Snopet

Igår fick jag ett mail från mitt bemanningsföretag där de skrev att chefen på mitt nuvarande jobb i Haugesund har brutit kontraktet och sagt att de inte hade några fler pass till mig och att de inte ville ha mig över påsken. Va? Jag som skulle jobba en hel vecka till och tjäna en massa pengar! Nu snackar de helt plötsligt om besparingar och säger att de inte hade råd att ha mig kvar över påsken, jag är besviken och arg men inte förvånad. 

Jag gick till chefen idag och ifrågasatte om de hade rätt att bara bryta ett kontrakt som vi båda hade skrivit under och sen säga det två dagar innan jag måste åka hem och fick då till svar: - Ja det är klart, vi kunde har brutit kontraktet dagen innan din sista dag om det var så, har du inte koll på dina villkor när du jobbar som du gör? Jag kan inte annat än beklaga. Vilken häxa. 

Jag åker alltså hem på onsdag och får inte ett korvöre som ersättning för att de bryter kontraktet och jag kommer att förlora över 10 000 kr som jag hade räknat med att få utbetalt i maj. Nej nu åker jag hem och föder fram en unge och skiter i det här landet föralltid. Pengar är inte allt.



 

Min söndag














Lördag

Hej folkens!
Har hört att ni har underbart vårväder hemma, på Gotland var det 15 grader och strålande sol igår, underbart!
Här är det varmt i luften och all snö är borta men det är ändå grått och trist och regnar var och varannan dag. Jag har precis ätit frukost framför reprisen av Så ska det låta (vi har SVT1!) och om ett par timmar bär det av på kvällsjobb.





Här är magen i vecka 31, tycker inte att det händer så mycket just nu. Såg på vågen imorse att jag inte gått upp något på två veckor, men bebisen sparkar massor hela tiden så det verkar som att allt ok därinne.




Just nu längtar jag massor efter Daniel, och jag längtar efter att få komma hem och slänga upp vinterjackan och skorna på vinden och ta på mig skinnjackan och vårskorna istället!

Nu skall jag och min sambo slänga ihop en kyckling- och rotfruktsgratäng innan jobbet.

Puss ♥

Sliten

Vilken j*vla kväll. Idag hade personalen det andra krismötet på en vecka, det råder kaos på jobbet och eftersom personalbristen är enorm får vi svenska vikarier bära ett ansvar som jag känner att jag inte riktigt klarar av att hantera. Jag vill ha kontroll, men med en organisation som inte fungerar och en utbränd personal som inte orkar göra sitt jobb till fullo så går det inte att få kontroll, det har helt enkelt gått för långt och om inget drastiskt görs snart så kommer denna arbetsplats gå i botten. Jag är less på Norge nu, jag är less på att komma till sådana här platser där ingenting fungerar, där man kämpar som ett djur men går alltid och lägger sig med dåligt samvete för att man inte tycker att man gjort ett tillräckligt bra arbete. Imorgon väntar en ny dag då jag och Carolina (den svenska sjuksköterskan) har allt ansvar och jag bävar. Känner mig rätt sliten nu faktiskt.


Har healern rätt?

Godmorgon!

Jag vaknade för en stund sedan och har sovit nio timmar i sträck inatt, det var riktigt skönt. Tycker att dagarna pinar på ganska snabbt trots allt och nu är det faktiskt bara 12 dagar kvar. Igårkväll var det jag som stod för matlagningen, vi kör varannan dag och det är skönt för nu är jag så illa tvungen att laga och äta ordentlig mat varje dag, kan ju inte bjuda en riktig husmor med tre ungar på pulvermos och eldoradokorv. Nej så igår blev det kyckling Tikken Masala med ris och det verkade gå hem hos frun. Vad skall jag laga imorgon då?




De lediga kvällarna fördriver vi framför brasan och tittar på norska dokusåpor på teven.




