♥ ♥ ♥ ♥

För lite mer än ett år sen träffades vi för första gången på en brygga i Thailand. Idag är det ett halvår sedan vi blev ett par.

Ch'an Rak Khun


Valborg

Börjar med att gratulera konungen på födelsedagen.

Grannarna häromkring grillar för fulla muggar och jag sitter ute på min balkong med en utgången folköl och en chipspåse. Kan man bli full på en utgången 2,8? Jag känner mig allt lite lurig eller så är det ett önsketänkande, ölen har nog jäst.

Ha en skön valborg mina vänner och elda lugnt!

Stor kram Lisen

Totalstopp

Haj!
När jag kom hem till lägenheten i Göteborg idag upptäckte jag att avloppet i köksvasken var helt igenkorkat och det luktade värre än skunk. Jag som brukar sitta bänkad framför Rent Hus på fyran vet ju hur man fixar biffen, så jag kastade mig ner under diskbänken och skulle precis till att skruva loss rören och rensa bort skiten men upptäckte att rören i min uråldriga lägenhet såg ut så här!



Så jag vågade inte ge mig på det eftersom risken för översvämning var alltför överhängande. Begav mig därför till Maxi Stormarknad och inhandlade en sugpropp vilket tog tre olika affärsbiträden att hitta. Med lite sugande lossnade klumpen och vattnet rinner nu som det ska. Två vuxenpoäng till Lisen.



När jag kom hem idag möttes jag av ett brev från Rickard där det stod att jag var världens bästa syster och i kuvertet låg det hela tio lotter! Det var en förtidig födelsedagspresent och jag blev så glad, vann 25 kr och skall fixa mig en ny lott imorgon. Plötsligt händer det och choff så sitter jag kanske i soffan i nyhetsmorgon och skrapar fram en fet pension.



Natti natti! Lisen

MR

Idag skall mamma på magnetröntgen för att se om cellgiftet lyckats tagit kål på cancern.


jo dä ä Mycke niu

Hoj hoj!
Känner att mina inlägg inte har varit mycket att hänga i granen i det senaste men det händer inte så mycket just nu. Eller fel fel fel, det har nog aldrig hänt så mycket privat i mitt liv förut som det gör just nu och tankarna snurrar.

Igår lagade jag till cocoskyckling med ris till oss och den får faktiskt hela 7 solar av 10 möjliga av mig och kommer därför bli en återkommande maträtt i mitt kök. Jag vet att många oroat sig för min framtid med tanke på de mängder kokböcker och förkläden jag fått under de senaste åren, men nu bankar mig själv i bröstet och konstaterar att mina barn KOMMER att överleva och få näringsrik, varierad kost.

Igår köpte jag både ingefära och röd currypasta för första gången i mitt liv. Var dock tvungen att ringa min lillebror och fråga hur en ingefära ser ut för jag kunde lika gärna ha kommit hem med en palsternacka. DÅ har man inte gjort många handtag i ett kök.



Idag min damer och herrar skall jag avslöja mitt hemliga recept som jag alltid brukade göra efter skolan när jag var liten.
Ingredienser: Oboy, mjölk, socker och havregryn.
Tillagning: Gör vanlig oboy i en mugg och tillsätt mycket socker och 1 dl havregryn. Låt jäsa en stund och ät sedan med sked. Servera gärna med knäckebröd med aromat på.
Vips så har ni ett gott, onyttigt mellanmål.



Vi hörs! Kram Lisen

Ny vecka

Vi har haft en riktig slapparhelg i Lysekil. Vaxat båt, klippt gräs och haft grillkväll är lite av det som stått på schemat.









Vi blir i Karlstad fram till onsdag och till helgen styrs kosan mot Göteborg. Till helgen kommer Karin vilket skall bli riktigt kul, jag saknar mina vänner. Födelsedagen firas på lördag med middag och Jerry Williams på Rondo, kan inte önska mig en bättre födelsedag.

