Kom nu lilla ♥

Hej vänner!

Det blev ingen bebis denna helgen heller, som ni ser på nedräkningskalendern är det bara två ynka dagar till beräknad förlossning och jag går runt och letar efter små tecken på att det skall vara dags hela tiden men det händer inte mycket. Har börjat känna av foglossningen igen och korsryggen/svanken börjar bli trött vilket gör att jag sover ganska dåligt på natten men annars har jag absolut inget att klaga på, har haft en otroligt fin graviditet. Jag har gått upp 11 kilo vilket kunde vara mycket värre, mamma small ju upp 25! Har inte heller några problem med svullna fötter eller fingrar....än.

Helgen har varit lugn och skön. Vi har grillat i den nya grillen, jag har målat en vagga som vi fått av mamma som bebisen skall ha i sommarstugan och så har jag planterat om lite blommor. I lördags blev vi hembjudna till Niklas och Frida på grillkväll på deras nya lantställe, det var riktigt mysigt och jag ser framemot många liknande kvällar i sommar. 


 













Jag fick ytterligare ett brev från norska NAV i fredags om att jag skulle komplettera med två lönespecifikationer från september förra året och nu maj detta året, men det är månader då jag inte haft någon inkomst och jag kan därför inte redovisa nåt. Det blir tredje gången jag måste förklara detta för dom nu, vad är det dom inte fattar? Sicket krångel. Så förutom att måla klart kistan och fixa lite idag så skall jag ringa ett mycket argt samtal till NAV Internationellt och se till att jag får mina pengar nån j*kla gång, grr.

Puss & kram Lisen
  


"Vi drar till landet.."

Nu sticker vi ut på landet och firar helg. See you later alligator! Smell you soon baboon!



Fixa och trixa

Mamma tog med sig min gamla gröna brudkista med svarta beslag hit när hon var här förra helgen. Den håller vi nu på att måla vit för att sen ha den i hallen. Förutom att den kommer bli snygg med ett lammskinn på så kan vi ha den som förvaring OCH som sittplats när man skall ta på sig skorna, det blir alla tiders tror jag.








Pimp my shoes

Såg en tjej för ett tag sedan som hade ett par svarta ballerinaskor med nitar på som jag tyckte var så snygga. Jag har letat med ljus och lykta men inte funnit några som ens liknar dom jag såg. Så idag hittade jag ett par svarta på Din Sko och valde att pimpa dom själv med nitar från Panduro för 16 kr. Eller egentligen är det mer diamanter än nitar och inte riktigt vad jag hade i tanken men resultatet blev ändå ganska fint tyckte jag. Tills jag får för mig att slita bort dom.




             


♥ ♥ ♥

Jag hittade de här söta väggbokstäverna på Himla Fint för ett tag sedan och igår snickrade vi upp dom över barnsängen. Nallen skall bytas ut mot en kanin med långa ben och öron så fort jag stöter på en sådan till ett rimligt pris. Den nuvarande nallen har vingar på ryggen och det är meningen att den skall hängas upp i en vajer i taket, så den tänkte jag hänga över skötbordet så småningom.






Kra kra kraa

Jag frågade Daniel i söndags vad han önskade för mat i veckan och han svarade kalops. Jag trodde kalops var en fågel, hur skall detta gå?


Kärlek

Igår kom Daniel hem med rosor till mig. "Bara för att du är världens finaste", sa han. Jag som är så sur och grinig? Ibland undrar jag vad jag har jag gjort för att förtjäna allt det fina jag har i mitt liv, min kärlek till honom är så enorm att det ibland känns som att jag skall gå sönder inifrån. ♥





HELGEN SOM GÅTT

Hello readers!
Det är måndag igen och här kommer ett ketchupinlägg från helgen som gått. Mamsen kom ner till Lysekil i fredagskväll och vi har haft en riktigt mysig helg på landet med underbart väder, har suttit ute och ätit frukost varje morgon och grillat till sent på kvällen.

Första mötet mellan svärföräldrarna gick jättebra! Pjhuu =)





På lördagen tog jag och mamma en sväng till Kungshamn och Smögen.


Vid lunchtid slog vi till på en skaldjurstallrik på Smögenbryggan.


De enorma räkmackorna lockade men...


..som tur var valde vi skaldjurstallriken som var underbart god!


Vi fick bara en plastgaffel att gräva ur krabban med och kämpade en bra stund med att få ut godbitarna.



På söndagen åkte vi tillsammans med Charlotte och Staffan ut till Ljungskile och kikade på ett hus, det var ett riktigt drömhus och gav en lite inspiration inför framtiden. Efter det tog vi en sväng till Laxbutiken (en restaurang vid vattnet) och åt lunch innan mamma styrde kosan vidare mot Stockholm igen.

Daniel och jag har inte gett upp söndagarnas veckohandel ännu och fått riktigt bra rutin på det.


Inhandlade vårat första blöjpaket igår!


