Kärlek

Hej på er!
Förkylningen blev kortvarig (peppar peppar) och redan i söndags kände vi oss fit for fight igen. Wilma snorar ännu litegrann men förutom det är hon pigg som en mört och stökar runt här hemma som aldrig förr. Hon har lärt sig att vända till mage och därifrån åla sig framåt och till sidorna så helt plötsligt mitt i natten hittar man henne på färd ner till fotändan i spjälsängen. Detta får hon för sig att göra tre-fyra gånger per natt och väcker oss med skrik efter en stund när hon kravlat runt som en vilde och snört in sig i täcke, kudde och spjälskydd och inte klarar av att vända sig till rygg igen. Även om tålamodet och tröttheten börjar tryta efter fjärde gången så är det totalt omöjligt att inte skratta när hon tittar upp med sina rådjursögon mellan spjälorna.

Nu skall vi kila iväg till BVC på föreläsning om barnens motorik. Kraam!













På helgen kan jag ligga och titta på dessa två i evigheter. ♥

Snörvel

Hej!
Jag vet inte hur det ser ut utanför erat fönster men såhär ser det ut hos oss. Vad hände? Kaboom så var vintern redan här! I helgen är det vinterdäcken som åker på.

 

I onsdags var vi på babysim igen och denna gången märktes det verkligen hur mysigt Wilma tycker det är. Vi provade att dyka med henne och det gick helt ok, inte som man ser på teve där de små bebisarna simmar och skrattar under vattnet direkt men hon grät iallafall inte. När vi satt i bilen hem upptäckte jag till min fasa att jag hade tappat min förlovningsring! Jag ringde med en gång när jag kom hem och de lovade att ringa mig om de hittade den, jag skulle kunna skjuta mig själv för att jag inte tog av mig den men det är lönlöst att gå och tänka så i efterhand, det som hänt har hänt.

Efter babysimmet märkte vi att Wilma var lite snorig och dagen efter hade både hon och jag åkt på höstens första förkylning. Stackars lilla pyret är så snorig att det kommer små bubblor ur näsan, som tur är har inte hostan kommit än. Igårkväll hade hon feber och inatt har hon inte kommit till ro i sängen så jag har varit upp och vaggat, matat, gett näsdroppar och sugit snor säkert tio gånger. Idag har hon ingen feber och nu somnade hon och har sovit 45 minuter vilket är rekord detta dygn. Det är svårt att hjälpa dom små liven när man inte riktigt vet vad som är fel, hon kanske har känningar av öronen eller halsen utan att kunna säga det. Men jag antar att man inte kan göra så mycket annat än ge näsdroppar, Alvedon vid behov, amma ofta, låta dom vila och ha lite högt under huvudet och sen hålla koll på om de blir väldigt hängiga eller tappar matlusten.

Ikväll skall Daniel på Afterwork och så fort Wilma har vaknat skall jag packa ner henne i vagnen och gå och köpa ett helt lass med godis och sen ikväll mysa ner oss i soffan och se Idol och heja på Olle.

Nu skall jag göra mig en kopp te med honung från Norrkila och ta mig en Echinacea-brustablett. Har ni testat dom? De är en räddare i nöden när man är förkyld. Kör försiktigt därute! Kram Lisen ♥


Öppna förskolan

Hej hej!

Jag och Wilma har börjat gå på Öppna Förskolan i vår stad, där träffas mammor och pappor med sina barn mellan 0-1 år och busar, sjunger och fikar. Igår var det tredje gången vi var där och Wilma verkar tycka att det är riktigt skoj, speciellt sångstunden. Det finns två låtar som heter "Klockan" och "Alla barnen upp i taket" där man gör olika rörelser med barnen medans man sjunger. Alla barnen fullkomligt älskar dom två låtarna och det är så roligt att höra 15-20 små jollrande skratt i en kör. Nästa gång skall vi göra hand-och fotavtryck i gips. 