Nu skall jag ta tag i lite måsten, bland annat ordna mig ett jobb. Kramar

De ä mycke nu

Två rum o kök finnes
Moppen är utbytt mot bil
Dubbelsängen är på plats
Klänningsfållen är passerad

Så släng dig i väggen
Jokkmokks Jocke.


                                          Over and out  GÖRAN.

Huddinge hela dagen

Haj!
Idag har vi spenderat vår tisdag på Huddinge sjukhus. Mamma har opererat in sin port-a-cath som är en "dosa" man sätter in en bit nedanför nyckelbenet för att kunna ta prover och ge celllgifter i istället för att sticka i armen.

När mamma bytte om till sjukhusets snygga knästrumpor, landstingsskjorta och sockeplast drog jag på mig en stor blå plastrock. Mamma kände sig lite nervös inför operationen men själv såg jag med spänning fram emot att få vara med och se och lära mig allt. Vi fick vänta i hela två timmar innan det äntligen blev mammas tur att opereras.
"Ja du kan ju gå och sätta dig i väntrummet därborta så länge",  säger en sjuksköterska och spänner sina överspacklade ögon i mig. Eh va? Jag? Nej....jag skall vara me. Eller?
Nix, innan jag vet ordet av rullar en läkare och två sjuksköterskor iväg med mamma in i operationssalen och kvar står jag i min blåa plastrock och darrande underläpp när dörrarna till operationssalen går igen med en smäll. Skit också.


I väntan på operationen








Medan mamma opererades gick jag ner och surade i cafeterian över en kopp kaffe och räkbaguette.
Operationen gick fint och var över på en timme. Efter det åkte vi hem och jag stod för kvällsmaten medans mamma vilade sig. Hon har ont i såren nu ikväll men annars mår hon bra.

Tänkte att mammas fylliga bringa skall dra fler nya läsare och därmed gör så vi klättrar högre på inne-blogg-listan, har inte riktigt släppt drömmen om att bli nästa BlondinBella och tjäna stora summor. Mamma var inte lika hänförd av min idè.



Det kanske inte ser mycket ut för världen men det här gott folk är lasagneplattor med spenat, kassler och ädelost.








Och kolla in gratängformen, vi åt som om vi aldrig sett mat.


Nu skall vi se Marie-Louise jaga pälsänglar och silverfiskar i Rent Hus. 



Kraam Lisen

Karolinska hela dagen

Idag var det dags för mammas fjärde cellgiftsbehandling. Hon är nu framme vid kur 2B och hon skall upp till 6B innan hon är frisk som en nötkärna. En tredjedel påväg!

Julgranen


Mamma läser damtidning medans gifterna sakta droppar in


Jag kollar igenom alla hemliga sms på mammas mobil


Tre timmar senare, tristess.


Fyra timmar tog det för alla påsar att gå in och vi var hungriga som björnar när behandlingen var färdig så vi brassade till Kista centrum och köpte sushi som vi båda längtat så mycket efter, gud så gott det var!







Jag råkade göra en lite för hastig inbromsning vid en rondell idag och mamma tog ett krampaktigt tag med ena armen i passagerardörren och den andra i instrumentbrädan och utbrister:
- Mycket är du bra på, men köra bil det kan du faan inte!

Jag bara skrattade eftersom HON själv har krockat två gånger och kör själv som en biltjuv med jobbartelefonen i ena örat och den privata telefonen i det andra, dessutom ofta med GPS:en på högsta volym.

Nu ligger vi i sängen och äter lösgodis som vi brukar. Vi har gjort en deal, ikväll skall jag städa lägenheten och mamma skall sy in min nya klänning jag har köpt på rean.

Uups, nu gick visst strömmen här hemma! Mamma har gett sig in i klädkammaren på jakt efter proppskåpet, brukar det sitta i klädkammaren?! "Meen jag har ju inga proppar!", ropar hon. Uj, och nu rasade en hylla eller nåt därinne, kabraak. "Helsikes jädr...!"
Nej nu måste jag gå och gräva fram henne.

Ha en skön tisdag folkens! Pussokram Lisen


Min humor






"Ja det är mina, slog du dig?".

