Påväg

Här sitter vi nu, lilla familjen, i bilen påväg mot Oskarshamn och vandrarhemmet Tuppen. Daniel kör och jag sitter bak. Wilma har fått välling som jag blandat till rätt temperatur med hjälp av varmt vatten från en termos och vattenflaska med kallt vatten. Vi har sjungit igenom alla vaggvisor vi kommit på flera gånger om och nu sover vår lilla prinsessa. Vi har haft ett stopp där köpt frukost, kissat och rätat på benen. Enligt gpsen skall vi vara framme 22.15 i Oskarshamn. Den snälla farbrorn på vandrarhemmet har lovat att vi får ha vårt rum tills båten går imorgon på kvällen så vi slipper gå och dra på stan. Är det jul får man vara extra snäll. 

Vi har pratat om vad vi skulle göra om vi vann 140 miljarder. Daniel skall köpa ferrarisar i regnbågens alla färger och lyxvillor på Rivieran, jag skall köpa malariatabletter och mjölkersättning till barnen i Afrika. Vi har nog råd med allt om det skulle inträffa.

Trafikkaos

Halloj!

Måndagskvällen i kyrkan med Charlotte Perrelli var jättebra, gången upp till kyrkan var upplyst med marshaller, kvällen var gnistrande kall och stjärnklar. Tillsammans med den lokala gospel- och barnkören sjöng hon julsånger för oss i 1,5 timme medans vi satt och drack glögg och åt pepparkakor i bänkraden. Kan sammanfatta det hela med ett ord, magiskt.

Ja som ni vet är vädergudarna inte riktigt på våran sida, imorgon lovar de storm över stora delar av Sverige och varnar för att ge sig ut på vägarna. Vi har därför diskuterat och diskuterat hur vi skall göra med hemresan och insett att enda möjligheten vi har att komma till Gotland i jul är att åka idag då vädret är ok. Dock är båten full idag så mamma har bokat boende till oss i Oskarshamn över natten, ja sicket bök. Nu hoppas vi att allt går vägen och att vi kan komma hem och fira en fröjdefull jul.

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR! Kramar Lisen



Hoo Hoo

Dan före dan, före dan, före dan, före dan, före dopparedan. På torsdag åker vi hem till Gotland och firar julen, jag är lite orolig för vädret och väglaget just nu eftersom det bara snöar och snöar men får hoppas det ser bättre ut i veckan. Helgen har varit lugn, vi har varit ute vid svärföräldrarna och ätit gott och haft julklappsutbyte. Idag skall jag och Wilma på Öppna Förskolan om vi kommer ut med barnvagnen i all snö och ikväll skall jag tillsammans med Charlotte åka och se Charlotte Perrelli sjunga i en kyrka nära Smögen. Kommer bli riktigt mysigt.

Kram!


My fast list

Presentera mig själv :  har Lisen gjort
Min först kärlek :  Min fröken i trejde klass
Mina föräldrar : är äldre än jag
Det här åt jag idag : sill o brännvin
Vad är kärlek : förklara det den som kan
Min dag : Vill jag inte tråka ut någn med
Min bästa vän : hunden
Ett ögonblick : på ett sådant startar inte min dator upp
Min tro : obefintlig
Det här hade jag på mig idag: sista skriket som vanligt fast idol Jay har fler hål i jeansen
Mina drömmar : blev misslyckade sist när jag skulle baka dom
Min första kyss : gjorde ont som fan, hade en lös framtand
Mitt favoritminne : när ungarna såg dagens ljus
Min favoritfödelsedag : alla eller ingen
Detta ångrar jag : att jag satte mig här o började skriva den här skiten
Den här månaden : har jag skottat snö
Det här upprör mig : Klimatet. Att det regnar så att vägar o broar flyter bort över allt utom i Vattenfalls vattenmagasin, konstigt?
Det här får mig att må bättre : en kaffehalva
Det här får mig att gråta :  när jag ser spårlöst, o när jag hackar lök
En första : vad menas??????
Mina rädslor : att kronofogden ska knacka på dörren
Min favoritplats : på en sten med skogen bakom o horisonten framför
Det saknar jag : barmark så jag kan stjäla en gran spårlöst
Mina ambitioner : att ha fötterna nere o huvudet uppe
Ett sista ögonblick : då vill jag hälsa alla
EN GOD JUL O ETT GOTT NYTT ÅR.             
                                                               Göran


Bing Crosby

Hej på er!
Sitter och lyssnar på Bing Crosbys White Christmas för att få lite julstämning, tänk att det är julafton redan nästa fredag. Är ni klara med julbestyren? Jag har köpt hem ingredienser till knäck, kola och lussekatter men inte fasen kommer jag igång med någon bakning, hela tiden hittar jag på något annat. Men till jul skall det det bli gjort.

I helgen som gick hade vi lilla sötnosen Anton på besök, man har glömt att Wilma varit så plutteliten. Spana in nävarna på Wilma i jämförelse med Antons, dom kan ju knocka vem som helst till marken! Hehe.





Wilma kämpar på med krypningen, hon kommer upp på knäna men sen vet hon inte hur hon skall ta sig framåt så då lägger hon sig ner och ålar sig istället.





Nu skall jag ge busen lite käk och sen skall vi till Helena i mammagruppen på fika.
Stor kram!

* Det här åt jag idag

09.30. En dubbelmacka med ost och kaviar. Mellanfil med cornflakes. Juice.
13.30. Kaffe. En lussekatt med saffran och två rån med Creme Bonjour gräslök.
17.00. Kotletter och till det potatisgratäng som blev över efter helgen och en grönmögelostsås.

Inte ok.