Wilma har hittat fötterna och ligger numera helst naken på en filt och suger på stortån.
 

Hon är nu 4 mån och 9 dagar och har blivit en härligt rultig liten tjej.
 

I söndags när Daniel var på rådjursjakt bestämde jag mig för att ta en lång promenad i det fina höstvädret. Jag hade planerat min utflykt väl, värmt vatten i en termos till Wilma och tagit med mig hennes mat, packat ner kaffe plus en macka och snickerskaka till mig själv, en extra filt, solbrillor och kamera. Min tanke denna dag var att gå ut till strandpromenaden, sätta mig på en bänk, äta min medhavda picknick och läsa min skvallertidning. Detta skulle göras samtidigt som solen värmde och Wilma sov som en sten i vagnen och inte vaknade förrän jag hade druckit upp mitt kaffe och läst ut tidningen. Allt började perfekt, Wilma somnade som en klubbad i vagnen och jag gled smidigt in på pressbyrån och köpte en Se&Hör med det senaste skvallret innan jag började min promenad. När jag kommit halvvägs ut till strandpromenaden fick jag för mig att testa en annan väg för att slippa stora vägen och gled in på en mindre skogsväg. Efter några hundra meter så delade sig skogsvägen och jag körde "ole-dole-doff-varianten". Sen gick jag och gick och gick och gick och gick men aldrig kom jag till någon strandpromenad. Plötsligt kände jag igen mig och insåg att jag hade gått i en cirkel och att jag var tillbaka på ruta ett, vid pressbyrån. Svetten lackade och besviken satte jag mig ner på första bästa bänk för att vila mina stackars fötter och dricka mitt kaffe ändå. Istället för att blicka ut över ett glittrande hav var min utsikt nu en park där en ensam trut pickade på ett glasspapper och tre systemetpåsar blåste kring bänken, inte nog med det så stod det en övergiven ölburk bredvid mig. Skitsamma tänkte jag och böjde mig ner efter kaffetermosen under vagnen, där mötte min hand en plaskvåt Se&Hör och jag insåg att kaffet hade läckt. I samma stund gick solen i moln och det började blåsa upp, på bara någon minut blev det svinkallt. Wilma började skruva på sig i vagnen och jag insåg att min härliga picknick-dag hade gått åt skogen. Då tog jag vagnen och gick hem.

Förövrigt har det inte hänt så mycket här hemma hos oss, vi fortsätter med gröt en gång om dagen och det går bättre och bättre. Imorgon får ni gotlänningar hålla utkik för då kommer det en bild på Wilma i tidningen. Nu skall vi trotsa ett eventuellt regn och gå till Willys och köpa mat och blöjor i storlek 4. Ikväll blir det kyckling och ris på Strömstadsvägen efter att Daniel kommit hem efter sin joggingrunda, japp ni läste rätt, j.o.g.g.i.n.g.r.u.n.d.a.
 
Ta hand om er!



Ladies Night

Glömde ju ladda upp bilden från efterfesten, höhö.


Update

Hej kamrater!
Det är många dagar sedan jag skrev nu. Eftersom älgjakten startade denna vecka så har vi har sovit hos svärföräldrarna sedan i lördags, åh det har nästan känts som att vara på ett vilohem med all barnpassning och goda middagar. Daniel och jaktlaget fällde sina två älgar de två första dagarna så jakten var över tidigt i år.

I fredags var vi på Ladies Night i Vänersborg och det var så himla roligt! Tvåtusen galna kvinnor hade samlats i arenan för att se Brolle och gänget riva loss sina dängor och förgylla våran kväll, och det gjorde de verkligen. Det var sådant drag rakt igenom hela showen och inte en sekund av uppträdandet kändes tråkigt. Jag trodde jag skulle gå därifrån och drömma söta drömmar om Brolle och Andreas Jonsson men efter showen var det faktiskt Måns Möller som vann charmtävlingen. Han sprang runt på scenen med sin dallrande mage och vågade verkligen bjuda på sig själv och sånt gillar vi minsann bättre än spända muskler och tatueringar. Har ni brudar därute funderingar på att köpa biljett till Ladies Night så tveka inte!