Passagerarna på tåget tror inte jag har alla hästar i stallet där jag sitter och skrattar rakt ut. Det här är humor.

On the hair






Kl 16.59 smäller jag igen dörren och beger mig till tåget som skall gå 16.22. Tjugotre minuter klarar jag lätt, idag har jag ju nästan ingen packning överhuvudtaget!

Efter 10 minuters snabb gång börjar benen tryta. Min fruktansvärda träningvärk sen springturen i helgen gör sitt och jag hör mig själv räkna "ETT, två, ETT, två, KOM igen nu Lisen!"
Ser på klockan, 8 minuter kvar tills tåget går. Svettas värre än en travhäst och känner den välkända strimman rinna ner längs ryggraden ner i svanken. Fan alltså, det här med att köpa en bag istället för rullväska var kanske inte en så smart idè trots allt. 

"ETT, två, ETT, två". 5 minuter kvar.

Två gubbar en jobbarbil passerar sakta och den ena ger mig tummen upp genom fönstret. Är nära att räcka honom ett finger för att han inte erbjuder mig skjuts på flaket men hejdar impulsen i sista sekund och handen blir till en lätt vinkning istället. 

3 minuter kvar när jag rundar hörnet på stationen och får syn på tåget mot Stockholm som står allra längs bort på spår nr 20, hur typiskt är det inte? Med mina sista krafter plockar jag upp kameran ur fickan och smäller av ett kort på stationsklockan precis innan tågvärden blåser i sin pipa. Klockan är 16.20, jag hann idag också, helt otroligt.



Over and out/ Lisen

Beach -09

Nu är det slut på soffliggandet, jag har grävt fram och dammat av mina inomhusdojjor från min gamla fotbollskarriär. Beach 2009 Here I Come!







Det har varit en otroligt skön helg med strålande väder. Jag har sprungit (ni läste rätt) en runda i skogen i Lysekil två morgnar i rad och kommit hem till ett dukat frukostbord i solen, inte helt fel. Sen har vi grillat, varit på kalas, gödat gräsmattan, bytt till sommardäck... Ja lite sånt som hör våren till. Daniel har dock åkt på en dunderförkylning och varit halvägs till döden och vänt, så det har varit alvedon, snorpapper, nässpray och fishermans friend över hela huset. Sjuksköterskan har anbefallt mycket vatten, apelsiner, vila och vitlök och hoppas han snart kryar på sig.

Lennart grillar




Lillebror Elias



Daniel är mätt....och förkyld.


I eftermiddag åker jag med tåget till Stockholm för att vara hos mamma några dagar. Hon skall operera in sin port-a-cath imorgon och på onsdag blir det cellgiftsbehandling. Hoppas på fint väder i huvudstaden så vi kan dricka kaffe och sola våra vita kroppar på balkongen om mamma orkar.

Keep you updated! Kramar


Vårfin

Haj!
Idag har jag spenderat min fömiddag hos frissan. Är det bara jag som känner ibland att man inte bara går därifrån med en ny frisyr utan också med en ny bästis? Tre timmar i stolen gör ju att man vet allt om varandras liv när man är färdigfönad. Fast medans man inbilar sig att man hittat en vän för livet har hon redan glömt bort att man var där så fort man betalat och gått ut ur svängdörren. Kanske skall skicka in en annons i Metro, Ung tjej söker kompis i Göteborg.

Före.





Lisen Star Trek Olofsson. Ja jag var tvungen att kissa trots att jag hade en hel folierulle i huvet. - Nöden har ingen lag, sa jag och min nya kompis skrattade. Säkert första kunden som måste pinka mitt under klippningen.





Efter. Känner ni igen mig?
1100 kr fattigare för denna enorma förvandling. Fick en cappucino på köpet.




Nu skall jag packa min resväska för trehundrasextiofjärde gången, ikväll bär resan av till Lysekil där vi kommer spendera helgen. Jag har köpt en ny väska idag, det blev en stor sportig bag vilket är lite mer Lisen, inga fler rullväskor för mig.

