Gåta


Vad heter grisens id-kort?



Uddevalla-bo

Hej på er!

Sitter på tåget Uddevalla-Stockholm och ser att det är mer än en vecka sedan jag var här inne och skrev sist, tiden springer så himla fort att man knappt hänger med. Som tur är har pappa blivit riktigt flitig på att skriva inlägg och håller vår blogg levande när jag är busy, hans nya modem verkar fungera bra därnere i källaren.

Jag brukar ofta slänga in ett och annat engelskt uttryck i mina texter som här ovan ordet "busy", och det är så roligt när pappsen också vill vara cool och göra detsamma i sina texter, se föregående inlägg "för att få den rätta lucken".

I brist på annat här på tåget har jag nedan gjort en bild på pappa i vegamössa och pipa i hans framtida pensionärskuvös. Yeah, inte visste jag att jag var en sådan hejare på Paint.






Jag och Daniel har nu varit Uddevalla-bor i en vecka och allt känns riktigt roligt och spännande. Lägenheten är verkligen mysig och känslan av att komma hem när man stiger över tröskeln har redan hunnit infinna sig och jag är säker på att detta kommer att bli toppen. Den senaste veckan har gått åt till att packa upp alla saker i lägenheten, kolla in staden och inhandla diverse saker på Ullared och IKEA. Jag har äntligen kasserat mina gamla inomhus-fotbollsskor med hålig sula och köpt upp mig på ett par nya träningsdojjor med.....trumvirvel.....stötdämpare! Så i torsdags följde jag med Daniels syster till Friskis & Svettis och deltog i ett medelgympapass. Det var min första träning på två år och efter 15 minuters hoppande till schlagerdängor sprängde mjölksyran i både armar och ben och jag insåg tragiskt nog att jag flåsade och svettades mer än karln på 55+. Men på något vis lyckades jag ändå ta mig igenom hela passet och nu är tiden inne för mig att säga adjö till soffpotatislivet och sätta igång med träningen på allvar.

Idag sitter jag på tåget upp till Stockholm för att hälsa på mamma. Hon fick sin sista behandling för ett par veckor sedan och idag skall hon få tillbaka svaren på röntgen och jag skall följa med henne till doktorn klockan 10. Jag hoppas hoppas hoppas att all skit i hennes kropp är borta nu så hon kan få börja sitt nya friska liv och slippa fler sjukhusbesök. Om allt går enligt planerna skall jag se till att ordna en sjuhelsikes fest med alla nära och kära, oj va skoj det hade varit.

Jag har inga bilder att bjuda på idag men lovar er några under veckan som kommer.

Ha en fin måndag! Kram Lisen


Nära ögat

Har i tankarna att bygga en pensjonärskuvös på baksidan.
Där ska jag sitta som glad pensjonär och laga fisknät,
med vegamössa på skallen.
Ska även börja röka pipa igen för att
idyllen ska få den rätta lucken.

Trots stigande ålder o dåligt hjärta tänkte jag testa
om Petter Nicklas ännu funkade, tja det gick
bra så länge ja höll takten efter kyrkklockan,
sen kom ju den där förbannade glassbilen.
Där var det nära att jag fick byta bostad
till en etta med lock o jordvärme.


Med hopp om att HemGlass snart går i KK tackar jag för denna gång
                                        Göran

Ut med det gamla




Minns ni att jag berättade att jag en gång sålde min bil för att ha råd till ett par jeans? Här har ni dom, mina älskade Fornarina-byxor som numera är så slitna att de inte längre går att lappa. Med en tår trillandes nerför kinden har jag idag tagit det tunga beslutet att kasta dom i den svarta sopsäcken.



Idag befinner jag mig i Göteborg i min lägenhet och packar ner alla saker och storstädar för att med varm hand lämna över nycklarna imorgon. På fredag går det stora flyttlasset till Uddevalla och jag blir sambo! Jag hoppas min käre far skyndar på trocklingen så jag kan få mitt förkläde med tillhörande huckla innan jul och få sätta igång med husmorssysslorna så snart som möjligt.
 Jag minns att jag för många månader sedan lovade både hemgjord lingonsylt och rabarberpaj när jag en gång blev vuxen och jag förmodar att den tiden är inne nu (svälj). Nu är det dags att passera ballerinakex-hyllan i affären och istället fylla korgen med mjöl och jäst! Men i ärlighetens namn ser jag med spänning framemot detta stora ansvar, inte bara att servera våra gäster hembakta bullar utan även se till att Daniel får sig en ätbar matlåda varje dag som han stolt kan visa upp för sina kollegor på jobbet och säga "Det här gubbar, det har min tjej gjort". Det blir en prövning och kanske slutar det med att ni ändå får äta torra ballerinalkex till kaffet och att Daniel får sitta i en egen barack på jobbet och äta sin matlåda i rädsla att gubbarna skall peka på hans låda och hånskratta. Men jag skall minsann kavla upp ärmarna och ge allt för att Skanskagubbarna innan årets slut dreglar över min sambos matlåda på lunchrasterna om jag så måste gå den där jäkla kvällskursen i matlagning.

