Hjemlengsel

Idag har varit en förjävlig dag på jobbet och jag slocknade som en sten på soffan när jag kom hem. Men nu går det att räkna ner dagarna till hemfärd på en hand.


Haugesund på kvällen.





På krigsstigen

Sju imorse började snickrarna hamra och borra i väggen i lägenheten bredvid och min efterlängtade sovmorgon var förstörd. Snickare borde inte få börja sin arbetsdag förrän kl 9 när de gör arbeten i lägenhetshus. Kan nån ringa nån som kan få nån att ändra på detta nonsens så jag kan få mig en sovmorgon?



TÄNKTE GÖRA KARIN GLAD







A magic moment

Ni blötmagar som sitter och äter samtidigt som ni läser detta får lägga ifrån er maten en stund. Idag hände något jag inte trodde var möjligt så tidigt in i graviditeten. Jag hade inte varit inne på gravid-sidan på internet på flera veckor så jag gick in och kikade där idag och kunde läsa:

Vecka 22.
Dina bröst kan eventuellt läcka råmjölk, ditt barns första kost
.

I stor förundran tittade jag ner på brösten och tänkte "det kan väl aldrig vara möjligt??". Men min nyfikenhet och fascination drog mig in på toaletten där jag började klämma och pressa lite och kan ni tänka er, ut rann en genomskinlig vätska. Jag sprang med tårfyllda ögon in i vardagsrummet där Karin satt vid sin dator, jag langade fram tutten och började pumpa samtidigt som jag ropade "Seee Karin!". Vi tittade på varandra och även Karin fick en tår i ögat, kanske var det den motbjudande synen som orsakade Karins tårar eller så var det min överväldigande glädje över att jag faktiskt snart skall bli mamma som smittade av sig. Varje litet nytt tecken känns som en gåva och den lilla mjölkskvätten idag var för mig ett ögonblick att minnas. A magic moment.



Pladask

Hallå!

Imorse när klockan ringde ösregnade det ute vilket gjorde att vår snöbelagda gångväg till jobbet förvandlades till en isbana. Helt plötsligt mitt inne i en diskussion när vi passerade den största vattenpölen på hela vägen försvann mina fötter under mig, i fallet hann jag i slow-motion uppfatta två strålkastare som kom emot mig och sen en tvärnit innan jag landade med en plums i den två decimeter djupa pölen. Efter ett par simtag lyckades jag på egen maskin (eftersom Karin höll på att kissa ner sig av skratt) komma upp på alla fyra och möttes då av ett stort dubbdäck framför näsan. Våt som en trasa och något skakig tog jag mig upp på benen och vinkade lätt åt chauffören med mina våtdränkta vantar för att visa att jag inte hade brutit någon lårbenshals, drunknat eller blivit överkörd av hans sylvassa dubbdäck. Till min förfäran visade det sig att han satt där bakom ratten och skrattade lika gott som min såkallade vän, vad finns det för folk nuförtiden! Men cool som man är hängde jag med i skrattet, lekte att det inte gjorde ett dugg ont i den högra höften och försäkrade att jag bara blev aaaningens våt trots att vattnet trängt ända in till bh:n. 

Minuten innan fallet.



Efteråt fortsatte vi vår 20 minuter långa väg till jobbet, Karin knatade på i rask takt och jag kom flåsande efter dränkt som en katt och med ett lätt haltande högerben. Karin missade genvägen som jag hade hittat och när jag försökte ropa till henne att vi skulle svänga till höger kom det precis en buss och regnet gjorde att min röst dog bort i vinden så vi fick traska en omväg. Vilken skitmorgon.




Krasch boom bang! Kolla in den backspegeln, idag har jag fått skriva en skadeanmälan och lämnat in på chefens skrivbord. Pinsamt.




Dagen började inget vidare men resten av onsdagen har flutit på bra, vi börjar hitta i stan nu och har kommit in i rutinerna på jobbet. Idag är det exakt en vecka kvar, det firar vi med äggmackor med kaviar på och resten av godiset från igår.

Nu blir det teve och sen bingen. Godnatt! Kramkram

Att bita sig i tungan

Igår jobbade jag tillsammans med en kollega som är ordentligt överviktig. När vi var påväg till en patient höll min kollega på att trilla på rumpan i den isiga backen och jag utbrister glatt

– Tur att du landar mjukt!
Inget svar.
– I snön!
Tystnad..

Fan också. Jag MENADE ju i snön.



Kallt i Haugesund

Hej där!