Vi har en patient på jobbet som är healer, han föddes med sinnet att kunna se och känna på folk vad de har för inre besvär. Jag har vart hos honom ett par gånger nu och första gången blev jag lite rädd när han skulle på och klämma på höfterna, magen och lägga kinden emot min och flåsa i örat, var han en riktig healer eller helt enkelt en gnutta gubbsjuk? Men när han sedan kunde utläsa att jag hade bäckensmärtor, särskilt på den högra sidan, att jag drack alldeles för lite vatten, att jag stundtals hade ont uppe i skuldrorna och att jag i det sista hade haft sura uppstötningar så var jag fast. Jag har inte varit den som trott på Hokus pokus förut men detta var nästan läskigt. Så nu får han klämma, flåsa och massera hur mycket han vill för jag är nyfiken på vad han har att säga nästa gång. Han påstår även att han är 100% säker på att vi skall få en liten flicka (jag som varit tvärsäker på en pojk), men eftersom han har haft rätt på de andra gravida kvinnorna på jobbet så börjar jag nu fundera på att inreda barnkammaren i rosa istället. Vad tror ni?




Jag är nu i vecka 31 och har börjat längta så mycket efter den lilla individen därinne. Det är en sån härlig känsla att bära ett barn och känna att man aldrig är ensam, jag älskar att se den rumla runt i magen och stryka sin lilla kropp mot magväggen när jag ligger och skall sova om kvällen. Såhär står det om utvecklingen denna vecka:

Kanske börjar du bli något glömsk. Ju närmare förlossningen du kommer, desto mer vänder du din uppmärksamhet mot ditt ofödda barn. Naveln sträcks ut mer och mer, eventuellt börjar den puta ut. Efter förlossningen återfår den sitt normala utseende. Det kan vara bra att veta: Hur andfådd du än känner dig får barnet tillräckligt med syre.

Barnet är ca 28 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 1,8 kg. Generellt har barnets kropp vuxit klart, men det behöver fortfarande gå upp i vikt. Hjärnan lägger in en högre växel nu i slutet, för att hinna växa färdigt. Lungorna är det organ som blir färdigt sist. Barnets ögonfärg bestäms ungefär vid den här tiden, men det kommer inte att visa sig förrän sex till nio månader efter födseln.


Nu skall jag gå ner och äta frulle och förbereda mig inför kvällspasset! Pussokram ♥

Så gick det med det

Jobbet ringde nyss och jag blev inkallad ikväll, så gick det med den myskvällen. Istället för att sitta inne och häcka bestämde jag mig för att ta en promenad ner till Marilyn Monroe där jag satt och njöt av solens varma strålar, gud va underbart med vår!










Okej, då skall jag värma mig lite falukorvsgratäng och sen bege mig iväg och natta min söta patienter.
Ha en skön kväll! Kramkram ♥

Leedig!

Ja idag har jag fått ledigt och det är riktigt skönt, förutom att gå ut och köpa bröd och kaffe så skall jag spendera hela dagen i horisontellt läge på soffan. Jag tog med en film hemifrån som jag tänkte se och så skall jag läsa min bok och lyssna på Jerry, vilken härlig dag!



Min snusande sambo har flyttat ut och jag har fått en ny. Tillskillnad från den förra så älskar denna att städa och imorse när jag kom ner för att äta frukost såg jag bara en röv och en brummande dammsugare, då låg hon på alla fyra och rengjorde mattan. Nu står hon i köket och gör falukorvsgratäng till mig innan hon sticker till jobbet klockan 14, jag har det bra!

Lägenheten skiner och vi har tulpaner på bordet.
 

Jag har flyttat upp på övervåningen för att få "mitt eget" lilla krypin. Dörren in till mitt sovrum är pytteliten och jag har redan smällt i huvudet två gånger i karmen, för en liten stund sen kom jag med en sån fart att jag i smällen bet mig innerkinden och fick blodsmak i munnen. Aje.



Kram ♥

Bökigt

Hallå!