Nej här kan jag inte sitta och babbla, nu skall jag tillaga Mamma Scans köttbullar och snabbmakaroner utan en endaste grönsak, det är ju inte förrän på fredag jag tar det stora klivet in i vuxenlivet.

Kramar på er!


Vojne Vojne

Här går vägen till Uddevalla, så går en sång jag hört nån gång.
Jag som inte trodde Uddevalla fanns på riktigt,
att det bara fanns i visornas o sagornas värld liksom
Grönköping o Portogallien.
Ja tänk att min lilla tös ska bli husmor i denna stad.
Som en julklapp har jag börjat brodera på ett förkläde
typ Farmor Anka.
Hinner jag ska jag även trockla ihop en städrock
o kanske slänga med ett huckle.

                        Lycka till  önskar pappa

           

Skulle bara meddela att...

...DÄR passerade jag gränsen till Sverige. 




Mission completed

Go`kväll!

Sitter åter bänkad i parken (trumslag) tillsammans med min lilla dator, internetet är tillbaka! Dock är det bara en tidsfråga innan himlen öppnar sig och släpper ner ytterligare en skur så jag får rappa på skrivandet.

Jobbar sista passet ikväll (segerdans!) och på måndag är jag åter tillbaka i Sverige och hemma hos Daniel. För er som missat blir vi sambos i Uddevalla från och med nästa vecka och jag längtar! Nu är turnè och kappsäckslivet äntligen över och det återstår "bara" att skaffa mig ett jobb i Sverige. Uppmaning! Om det är nån från Uddevalla sjukhus eller kommun som läser detta så har ni här en sjuhelsikes duktig sjuksköterska, hör av er!

Här nedan kommer tre bilder från förra veckan då solen lyste från klarblå himmel. Asj, nu kom det ett stänk på mitt tangentbord så jag får packa ihop mina pinaler innan det exploderar här.
Kram på er! Lisen

I parken.
 

Frukost på balkongen.



Waffles.

No connection

Hello Sweden!

Jag veet jag veet, men mitt internet kastade in handduken før en vecka sedan så jag har inte kunnat varken kolla mailen eller skriva blogg førrän nu. Fick dock se att bloggarkungen har fått tummen ur rumpu och skrivit några rader om sin sommar, way to go daddy! Kan se framfør mig hur du står i ett hørn på Østercentrum med genomsvettig skjorta och hunden i ett koppel i väntan på att Suttan har handlat färdigt. Av någon anledning skall pappa alltid ta med sig hunden in till Visby när vi skall handla och så skyller han på stackars Zingo när han inte vill gå med in på Vero Moda eller Cubus. "Naj jag kan int bind han här naj, jag vienta utfør". Och märkligt nog blir han ALLTID akut kissnødig efter bara några minuter på stan, inte hunden alltså utan pappa. Antingen är det nerverna, prostatan eller bara ren och skär bortförklaring før att kunna åka hem till Lärbro igen. 

Trots att jag inte uppdaterat på øver en vecka så finns det inte så mycket att berätta, det är inte så mycket action här uppe i skogarna. Vi har jobbat vareviga dag och när vi kommit hem från jobbet har vi antingen legat nergrävda under täcket i våra tältsängar med en bok eller smällt i oss en massa godsaker framfør teven. Men med tanke på att det regnat oavbrutet i en vecka nu så har jag inte så dåligt samvete.

På måndag är det hemfärd och jag räknar ner i timmar, 73 timmar kvar.

Inga bilder har jag heller att bjussa på eftersom de inte går att ladda upp. Men nu vet ni iallafall att jag lever och än så länge klarat mig från svininfluensan. Det är en enorm hysteri här i Norge om just svininfluensan och de har førberett øverallt  før en eventuell pandemi, själv tycker jag det är lite øverdrivet men vem vet, imorgon kanske jag vaknar upp med klövar istället för fötter och då ångrar jag att jag inte spritade mina händer lite nogrannare efter att jag varit inne hos tant Astrid. Är det lika stor hysteri i Sverige?



Kram på er! Lisen


Äntligen

Äntligen har jag fått bredband som funkar, o datormaskinen är nedflyttad i källaren.
Allt jag skriver går ut genom väggen i en tunn liten sladd, det ska
säkert gå bra om jag inte använder för grova ord.

Sommaren är över för de flesta, min börjar nu.
Alla badisar har snart åkt hem så man slipper köa vart man ska,
inte stanna vid STOP det kommer sällan nån, inte använda
blinkers för alla vet vart alla ska.
I skog o mark finns bär o svamp  o flundrorna är tjocka som tempurkuddar.