Puss o kram!

2h 41min med SJ

Hej på er!
Nu sitter jag på tåget från Karlstad till Göteborg. Kupèn är nästan helt tom, jag har en stor saftig baguette och en kaffe framför mig, internetet funkar utan problem och jag har lugna favoriter i hörlurarna, idag är det riktigt trevligt att åka tåg. 






Jag skall spendera 1,5 dag i götet för att se till min lägenhet, vattna blommorna om jag har några kvar, packa om väskan till vårkläder och om jag lyckas få en tid imorgon så skall jag klippa mig. Jag älskar att gå till frisören men gör det alltför sällan, när det går åt en hel flaska Sunsilk balsam för att kunna borsta ut håret och när det blir dreadlocks i nacken efter en dag med utsläppt hår, DÅ brukar jag ta mig i kragen och boka en tid. Men när jag väl gör det så riktigt njuter jag av dom två timmarna av ompyssling i frisörstolen.

Idag stod solen mitt på himlen och inte ett moln syntes till när det var dags för mig att bege mig till tågstationen. Eftersom Daniel jobbar idag blev det för mig att traska till tåget vilket normalt tar 15 minuter i snabb takt och utan packning. Jag (tidsoptimisten) beräknade att jag skulle hinna i tid på en halvtimme och det var tur att jag kom iväg i tid för precis när jag kom utanför ytterdörren brakar hadtaget till min rullväska sönder. Den har varit på gång att braka länge men just idag på årets varmaste dag valde gud att det var dags att köpa en ny. Jag hade inte mycket till val än att  visa musklerna och kånka väskan hela vägen till stationen. Med en 15 kilos rullväska i handen, en ryggsäck på ryggen, en bärbar dator och en handväska i handen släpade jag mig iväg och för att hinna var jag tvungen att småspringa sista 500 meterna. När jag kom fram till spåret rann svetten längs ryggen och halsen var torr som fnöske, men det var faktiskt hela3 minuter innan tåget lämnade stationen och jag hann köpa mig både mat och dricka. Jag är en jäkel på att alltid komma i tid trots att jag alltid är sen.


Ser ni hålen, där satt det en gång ett handtag.




ALLA  tjejer har såna där små hundar nuförtiden (eller är det en råtta?). Måste jag också skaffa mig en för att inte vara helt ute?


Påsken på gotland

Påsken är över och vi har haft en härlig helg hemma på ön. Pappas hus invaderades av tre ungdomar och som vanligt såg det ut som om en bomb slagit ner när vi sa hejdå på måndagen, men jag tror min lilla pappa gått och blivit kär och flyger man på rosa moln brukar man ju städa som en galning. Så just nu tror jag han dansar runt därhemma med sopkvasten, iklädd blommigt fökläde sjunger han "Låt de sista ljuva åren..." så väggarna skallrar och städar med nöje bort mina topz och Rickards ölburkar. Eller hur pappa? (blink)

Det har varit strålande väder alla dagar och vi har ätit både frukost och kvällsmat utomhus. Det har varit en kort och intensiv helg men vi har hunnit träffa både mamma och pappa, käkat grillmat, druckit äggtoddy, varit på sommarstället, sett raukarna på Fårö, sett Villa Villekulla, spelat brädspel, träffat släkten, käkat glass på hamnen, spelat kubb och druckit oss (lite för) fulla i Visby.

Har varit lite slö med kameran i helgen men här får ni hålla tillgodo med några bilder iallafll.

Frukost i bilen påväg till Gotlandsbåten




Hångel i färjekön




Danne tog fönsterplatsen.




Bilen behövde en avspolning efter en dag på Gotlands vägar




Danne förlorar mot mig i kubb.