När vi kom hem till lägenheten efter helgen på landet igårkväll fick jag se att pelargonen som jag trodde var körd hade blommat ut och att massor av fler knoppar är på gång! Yeah, här snackar vi gröna fingrar.


Idag kommer Daniel hem tidigare från jobbet för vi skall till BB på föreläsning och rundvandring. Det är nio dagar kvar till beräknad förlossning idag och inga känningar än, gud vad jag längtar nu.

Pussokram ♥

13 dagar kvar

Hej på er!
Inget har hänt på babyfronten än, har inte ens några känningar så den ligger nog bekvämt därinne en bra stund till. Åker ut till landet om en kvart och blir där i helgen, har packat bb-väskan OM vattnet mot förmodan skulle gå akut. Troligtvis kommer mamsen ner en sväng i helgen, skulle vara kul.

Nu kommer Charlotte om 13 minuter och jag skall ännu dammsuga, borsta tänderna och packa det sista, jalla jalla hurry curry! Ha en jätteskön helg allesammans. Kram Lisen



Splash

Ja, jag får nog hålla med Rille om att bloggen liknar en ketchupflaska. Mellan torsdag och söndag händer det ingenting men sen när måndagen kommer så kommer allt ut i en explosionsartad splash. Anledningen är att vi oftast hänger på landet mellan fredag och söndag och där finns knappt täckning till mobilen vilket kan vara riktigt skönt faktiskt.




Vi packade väskan och åkte ut till Lysekil redan i torsdags när Daniel slutade jobbet och har varit där hela helgen. Tyvär har västkusten bara blivit bjuden på en enda solig dag och jag har mestadels legat inne och läst bok till skillnad från Daniel som grejat en massa i skogen och hjälpt till att lägga tak. 

Passade på att få lite färg på min genomskinliga kropp då solen tittade fram.



Nu är det bara två ynka veckor kvar till beräknad förlossning men jag önskar värkarna startade idag, I`m ready for some pain! Give me, hit me! Längtan efter den lilla bebisen är obeskrivligt stark.






Idag bjuds det inte heller på någon sol så planen är att tvätta, stryka, posta brev, putsa fönster, laga mat och packa bb-väskan. Oj vilken stressig vardag jag har! Nej just nu går jag bara runt här och släpar och njuter av den sista tiden som icke-mamma, när bejban kommer är det ju till att ta farväl till sofflocket.

Kram på er! Lisen


Tummen ner

Jag sprayar och sprayar men det händer ingenting. Renässans Mentol, sicket skit.



 

Förväntansfulla

Inatt vaknade Daniel och puffade på mig och sa "Hampus är ju ett fint namn". Innan jag ens hann reagera eller svara hade han somnat om och börjat snarka igen, detta mindes han inte imorse. Jag tror bebisen upptar alla våra tankar just nu, tillochmed i sömnen.


Förkyld

Har dragit på mig en förkylning och ligger nu och kurerar min onda hals och snyter sönder näsan. Det var så längesen jag var sjuk att jag nästan glömt hur det känns när huvet håller på att sprängas av allt snor. Skall försöka lyfta både rumpa och mage ur soffgropen nu och gå till apoteket för att köpa näsdroppar. Positivt är att jag har en anledning till att inte putsa fönstrarna idag...heller.


10/5-2010

Hej!
Börjar med att gratulera Moa på födelsedagen idag! Helgen är över och det är måndag igen. Även denna helg spenderade vi på landet i sommarstugan, varför sitta inne i en lägenhet i stan när man har ett underbart sommarställe att åka till. Daniel och jag tog oss en tripp till Smögen i fredags när alla andra jobbade, de små mysiga butikerna hade dock inte öppnat ännu för säsongen men vi hittade ett litet fik och på hemvägen köpte vi med oss varsin spätta att lägga på grillen och lite räkor.







På eftermiddagen hjälpte vi till att släppa ut korna på grönbete, trots att jag håller på att skita ner mig varje gång är det så himla kul!


Marielle och jag åkte fyrhjuling ner till våra "vaktposter".


Danne jagade på korna och jag stod och vaktade ena sidan av vägen med min oranga vägpinne, behöver jag säga att benen skakade som asplöv när dessa dundrande djur kom emot mig.


Det var när jag fick sitta säkert bakom Daniels rygg på fyrhjulingen som jag kunde gå in i min roll som kofösare på riktigt och ropa "Schaaas kossorna!" samtidigt som jag vevade med min pinne. En riktig kosfösare blir jag aldrig.





Igår föddes den här sötnosen. Det är mer min storlek.


Förutom kosläpp och Smögen har vi hunnit med att fira Daniels fasters födelsedag ute på Orust, varit på loppisar och blivit bjudna på grillat hos Anton och Bitte. Igår låg vi i hammocken nästan hela dagen innan vi begav oss hem till Uddevalla igen.


Lennart tog igen sig i solen.





Mina loppisfynd.


Kram Lisen

Vårkänslor..nja.

