8 st och jag fick inte en enda! Men nästa helg skall ni få se, då är det min tur.





















I söndags fick farmor vara barnvakt igen när jag, Daniel, Elias och Lennart åkte ut i skogen och plockade svamp. Efter fyra timmar i skogen var jag helt slut och hade mjölksyra i benen, att gå i skogen med tre jägare är ingen lätt match! Och det är lite skillnad på skogarna på Gotland och här på västkusten, här snackar vi berg! Men vi fick ihop 60 liter gula kantareller så lite träningsvärk idag var det värt.
Kolla in rådjuret på toppen ↓











Här hade hackspetten varit och hackat ett litet hål.




Svamprensning.


Nu skall jag och Wilma hoppa ur pyjamaserna och gå ut och gå en sväng.
Kraam


Dreams

Godmorgon!

Jag och Wilma är precis färdiga med morgonbestyren och nu somnade hon. Hon badar varje morgon pågrund av såret  i rumpan och hon älskar det.

 

Igår natt hade jag en så märklig dröm. Jag drömde att jag och mamma var ute och körde på en väldigt trafikerad väg och jag var föraren. Helt plötsligt märker jag att instrumentbrädan i bilen är så hög att det bara är en pytteliten glipa att se ut igenom. Jag drabbas av panik och skriker till mamma att jag inte kan se ut på vägen men mamma pratar i telefon och verkar inte höra mig. Jag skriker ännu högre men hon är i sin egna lilla värld och märker inte alls vad som händer. Då riktar jag några slag med armbågen i sidan på henne och i samma sekund vaknar jag av att Daniel gnyr jämte mig "Aaj, vad gör du?" och tar sig för bröstkorgen. Hehe, sen somnade jag om och drömde att vi låg inne på förlossningen och jag krystade ut en liten pojke genom att bara krysta en gång. Den sista drömmen kan man ju önska var en sanndröm.

Nu vaknade lillfisen och det är dags för mat. Puss&kram

Hurtigbullar

Hallå!

Ikväll gjorde vi ett nytt försök med vår powerwalk och då gick det lite bättre. Ungefär vid samma ställe som sist sa dock Daniel att han hade skavsår igen och jag trodde vi skulle få vända om, men icke. "Det gör ont men jag härdar ut gumman, jaag häärdar ut!", sa han och lyfte sin knutna näve mot skyn som en krigare påväg ut i krig. Och vi pinade på i bra fart hela vägen och nu känner jag att vi är pågång.

Väl hemma bänkade vi oss framför Allsång på Skansen trots att vi båda är lika eniga om att Lundin är en usel allsångsledare, han sjunger fel i varje låt och så falskt så det tjuter i öronen. Nej tacka vet jag Berghagen och låter som en grinig gammal tant, det var bättre förr! Vore det inte för att kungen av Rock`n Roll gästade Skansen ikväll så skulle jag inte valt att se på det, men Jerry kan man ju inte missa.




Nu skall jag borsta tänderna och krypa ner i en nybäddad säng och mysa med mina två älsklingar. De ligger båda inne i sovrummet just nu och kollar på Rolandz på teven och jag hör Daniel skratta högt åt Robert Gustafsson som är hans favorit. Godnatt på er! Kramar Lisen ♥



Tappad glöd

Hej kära läsare!
Jag har tappat glöden vad det gäller bloggandet känner jag och är inne i en skrivartorka för tillfället, men jag skall ta och snäppa upp mig igen. Dagarna rullar på och lillfisen är redan två månader. Idag tror jag vi ska rulla ut till Lysekil när Daniel kommer hem från jobbet, vi har pratat om att plocka svamp i helgen och tänkte inviga bärselen till Wilma.    






Hon älskar sitt babygym och verkar aldrig tröttna på de dinglande mumingubbarna. 

 
Wilma fick inte mindre än TRE lammskinn i doppresent och det ena pryder nu kistan i hallen. 


I brist på fantasi visar jag här hur våra balkongblommor klarade sommaren, kvar står nu bara sex kolbitar.


Nu är det dags att hänga upp tvätten och hoppas att bebisbajset gick bort på den vita bodyn och lakanet, hehe, mycket bajja blir det. Sköt om er och ha en bra helg! Kram


Vardag

Hej!

Hehe, här var det dåligt uppdaterat! Vi har kommit hem från Gotland igen efter tre härliga veckor, jobbet har startat för Daniel efter en lång semester tillsammans och min vardag som mamma har börjat på riktigt. Sedan lillan föddes har vi bara bott i lägenheten ett par dagar, resten av tiden har vi spenderat i sommarstugan i Norrkila och sedan i kappsäck på Gotland så det känns ganska skönt att komma hem och packa upp och komma in i rutinerna på hemmaplan.

Våran lilla tjej har nu blivit döpt i kapellet på Hallshuk och hon heter nu officiellt Wilma Anna Augustin. Dopet blev lyckat och det var roligt att ha Daniels familj och släkt nere på ön några dagar.

Mormor och Wilma


Gammelfarmor med Wilma


Min Farfar


Angelica och Mira på berget på Hall. Angelica och Olle fick en liten
kille samma dag som vi åkte hem från Gotland.



Stolta föräldrar


Faddrarna Rickard och Håkan till vänster.


Charlotte till vänster sjöng två jättefina sånger.


Daniel och farmor.


Rickard grillar lamm.














Presentöppning.





Dagen efter att vi kom hem från Gotland upptäckte vi en ny jädrans varböld i rumpan på Wilma så det har varit en ny vända på sjukhuset med operation och övernattning i två dagar, stackars lilla stumpan vilken otur hon har haft. Men nu mår hon bra och jag förstår inte hur man kan vara så glad när man är helt uppskuren i rumpan.

Efter att ha frossat i godsaker i två månader bestämde jag och Daniel att vi igår skulle starta vårat nya hälsosamma liv som innebär att vi varje kväll skall gå en snabb promenad på en timme med vagnen. Vi rotade fram våra träningskläder och innan vi gav oss av gick Daniel catwalk i hallen och visade stolt upp sina oanvändna gympadojjor från Ecco som han påstod var perfekta för just denna typ av träning. Powerwalken började riktigt bra men när vi nådde rödljusen hundra meter hemifrån fick Daniel skavsår i sina nya Eccos, det hela slutade med att vi vände och gick hem och gjorde pannkakor. Dock utan grädde.

Nu har Wilma somnat och sover kanske en kvart om jag har tur så jag skall kasta mig i duschen fort som attan. Man tror att man skall hinna göra så mycket nu när man går hemma men där hade jag fel, när hon är vaken kräver hon all tid och sova gör hon bara en kvart åt gången på dagarna. Så rensa garderoben, stryka, dammsuga, noppa ögonbrynen och tvätta får man ta i små omgångar, men jag klagar inte för jag fullkomligt älskar mammalivet.

Kram på er!

RSS 2.0