Danne tar revansch och Lisen förlorar (big time) i Geni




En kväll på Hallshuk




Fårö and the rauks








Påsk att minnas

Har i helgen haft besök av mina barn med bihang.
Nu när dieselröken skingrat sig sitter jag en till åren
kommen man i en driva av tomflaskor,kapsylen, tops.
små jävla bomullsplattor, ljusa hårstrån, petflaskor,
chipspåsar,kladdiga handväskor och solkiga lakan.
För att inte nämna barskåpet som gapar lika tomt
som matkontot.
Som tur är har jag själv varit ung en gång så
jag återgår i detta stadium vid dessa tillfällen.
Det har varit skitkul. Längtar faktiskt till nästa tillfälle.

Tack för att ni finns älskade odågor.
Tack även Xet för det gulliga påskkortet det värmde.



                                                 Puss i påsk   Göran

Etik & Moral

Regn. Nu har jag legat och slözappat mellan Oprah, Ellen och Supernanny hela förmiddagen i väntan på att det skall bli lite uppehåll i regnandet så jag kan gå in till stan.

Idag handlar Oprah om barn som blivit sexuellt utnyttjade. På sjukstugan hade vi en pedofil inneliggandes som missbrukat en massa små barn under sina år. Idag var gubben 80+ och jag tvättade hans snopp och lade om hans sår vareviga dag precis som gjorde med alla andra sjuka patienter. Men rum 163 fick ingen extra ompyssling av mig. Etiskt fel?

Kram på er!

Karlstad

Helt underbart att vara hemma igen! När Daniel steg upp klockan 05 för att gå till jobbet sov jag vidare till 11 (!!), tog sen en promenad i vackra Karlstad, köpte en ta-med-kaffe och bara njöt av solen i parken. Nu skall jag laga köttfärssås och spaghetti. Ikväll skall jag greppa trimmern och snagga Daniel.





När jag satt på parkbänken med min kaffe idag kom det fram en alkis och satte sig bredvid mig.
Alkisen: - Tjenna, jaha här sitter du och tar kort....på en mås.






27 minuter 12 sekunder

Om 27 minuter är jag hemma hos Daniel.


Stumpen

Det finns vissa människor i ens liv som man har det där speciella förhållandet till. Igår låg jag och tänkte på Stumpen, vi har känt varandra sedan vi var tre äpplen höga och har gått igenom allt det som våra liv bjudit på tillsammans vilket gjort att vi har det där särskilda förhållandet till varandra. Hon är den som känner mig utan och innan och som också känt min familj hela vägen. Mellan oss behövs inga ord för att förmedla hur vi mår eller känner i olika situationer, det är kravlöst och sådär enkelt och jag tror vi sett varandra i alla situationer och jag känner nog till varenda leverfläck på hennes kropp. Eftersom vi bor så långt ifrån varandra ses vi bara några gånger i året och ibland händer det att vi inte hör ett ord från varandra på nån månad. Men det gör liksom inget för vi finns alltid där, no matter what.


Vi sitter vid köksbordet och dricker kaffe och Stumpen säger: - Nu blev jag bajsnödig, kommer du med eller!? Jag följer i vanlig ordning med in på dass, sitter på badkarskanten med min kopp kaffe och vi fortsätter pratet och småfnissar lite när det plumsar till. Så som vi alltid gjort, inget konstigt alls. Jag river oftast av nummer två under minuten men Stumpen har förmågan att sitta i en evighet, när vi var små brukade jag sitta bakom duschdraperiet i badkaret och göra dockteater för henne under tiden. Men det har jag slutat med nu.


Hon kommer troligtvis slå ihjäl mig när hon läser detta, men jag vill bara säga att jag saknar dig. Det är inte alla som har en vän som man kan gräla med så tårar och snor sprutar samtidigt som man kan skratta så våldsamt så man kiknar.

Så tack Stumpen, för att jag fortfarande får sitta på badkarskanten.


Kram Mensan


Mission completed

Sista passet är över och Uppdrag Alta är nu slutfört. Två veckor med intensivt arbete är till ända och imorgon sitter jag på flyget hem för att fira påsken i varma Sverige. Skall nu kila ner på rummet för att packa kappsäcken (läs: Gå till pressbyrån för att köpa godis). Sen skall jag sova min sista natt i den stenhårda soffan på helsesentret och hoppas att det fort blir morgon. Nejdå, jag har inte haft det så jävligt, tvärtom så trivs jag jättebra med jobbet på sjukstugan men den hemlängtan som jag haft dessa två veckor slår alla rekord.