* Presentera mig själv
* Min första kärlek
* Mina föräldrar
* Det här åt jag i dag
* Vad är kärlek?
* Min dag
* Min bästa vän
* Ett ögonblick
* Min tro
* Det här hade jag på mig i dag
* Mina syskon
* I min handväska
* Den här veckan
* Vad hade jag på mig i dag?
* Mina drömmar
* Min första kyss
* Mitt favoritminne
* Min favoritfödelsedag
* Detta ångrar jag
* Den här månaden
* Ett annat ögonblick
* Det här upprör mig
* Det här får mig att må bättre
* Det här får mig att gråta
* En första
* Mina rädslor
* Min favoritplats
* Det här saknar jag
* Mina ambitioner
* Ett sista ögonblick


6 månader



Idag är Wilma ett halvår. Vad hände? Igår när hon låg och ålade kom hon upp på knäna två gånger så jag tror kanske hon kryper till jul. Hon kan inte sitta själv ännu utan att få slagsida till vänster men med lite träning kanske hon snart hittar balansen. Igår när vi gick och la oss kastade jag ett sista öga mot spjälsängen innan jag släckte lampan och möttes då av den här synen. Haha! Schysst sovställning.



Ikväll är vi bjudna till Charlotte och Staffan på älgstek och så blir det Idolfinalen efter det. Jag har svårt att se vinnaren i år till skillnad mot andra år då jag tyckt att valet varit självklart, Jay har rösten men efter att jag såg honom i nyhetsmorgon igår så tappade han lite respekt från min sida för han var så stöddig. Jaja, spännande blir det i vilket fall.

Ha en skön helg nu! Passar på att tacka Wilmas farmor för att hon ständigt ställer upp med barnpassning med så kort varsel. Kram o puss



* MINA FÖRÄLDRAR

Mina föräldrar är som dag och natt, totalt olika på alla plan. Mamma är som en duracellkanin och har alltid haft tusen järn i elden, hon hinner knappt avsluta ett projekt förrän hon har något nytt på gång. Hon kommer med nya ideèr hela tiden och är kreativ som få. Hon brinner för sömnad och inredning och har alltid ett nytt påbörjat projekt i syrummet och det kan vara allt från ett lapptäcke till en balklänning. Mamma älskar att prova nya saker och kastar sig in i nya utmaningar hela tiden. I somras tillexempel tog hon grönt kort i golf fast hon har noll bollsinne. 



Pappa är som sagt precis raka motsatsen mot den här duracellkaninen, han är mer som en eremit och blir svettig bara av att åka in till Visby. Han gillar lugnt tempo och skall det göras något skall det helst planeras en bra bra bit i förväg. Han kan utan problem bo i sin lilla spartanska fiskebod på tio kvm flera veckor i sträck och bara fiska och gå strandpromenader med hunden utan att bli rastlös. Kreativiteten har de dock gemensamt men när pappa påbörjar ett byggprojekt så avslutar han det alltid innan han börjar på ett nytt.



Mina föräldrar är underbara och jag vet att de alltid finns bara ett samtal ifrån och ställer alltid upp. När jag blickar tillbaka på min uppväxt ser jag bara glada och roliga upptåg och trygga, mysiga stunder. Trots att mamma och pappa gick isär när jag var tolv och min lillebror elva så kan jag inte minnas den tiden som särskilt jobbig, jag har haft turen att ha föräldrar som skiljdes som kompisar och som fortsatte umgås som goda vänner, än idag firar vi våra födelsedagar och jular tillsammans.

* Presentera mig själv
* Min första kärlek
* Mina föräldrar
* Det här åt jag i dag
* Vad är kärlek?
* Min dag
* Min bästa vän
* Ett ögonblick
* Min tro
* Det här hade jag på mig i dag
* Mina syskon
* I min handväska
* Den här veckan
* Vad hade jag på mig i dag?
* Mina drömmar
* Min första kyss
* Mitt favoritminne
* Min favoritfödelsedag
* Detta ångrar jag
* Den här månaden
* Ett annat ögonblick
* Det här upprör mig
* Det här får mig att må bättre
* Det här får mig att gråta
* En första
* Mina rädslor
* Min favoritplats
* Det här saknar jag
* Mina ambitioner
* Ett sista ögonblick


Besök

Hej på er!
Förra veckan var det fullt hus på Strömstadsvägen då vi hade mamma, Rickard och Nadia på besök, det var mysigt att ha dom här. Wilma fick en gåstol av mamma i tidig julklapp och den är toppen, nu vet jag var jag har henne och hon kan trippa runt i lägenheten hur mycket hon vill. Men det gäller att ha ögonen på henne ändå för nu är det ännu lättare att hitta på bus eftersom hon kommit upp i en högre höjd. Igår rev hon ur hela pappersinsamlingen när jag lagade mat och när jag hade plockat ur diskmaskinen var hon framme snabbare än blixten och rev ur hela den undre korgen.









Mormor och Wilma





Morbror och Wilma





Nadia och Wilma






Snön ligger vit här i Uddevalla och igår var det en jättefin vinterdag, jag tog med mig en termos kaffe och gav mig ut på jakt efter en bänk men alla var översnöade. 





Det är tydligen "ute" med vanlig traditionell adventsljusstake med fyra ljus har jag hört, nu skall det vara fyra blockljus ståendes på en bricka med stora siffror på. Jag har svårt att förlika mig med detta och väljer att vara omodern i år, hittade nämligen denna söta ljusstake med små tomtenissar som nu pryder vårat bord.



Igår kom det hem ett paket adresserat till Wilma och i det låg en minitandborste och en minitandkräm från folktandvården. Nu ser vi framemot första tanden så vi kan få borsta det lilla risgrynet.


Kram!

RSS 2.0