Idag har jag vart på NAV, Norges svar på försäkringskassan och fått lite mer klarhet i hur jag skall fylla i blanketterna till föräldrapenningen. Äntligen var det någon som tog mig på allvar och inte bara hänvisade mig vidare till nån annan. Fick tillomed slå mig ner på hennes kontor och hon jobbade över bara för att sitta med mig, antar att hon såg min frustration och att jag var på vippen att skrika rakt ut och sen spränga hela NAV-byggnaden i luften när de tänkte hänvisa mig till kontoret i Stavanger. Hon vågade nog inte annat än att vänligt be mig slå mig ner i stolen.

Jag satt i telefon med en chomme på utlandsavdelingen i Sverige igårkväll för hundrade gången men hon kunde inte svara på mina frågor utan sa att en kille som var mer insatt i ämnet skulle ringa mig i veckan (yeah right). Jag tycker det är lite märkligt att de jobbar med utlandsfrågor och så kan de inte svara på mina simpla frågor, det borde väl vara fler mödrar som skattar utomlands?

Jaja, nu vet jag iallafall hur jag fyller i blanketterna och väntar bara på att min arbetsgivare skall fylla i mina skatte-och intäktspapper så att jag sen kan skicka iväg allt till behandling, vilket bök!

Om jag varit hos doktorn? Jo jag gick till receptionen och bad om att få en tid hos en läkare och förklarade mitt problem, men eftersom jag inte hade någon "egen" läkare i Norge så hänvisade hon mig till akuten. Nej så ni, då vände jag på klacken och gick och köpte mig en kebabrulle istället. Sorry mamsen.

Nu måste jag gå ner och vara social med min inneboende..

Kram på er! ♥


Foglossning

Aj, har ignorerat smärtan i en månad. Det har ju bara varit varannan eller vartredje dag och lite smärtor hör ju till om en hel unge skall ut. Men nu den senaste veckan har det tilltagit och jag har svårt att sova om kvällarna för jag hittar ingen ställning där det inte gör ont. Antar att det är för att jag springer så mycket på jobbet och kastar mig i och ur bilen så många gånger om dagen som värken blivit värre. Det var dumt att ta det där extrapasset häromkvällen, att jobba en gång om dagen räcker gott och väl och nästa gång tackar jag nej. Tänk förut när man jobbade fem dubbelpass på raken eller sju nätter på rad, helt otroligt att man orkade. Men då var man ju inte i vecka 30 och hade nästan tio kilos övervikt.. Mamma tvingar mig till doktorn här i Norge på måndag, åh varför skall allt vara så krångligt?



Regn o rusk

Haugesund går upp i ledningen och slår Uddevalla i Världens regnigaste stad, finns det ingen snö så får man klaga på regnet.




Varm choklad och frallor skall nog tina denna frusna kropp.


Alfhild

Idag började jag klä av en äldre man kläderna innan jag förstod att det var frugan som var patienten. Kan de inte bara heta Stina och Per?


Nooo!

Hej!

Jag hade precis lagt mig på sängen med en stor chokladkaka och pustade ut efter arbetsdagen då chefen ringde och undrade om jag kunde komma och jobba ikväll eftersom de hade ont om folk. Javisst inga problem, säger jag med dollartecken som snurrar i ögonen. Men fy vad jag ångrar mig nu.. Så dumsnäll och pengakåt skall man inte vara. Skall alltså iväg om en timme igen och natta de patienter jag ryckte upp ur sängen imorse.

Hittade dessa på vägen hem från jobbet, nu börjar det likna något!





Bjuder på lite tjockisbilder från vecka 30.








Nu blir det spaghetti och köttfärssås! Kram ♥

Jobb, jobb

Heej därhemma!

Jag är på plats i norrbaggeland och har redan avklarat två pass, här är allt som vanligt förutom att snön försvunnit och det bara regnar. Karin min käre kompanjon har svikit mig för ett jobb i Malmö så jag delar nu samma lägenhet som sist med en gammal distriktssköterska som dricker öl och snusar. Men hon är trevlig.

Jag har fått schema fram till söndag änsålänge och har bara fått dagpass, usch att stiga upp sex är inte min refräng och dagpassen är alltid så stressiga. Men får lägga mig tidigt på kvällarna och hoppas på nån sovmorgon nästa vecka istället.