Har idag köpt upp mig på ett underställ i ull på rean, det är så isande kallt både utomhus och inne i lägenheten så det kommer att komma väl till pass. Ikväll sitter vi i soffan iklädda mjukisdressar och våra nyinköpta underställ, vi har varsin fleecefilt och jag har dessutom på mig mina ulltofflor från svärmor och svärfar men trots det och en hel påse tända värmeljus sitter vi och huttrar. Vi hoppas att tjejen som lånat ut lägenheten kommer och fixar värmen snart som hon lovade oss första veckan.
 
Sicken sexbomb.







På menyn ikväll stod det lasagnette med grönsallad.








Ikväll blir det tevetittande och...



..godis.


Jobb, jobb, jobb




Hej Sverige!

Shit va tjock jag känner mig och jag är bara halvvägs, hur skall detta gå? Jobbet har börjat för fullt och jag har haft min första dag ensam, det gick bra trots några felkörningar. Nja och så råkade jag köra in i en buske och krascha den vänstra backspegeln men det är sånt de får räkna med, hehe. 

Vi träffade på ett psyko en kväll när jag och en sjuksköterska var ute och körde, han sprang rakt ut i vägen framför bilen så jag fick tvärstanna och missade honom med ett par decimeter. Sen slog han i motorhuven och pekade finger. Vi låste dörrarna och jag lade i panik i backen. Fem minuter tidigare hade den här snubben slagit en av våra medarbetare så hon fick näsblod när hon vevade ner rutan och frågade om han behövde hjälp med något. Fy, då var jag lite skakig. Efter att vi ringt polisen spärrades han inom lås och bom.

Händelserna stoppar inte där, när jag var och handlade på ICA igår ramlade en dam ihop vid fruktdisken. Jag och en manlig personal hjälpte henne upp på en läskback och så fick hon ett glas vatten och efter en stund kände hon sig bättre, antagligen fick hon ett blodtrycksfall.

Hoppas denna kväll inte bjuder på några överraskningar för det orkar jag inte, det är slitit nog. Men i det stora hela så trivs jag bra på jobbet och alla är jättetrevliga. Kan dock inte sticka under stol med hur trött jag är på detta flängande och att kastas in i jobbet med ett sånt stort ansvar vilandes på ens axlar. Skönt att jag snart kan lämna Norge för gott.

Kram på er

På plats

Hej därhemma!

Första dagen på jobbet är avklarad och vi har fått flytta in i vår nya lägenhet som var riktigt riktigt mysig! Dagen på jobbet gick bra men gud va tufft detta kommer att bli. Vi har närmare tvåhundra brukare (patienter) vilket innebär att vi måste besöka nya patienter varje dag. Att hitta vägen kommer bli ett stort problem även om vi har GPS, schemat är så späckat att de mest erfarna sjuksköterskorna ligger på två hjul i kurvorna för att hinna till alla i tid, hur i hela världen skall vi hinna detta? Jaja, vi kan inte göra mer än vårt bästa och hoppas att patienterna har överseende med att de inte får sin morgonmedicin förrän på middagen, eller framåt kvällningen.


































Första måltiden i lyan blev spaghetti och köttfärssås som har blivit vår standardrätt. Numera går jag och Karin runt som ett gammalt gift par i affären och plockar ner alla matvaror i korgen utan att behöva säga ett ord, vi vet vilken sorts ost vi skall ha, hur många liter mjölk, vilket sorts musli, vilket bröd, vilken frukt och hur många potatisar som skall inhandlas. Det enda frågetecknet idag var om vi skulle ha remouladsåsen på tub till fiskpinnarna eller inte.

Nej nu blir det sängen för oss, är ju en dag imorgon också.
Godnatt och sov gott! ♥


Tull

Samma sak vareviga gång. Bussen till Oslo är alltid proppfull och man får alltid sitta och trängas med någon annan hela den tre timmar långa resan. När bägge två som bäst laddat upp med sin dator, Mp3, sladdar, frukt, vattenflaska och stora handbagage så kommer man till riksgränsen och då skall hela bussen genomsökas av hundar och tullpersonalen skall fråga ut var och en vart man är påväg nånstans. Sen får man gå ur bussen och lasta ur sitt stora bagage och stå och frysa i en kvart för att sedan få tillåtelse att gå in och sätta sig igen.

Idag blev min granne som utgav sig vara en spanjor utan pass gripen och fick inte följa med till Oslo, självklart var det jag som fick platsen bredvid en gangster halva resan. Jag var lite orolig en stund då jag hade packat ner två genomskiliga plastpåsar med tvättmedel och salt som kunde se ganska suspekt ut, men som tur reagerade inte hundarna på det och jag slapp skaka galler tillsammans med spanjoren inatt.