Tog mitt första dopp i havet tidigt i år   den 24 juli.
Kände på ytvattnet med fingertopparna för att sedan med en dubbelskruv
med pik svalka min lekamen. Allt för impa på sambon som tittade på.
Men ack det var bara ytvatytnet som var varmt under var rena ishavet,
Så det blev en snoppkrympare av guds nåde ska ni veta.

Har också gjort misstaget att åka till stan ett par gånger
under sommaren.
En gång under medeltidsveckan, själv körde ja med
framtidsveckan med tanke på kommande klimatförändring och
temperaturhöjning.
Jag stod vid en vägg i gassande solsken på torget så svetten
rann längs kroppen o fyllde skorna.
Allt medan sambon vände o vred på varje klädesplagg på
hela Östercentrum.

Jag har ju sambo nu som alla vet
och har dagarna köpt diskmaskin
det får mig att tänka på Gunnar Sträng
som hade både hängslen o livrem.

Återkommer om sladden håller  Göran




Grattis pappa!

Vill gratulera min gamle far på årsdagen lite i efterskott. Glömde fråga vad du fick i present? Kanske en sån här?





Isåfall har du väl fyra stycken nu?

Äventyr

Hej på er!

Mer än halva tiden har gått och tio dagar återstår. I tisdags gick vi på bergsvandring och besökte världens lägst belägna glaciär här i Mo i Rana. Först åkte vi en båt i 20 minuter för att sedan börja vår vandring uppför berget mot glaciären. Den tre kilometer långa vandringen i uppåtsluttning tog på krafterna men när vi nådde vårt mål var vi alla eniga om att det var värt all mjölksyra i benen, naturen som ledde oss dit var som tagen ur en saga och glaciären som mötte oss var verkligen en mäktig syn.

Båten som tog oss över till andra sidan.









Vattenfall












Det ser ut som att vi står precis nedanför glaciären men det är ännu 20 minuters vandring för att komma fram.



Det ser kanske ut som vilken snöhög som helst men ser ni riktigt noga så ser ni en man med röd tröja gåendes mot glaciären, och tänk då att han ännu har en vandring på 10 minuter för att komma ända fram.




















Under stora protester har jag nu mot Karins vilja laddat upp denna bild på henne i båten, av någon anledning får den mig att brista ut i skratt varje gång och av någon anledning tänker jag på boken "Utvandrarna" med Vilhelm Moberg. "Farväl Mor och Far, ta väl vara på er för nu far jag till Americat".



Hoppas ni har det bra! Kramkramkram


Det som inte dödar härdar

Hej kamrater!

Min käre far är tydligen helt tom ideèr eller så har han ännu inte lyckats hitta ON-knappen på sin dammiga dator, så ni får helt enkelt fortsätta hålla er tillgodo med mig som numera regerar vår gemensamma blogg fullständigt. Trots pappas skrivtorka och min dåliga uppdatering har vi ändå nått läsarrekord (tackar och bugar) och jag antar att det bara är en tidsfråga innan de stora kulorna rullar in, kulor som kommer att hamna rakt ner i upphovskvinnans ficka om inte lilla pappsen snart börjar vässa pennan.

Jag har jobbat en hel del nätter nu och känner mig helt kockobäng av att vända på dygnet. Har tyvär inte så mycket roligt att skriva då det är ganska tråkigt på jobbet och det enda man gör på dagarna är sover. Inatt dog en ung patient väldigt plötsligt och oväntat under mitt pass och det var tungt att behöva ringa och väcka stackars maken mitt i nattten för att meddela fruns bortgång, jag har meddelat anhöriga förut men då har det varit förväntad bortgång så jag tyckte att detta besked var riktigt jobbigt att ge. Inte nog med det så har jag idag suttit i polisförhör nere på stationen eftersom dödsorsaken var oklar och obducenterna ville veta hur förloppet hade gått till. Jag var jättenervös och kände mig som en misstänkt brottsling där jag satt men den manliga polisen lugnade mig och sa att det bara var ett vanligt rutinförhör som man gör vid plötsliga dödsfall. Gör man det i Sverige? Jaja, jag får trösta mig själv med att jag gjorde allt jag kunde men ställer mig frågan varför alla konstiga saker händer just mig? 

Det har gått en vecka av mitt uppdrag här uppe i nordnorge och jag hoppas de två sista veckorna i Mo i Rana går fort. Saknar Daniel så det värker.

Första fallet av svininfluensa har kommit till Mo i Rana och jag funderar på att sätta på mig en sån där isolerande rymddräkt. Var köper man såna?

Hoppas ni har det bra hemma därhemma! 
Stora kramar Lisen





Den kända havmannen.
















Vi bor bredvid en skog full med blåbär.






RSS 2.0