Ha en skön söndag, jag slår ett slag för Van Veeteren-filmen på Tv4 ikväll.

Kraaam


Hallshuk. Smultronstället.

Kahallt

Minus 14 grader och snöstorm häruppe i Alta idag.

Sista passet imorgon och sen hem till våren, loveely!


Syskonalbum

































































Så skall det låta

Ikväll är det då mitt favvoprogram Så skall det låta (pensionärsvarning?). Nu är läget tyvärr sådant att jag sitter uppe i nordnorges kalla fjäll så långt ifrån SVT som man kan komma och känner ett litet sting av bitterhet. Men ni får glufsa i er erat chippa o dippa så skall jag skall fälla in hovarna før natten.

Natti natti



Breakdown

Det var skönt. Nu är jag fit for fight igen.


Woops

- Check please!
Igår tappade jag avdelningstelefonen i toaletten...what liksom?! PLUMS.
Idag spillde jag ut en halv flaska Morfin mixtur. Morfin som vi noggrant måste kontrollräkna varenda milliliter, stämmer det inte så blir det avvik. En halv flaska! Jag frågade chefen om hon tänkte sätta mig på flyget hem redan i eftermiddag eller om jag fick kvällen på mig att packa. Fick inget svar så jag antar att de är kraftigt underbemannade i helgen så jag får stanna trots allt, äsch det var ju synd. Annars gick det ett flyg hem vid fem.


Love is in the air

Låter helt underbart pappa! Hoppas vi får träffa henne i påsk så jag får sätta min Klart-Godkänd-stämpel.


Skämt åtsido

Okhej, Flisan jag ger mig.
Saken är den att jag träffar en Thajlänsk kvinna.
Hon är fyra år yngre än jag så jag inte blivit gubbsjuk.
Suttan som jag kallar henne har varit i Sverige i tio år.
Jag vet att det finns frågor, funderingar o fördomar om
dessa kvinnor och även funnits hos mig.
Men när man hört deras historia om deras barndom, uppväxt
och liv i hemlandet har jag ändrat uppfattning, så jag förstår
nu att dom söker sig bort, inget kan bli värre.
Thajland är inte bara sandstränder, palmer och Pina Colada
som dom visar på TV det finns en baksida.
Kan jag ge denna kvinna en guldkant på vardagen
ja även hon på min, nu när våra liv börjar gå mot höst
det skulle göra mig gott.
Jag har aldrig brytt mig om vad folk har tyckt o tänkt
om mina förehavanden, ej heller denna gång.
Så du ska veta att jag skäms inte över mitt sällskap.


KRAM  PAPPA.


Alexandra

Stort GRATTIS till er lilla tös Sebastian och Johanna!

Hoppsan Kerstin

Ikväll tappade jag avdelningstelefonen i toaletten så den dog. Hur lyckas jag?!

....

Haha, ja dom ringde från klostret och frågade efter dig igår pappa. Jag sa att du kanske hade en date på gång nu men de skulle hålla platsen till dig. Ledsen att gå ut med det officiellt men du har ju bara haft EN enda flickvän sedan skilsmässan, mig veterligen alltså, så det är inte konstigt de ringer och vill få in dig nu.

Din stackars date måste ju vara livrädd før dig om hon tar med sig sin kompis till kärleksmøtena! Vad gør du med kvinnorna? Jajust det, serverar torra skorpor till kaffet och bjuder på en korvmeny på Sibylla. Hade min date gjort det hade jag nog lagt benen på ryggen direkt om han inte hade en kropp som en modell vill säga, men førutom øronen så har du ju iallafall utseendet med dig så det skall inte vara några problem (alla asgarvar). Se nu till att uppdatera bloggen flitigt, vi är alla så nyfikna på vad nästa äventyr blir. Kanske får träffa den (o)lycklige i påsk redan?

Puss


RSS 2.0