Fick höra häromdagen att jag var lik den finlandssvenska polisen i Beck. Skjut mig.



                      


Nu skall jag göra wienerpölser och pulvermos till kvällsmat. Som vanligt i Norge (brödskivornas land) är jag den enda på jobbet som har varm mat med mig på lunchen och det är inte utan att man känner sig lite som en fetknopp där man sitter och glufsar i sig. Men jag har minsann sett deras avundsjuka blickar lyftas och riktas mot mitt håll när doften från min matlåda sprider sig i personalrummet och de endast har sina torra knäckebröd att knapra på, muhaha, så imorgon får de alltså dregla över korv och mos och det ser jag framemot. Skall nog toppa det det hela med sallad också.

Ha en fin kväll! Kram Lisen ♥

Back to work

Ja då var det dags att åka och jobba igen i tre veckor, det blev Haugesund denna gången också. Igår var det extra tungt att packa väskan, fy så less jag är på detta nu! Men får tänka att det troligtvis blir sista gången innan lilla knytet kommer och får hålla tummarna för att veckorna pinar på i snabb takt.








Räkor, teater och brunch

Hej kamrater!

Helgen har gått och vi har haft underbart väder. Tyvär blev det ingen korvgrillning men vi har hunnit med en massa annat mys. I fredags var vi hos barnmorskan och allt såg fint ut, bebisen växer så det knakar och vi följer kurvan som man ska. Ni kanske har sett nedräkningsklockan uppe i det vänstra hörnet som jag lyckats få till? Tyckte det var smart så ni har koll på läget hur långt påväg vi är. På kvällen festade vi till det med räkor och krabbklor och såg hyrfilm.




Om ni har funderingar på att se filmen Äntligen midsommar så kan ni strunta i det, den var helt värdelös. Hade det inte varit för Luke Perry (Dylan i Beverly Hills, tjejer ni vet vad jag snackar om) så hade jag hellre sett Antikdeckarna på SVT. Betyg 2/10 tack vare Dylan med andra ord.



Lördagen spenderade vi hos svärföräldrarna för att senare på kvällen bege oss till Göteborg för att se teater med David, Sandra, Niklas och Frida. Daniel fick biljetter till Ett Makalöst Bröllop i 25-årspresent av sina vänner och det blev en hellyckad kväll med först middag hemma hos Niklas och Frida och sen teater på Liseberg.





Eftersom vi alla sov över hos Niklas och Frida i Göteborg bestämde vi oss på söndagsförmiddagen för att äta brunch på Ritz, vi åt så mycket mat att vi fortfarande var smällmätta när vi la oss sent på kvällen.






En helg att minnas!

Gotland

Hej!

Nu är jag hemma igen efter min tripp till östlandet. Jag har haft en riktigt mysig helg på Gotland och vädret har varit toppen alla dagar.

Lummelunda











Angelica, Olle och Mira har flyttat in i sitt nya hus i Lummelunda, ett riktigt drömhus vid kusten. Fem minuters promenad ner till Lummelundagrottorna och tio minuter ner till havet!









En av dagarna åkte vi ut till vårt sommarställe med fikakorg.










Hälsade på farfar som är på sjukhem och tränar upp benet.



Här hittade han en hatt och en pipa i ett fönster som han var tvungen att prova.



Hoppas att denna helg bjuder på lika fint väder, Daniel och jag vill grilla korv!
Kram Lisen

Mina fina vänner

Medans mamma har jobbat de här två dagarna vi varit i Stockholm så har jag passat på att träffa mina fina vänner som jag ser alltför sällan ♥. Ikväll går båten hem till Gotland.

                                       Henri







                                        Hanna






Tvärnit

Vi har fri sikt, inte en bil i syne. Vägen är torr och det är strålande väder. Mamma kör i 80 på 90-väg och flera gånger påtalar hon vilken fröjd det är att köra på detta väglag idag. Helt plötsligt utan förvarning så tvärnitar hon på raksträckan.