Efter hot om att jag skulle få sparken från denna sida får jag
väl skriva några rader.
Jag läste häromdan att en tjumme hade utvecklat ett sånt
datorberoende att han sket i skolan och allting.
Ja i ett sådant beroende vill man ju inte hamna i,
det får räcka med snus.
Det är inte klokt va prylar ungarna har nu för tiden,
så fort dom lärt sig prata ska dom ha mobiltelefon,
sen CD spelare o sen lap top (som ja trodde var en bikiniöverdel till en same).

Ja minns när jag fick min första klocka det var
nog i 8 årsåldern.
Den skulle dras upp varje morgon,
för att inte slita på urverket drog jag bara åt det
hållet som gick lätt vilket gjorde att klockan stannade
efter ett dygn.
Den fick ligga i skolbänken o vila lite då skulle den nog
starta igen trodde jag.
Men icke, i ren ilska drog ja åt det tröga hållet
o vilken glädje när sekundvisaren började röra sig.
Minns även när vi cyklade o badade grävde ja ner
klockan i sanden o märkte ut platsen med en
sten eller nåt för att ingen skulle stjäla den.

Senare i livet när jag jobbade som kyrkovaktmästare hade
ja en digital klocka som spelade en melodi varje hel timme.
En söndag före en predikan skulle prästen ha en förbön
i sakrestian med oss tjänstgörande i kyrkan,
just som prällen sa Fader vår klämde klockfan i
med HELAN GÅR.

Sedan dess har ja inte stått på god fot med vår herre,
ja tror han småstraffar mig hela tiden.
Tillex varför skiter hunden alltid två ggr
när jag bara har en påse med mig,
o varför blir jag alltid akut nödig i kassakön på ICA?

Naj nå ha ja int teid u skreiv majr för denn gangen
samboen skrejar at vör nå ska jeite.
Va dei nå bler få någe ida dei vait ja int,
men ja gissa att dei bleir reis u någe kytt
ja bruka giss reit var gang.

                                         Be careful out dere.

Typiskt

Hur kan det vara att man alltid brister ut i det värsta skrattanfallet ever när man inte får lov? Idag hände det på föräldragruppen. Vi diskuterade bebisens navelsträng och hur lång tid det tar för den lilla navelsträng-stumpen att trilla av. Då frågar en av de gravida tjejerna: - Var gör man av stumpen sen då? Varpå barnmorskan svarar att man slänger den i papperskorgen. Då säger hon: -Men vart går den i då? I brännbart?
DÅ brister jag ut i ett högt skratt rakt ut så smulor från den nyss intagna mazarinen flyger långt över bordet till grannparet mittemot, men jag stoppar så fort den stackars tjejen kollar på mig med allvarlig min då hon inte alls förstått det roliga. Och grejen var väl att det inte var speciellt roligt heller om man nu är noga med att sortera sina hushållssopor vilket jag inte är. Men efter det kunde jag inte sluta skratta, jag provade med allt, bet mig i innerkinden så det blödde, tänkte på döden och knep mig skithårt i låret men anfallet ville inte gå över. I brännbart? Frågan ekade i skallen på mig. Tillslut fick jag torka bort mascaran under ögonen med en servett. Jag är en dålig människa och har nu sumpat min chans att få följa med på gravidfika med tjejerna. Det var ju typiskt.


GOTLAND

Hej hej!
Nu har vi kommit hem igen efter en mysig helg på Gotland. Det kom så mycket folk och gratulerade mig på min 25-årsdag på söndagen, det hade jag verkligen inte räknat med och det var så kul att träffa alla. Tack för en fin födelsedag! ♥
Istället för att ta båten över till ön i fredags så tog vi denna gång direktflyg från Göteborg, gud va smidigt det var! Tre timmar tog det att ta sig från frukostbordet hemma i Uddevalla till pappas balkong hemma i Lärbro, det kommer vi göra fler gånger. Här kommer lite bilder från helgen som gick.

Daniel på Säve flygplats.


I propellerplanet.


På kvällen 1 maj åkte vi ut till Bläse och såg majbrasa. 





Körde förbi pappas jobb där Daniel fick sig en rundvandring och fick lära sig aaallt om kalkproduktion.

På lördagen tog vi över köket hemma hos farmor och lagade biskvier och drömmar. Farmor tvingade på Daniel ett förkläde och han blev helt svettig när han förstod att detta skulle hamna på bloggen, "vad ska grabbarna tro?!".





Farmor och farfar! Farfar är på benen igen och har fått flytta hem.


Pappa och Sutjai i deras nybyggda uterum.


Pappa och Danne dricker whiskey.


På lördagskvällen blev vi bjudna på grillat hemma hos Angelica, Olle och Mira. Där jämförde vi magarna där Angelica nu är i vecka 29 och jag i 36.





Mamma skär upp smörgåstårta.





Farfar tog sig en rök.


Igår när vi landade i Göteborg passade vi på att åka och hälsa på Niklas och Frida och sen tog vi en liten sväng på IKEA. Idag skall jag iväg på sista föräldragruppen där vi skall snacka amning.

Kram på er!

RSS 2.0