Charlotte & Marielle


Brolle och Jonsson


Jonsson och Möller



Wilma fick en jättefin doppresent i efterskott av Monica och Bitte med familj.








Hösten är här och det har varit några riktigt härliga höstdagar på västkusten.





Pizzaaa!


Familjen Augustin


Imorgon är det redan fredag och en ny helg är på intåg, veckorna går så otroligt fort. Nu är klockan mycket, Wilma har somnat och jag skall krypa ner hos min älskling som slår Brolle och Måns Möller med hästlängder. Kram och godnatt!

Gröt

Då var tiden inne att testa gröt. Barnmorskan sa att vi troligtvis bara skulle få i henne en sked eller två och resten skulle hon spotta ut men vår lilla (stora) tjej tömde minsann hela tallriken i ett nafs. Dock satt hälften av gröten utsmetat i hela ansiktet och på klänningen när vi var färdiga så nästa gång glömmer vi inte haklappen.






Gröt ändå upp till hårfästet!




Stora tjejen

Kolla in detta, vart tar tiden vägen? Det är dags att köpa storlek 4 i blöjor (8-14kg) och börja med gröt nu, att bebistiden går fort är verkligen ingen underdrift.




Igår kom dessa små sötnosar hem till oss, två tjejer och två killar (Molly och Wilma saknas på bilden) låg och busade på filten medans vi stolta mammor snackade bristningar, smakportioner och drack kaffe. Åh va mysigt det var att ha dom på besök.





Igårkväll 2,5 minut innan Bonde Söker Fru startade fick Daniel för sig att dra fram badkaret och rensa avloppet. Jag hade sett framför mig en stor skål popcorn och tända ljus men istället fick jag välja på att rensa silen eller skrubba väggen. När den karln får för sig något så går det inte att stoppa, jaja det går repriser och nu slipper vi förhoppningsvis de ständiga stoppen i avloppet.





Nu väntar vi på höggravida Lisa och lilla Ida som skall komma hit på fika. Sa jag förresten att jag skall på Ladies Night imorgon? Höhö. Kram

Hemma hos pappa igen

Hej kompisar!
Jag och Wilma har nu kommit hem igen efter en härlig tripp till Gotland. Det har verkligen varit toppendagar på  ön och jag har njutit av varje liten stund med familjen och vännerna. I lördags sov jag och Wilma över hos Angelica och Olle och blev bjudna på en utsökt middag med efterrätt, när Olle och barnen hade somnat delade jag och Angelica på en flaska vin och satt och pratade till långt efter midnatt, åh vad jag kan sakna dom stunderna.

När Daniel kom hem från jobbet igårkväll kastade vi oss alla tre på soffan och pussades och kramades hela kvällen, en vecka är lång tid och Daniel tyckte Wilma hade växt massor på bara en vecka.

Tog med Wilma ut i svampskogen och plockade trattisar tillsammans med pappa och Titt för några dagar sedan.

Hälsade på farfar på kortidsboendet, han tyckte Wilma var så lik Daniel.





 



Imorgon kommer tjejerna från föräldragruppen hem till mig på fika så jag tänkte jag skulle svira ihop några snickers idag. Men först skall jag ta tag i alla väskor som ännu står ouppackade i en hög i hallen och så ta en promenad med vagnen. Gissa vad jag, Charlotte och Marielle skall göra på fredag då? Ladies Night med Martin Stenmarck, Brolle, Andreas Johnsson och Måns Möller! Vi bokade biljetterna för ett år sedan och nu är det dags, skall bli riktigt roligt. Kram ♥




RSS 2.0