- Vad händer!?, utbrister jag och tittar mig förvirrat omkring efter en hjort eller en älg på vägbanan.
- En fartkamera, säger hon helt lugn och pekar på en stolpe 300 meter längre fram.

Prisa gud, nu är det bara en timme kvar till säker mark. 
 




Mot Stockholm

När mamma frågade om jag ville följa med henne tillbaka till Stockholm och sen vidare till Gotland i helgen kunde jag inte motstå. Saknaden efter familjen och vännerna är riktigt stor just nu och det skall bli skoj att visa upp tjockismagen för pappa och mysa med Angelica och Mira.

Vi har kört bil i fyra timmar nu och beräknas vara framme om två. Jag har plöjt igenom en Hänt Extra, en Aftonbladet, en påse godis, en banan och en räkmacka. Nu vet jag inte riktigt vad jag skall hitta på, inte får jag köra för mamma är livrädd att åka med mig (fast det borde vara tvärtom). Inte får jag in några bra kanaler på radion och i mammas firmabil finns bara en enda cd-skiva, Mamma Mu.

Jag kanske kan lära mamma Gul-bil-leken? Men det blir väl ett jäkla liv om jag skulle klippa till henne när det kommer en gul bil.



           Gjorde ett stopp på Rasta norr om Lidköping. 



   Och ett stopp på Godisakuten där det fanns en akutingång.


Storstadsbesök

Ikväll kommer min älskade mamma till Uddevalla på en snabbvisit. Enligt hennes GPS i bilen skall hon vara framme om en timme så jag får ta och röja lite här.


 
                              Innan mamma blev sjuk


                 När hon precis börjat med cellgifterna.



                                     Friskförklarad

Jag har inte sett henne på över två månader nu så jag har ingen aning om hur mycket hår hon har idag, om det är ljust eller mörkt, krulligt eller rakt. Det visar sig om 50 minuter. Nu till städningen,  jalla jalla hurry curry.

Kram

Frid i huset igen

Igår fick han igång den. Teven.
"Jag är så GRRRRRYYM!", skrek han så väggarna skallrade.








När vi släckt ljuset.
- Du, gumman?
- Mmm..
- Om det rör sig om tekniska grejer som du behöver hjälp med så kan du komma till mig direkt.

Vår helg

Idag är det första mars, nu borde väl värmen komma snart?

Helgen har varit lugn och skön och vi har inte gjort många knop. Lördagen började underbart då älsklingen bjöd på frukost på sängen med nybakta frallor, juice, kaffe och lördagstidningen ♥. Om det var en ren kärlekshandling eller ett steg i övertalningsprocessen vet jag inte men det fungerade iallafall, för senare på dagen åkte vi till Elgiganten och köpte en teve till sovrummet. Daniel var som ett barn på julafton och sjöng hela vägen till köpcentret och glädjen höll i sig ända fram tills vi kom hem och skulle installera den...och inte fick in några kanaler. Ett tag höll vår nya Panasonic på att flyga i en båge över balkongräcket och jag gick runt halva dagen och duckade för skruvmejslar som kom susandes och spetsades i väggen. 


      
Frukost på sängen



En glad Daniel


Men sen på lördagskvällen kom Niklas, Frida och Oscar hem till oss på middag och Danneboy tänkte inte på teven på hela kvällen. Vi åt fisksoppa (Dannes specialare) som varmrätt och till Melodifestivalen satte vi oss nougatkladdkaka. Grabbarna drack whiskey och alla tre var bra på trycket när den mycket trevliga kvällen avrundades. På söndagen var vi hundvakter för Oscars hund Britta, förutom en promenad och en snabb tur till SIBA så spenderades dagen hemma i soffan i mjukiskläder.



Britta





Idag måndag har jag fått i uppgift, för att citera; "installera tevejäveln" när Daniel är på jobbet. Vad kostar det att hyra in en tevemontör tro? Tänk så överraskad han hade blivit om jag hade klarat det, höhö.
Kraaam Lisen


RSS 2.0