Semestern är slut




Då var väskan packad och biljetterna bokade men tyvär går resan inte mot vamare breddgrader denna gång. Mitt bemanningsföretag ringde igårkväll och sa att de hade jobb på gång och att flyget gick idag. Så det var bara att riva fram min trogne vän rullväskan och börja packa för ytterligare ett två veckorsuppdrag i Haugesund. Sitter just nu på bussen påväg till flygplatsen där Karin väntar på mig. Vi var i Haugesund i höstas så vi känner till staden men denna gång blir det en ny hemtjänst, tro det eller ej så har vi blivit lovade GPS denna gång så vi slipper sitta panikslagna och vända och vrida på en dåligt uppkopierad karta.

Inatt kommer vi att kvarta på ett hotell inne centrum för att imorgon efter jobbet flytta in i en gemensam lägenhet med 20 minuters gåavstånd till jobbet.

Igår hittade jag äntligen ett par fodrade stövlar som kommer hållla mig varm om fötterna i snöslasket. Jag laddar upp dom så mamma kan se att de verkligen är varma för det har hänt några gånger att jag kommit hem med skor som jag tyckt varit varma (läs snygga) och hon har förtvivlat utbrustit: "Men lilla barn dessa är ju jättekalla!". Och så har det ju också visat sig att de läckte in vatten efter tredje gången och jag har varit tvungen att stoppa plastpåsar i sockorna. Men vuxen och förståndig som jag gått och blivit sätter jag nu hellre på mig ett par varma rejäla skor än ett par kalla och snygga. Denna gång tyckte jag dock att jag lyckades få dom både snygga och varma. Kolla in sulan morsan, rejäl va!?








Mudd skall det va

Har nu införskaffat mina första mammabyxor vilket jag har bävat inför, men de var ju mycket skönare än jag föreställt mig med den enorma mudden upp över magen. Du kanske skall pröva pappa?






Gott nytt år

Har under 2009 varit på 2 bröllop 2 förlovningar 2 50årsdagar
o en nyårsfest och alla gångerna spik nykter.
Detta måste jag ändra på under detta år,
annars försrör det min imitch.
Så tänkte jag gå ner några kilo i vikt,har märkt att jag
krystar som en förstföderska när jag ska knyta skorna.
Detta är inget nyårslöfte utan en målsättning.

I övrigt är nu julmaten uppäten, ja tog dom sista
sillbitarna i häromdan, fann även en flaska
julmust vilken jag blandade med en skvätt
fulrom som en liten avskedsgåva till mina extra kilon.


                      God fortsättning på 2010 
                                                            Göran
                                                          


Vår bebis

Då var vi hemma, allt såg fint ut och bebisen hade alla fingrar och tår på de rätta platserna! Känslan att se barnet för första gången var obeskrivlig och jag fick minsann torka några tårar som började rinna när barnmorskan sa att allt såg fint ut. Detta firar vi med räkor ikväll.







Ultraljud

Imorgon går vi in i vecka 21 (halvtid!) och idag är det dags för ultraljud. Magen växer så det knakar men konstigt nog har jag bara gått upp 1 kg sen sista barnmorskebesöket för sju veckor sedan, hoppas det är normalt. Jag får helt enkelt vräka i mig ÄNNU mera mat, att vara gravid är underbart! För två veckor sedan kände jag första sparken. De sista dagarna har den rumlat runt riktigt ordentligt och det är en riktigt härlig känsla att förstå att det verkligen är ett liv därinne nu. Daniel har bara lyckats känna en spark änsålänge, så fort jag skriker "Nu,nu,nu" och han lägger handen på magen så händer det ingenting, bebisen tvärvägrar.  

Nu hoppas vi att allt står bra till därinne, tänk om det skulle vara två stycken, gulp!







Mer Thailand















































Ringmärkt

På nyårsafton förlovade vi oss på samma ställe som vi träffades för första gången.














Hemma i kylan igen

Hej på er!

Nu har vi kommit hem till iskalla Sverige igen, att gå från 35-gradig tropisk värme i Thailand till minus 12härhemma var en smärre chock, men jag måste säga att det är skönt att komma hem ändå. Den första limpmackan med ost och ett kallt glas mjölk när vi kom till Sverige var det godaste jag nånsin ätit.

Vi har haft två riktigt sköna och avkopplande veckor på Koh Chang och Koh Samet, dagarna har vi spenderat i solstolen eller i vattnet och på kvällarna har vi mysat på någon restaurang på stranden. Jag tror vi har sovit tio timmar varje natt så nu är vi utvilade och känner oss redo att möta denna vargavinter.







































































































Jag har fler bilder att bjuda på men måste först lyckas gräva fram mitt USB-minne som jag tappat bort.

Idag är det en "ta-tag-dag" och jag har en lång lista över måsten som jag skall bocka av under dagen. Ja det är väl bara att sätta igång!

Kram kram Lisen


RSS 2.0